Cand Crush mantığında bildiğiniz oyun yapmışlar ve istenilen puan yapılınca size bildiğiniz bedava hediye veriyor ve bugün ilk defa oynamama rağmen bildiğiniz kazandım fakat aşırı absürt geliyor ve menü alma zorunluluğu falanda yok diye biliyorum

Cand Crush mantığında bildiğiniz oyun yapmışlar ve istenilen puan yapılınca size bildiğiniz bedava hediye veriyor ve bugün ilk defa oynamama rağmen bildiğiniz kazandım fakat aşırı absürt geliyor ve menü alma zorunluluğu falanda yok diye biliyorum

Firmaların bu tür kampanyalar yürütmelerinin üç sebebi oluyor genelde:
1. Müşteri Kazanımı: Daha önce hiç Mcdonald's yememiş olan veya bu markaya mesafeli olan kişiler bedava olması sebebiyle Mcdonald's restorantlarına gidiyorlar. Bu giden kişilerin belirli bir kısmı bu deneyimi sevip daha sonra da buraya gitmeye devam edecekler. (düzenli olmasına gerek yok. hiç gitmeyen birisi yılda 2 defa Mcdonald's yese bile toplamda büyük bir getiri oluyor)
2. Upsell & Cross-sell: Burada verilen çoğu ödül aslında yan ürün. Mcdonald's size bedava nugget, dondurma, vs. vererek müşterileri restoranta çektikten sonra biliyor ki pek çok kişi ya aldıkları ürünün yanında başka bir ürün alacak (örn: nugget yanına kola, kahve yanına tatlı) veya aldıkları ürünün yanında daha büyük bir ürün alacaklar (örn: nugget hediyesi var diye öğlen yemeğini Mcdonald'sa gelen birisinin hamburger menüsü alması). Bu da aslında normalde hiç satış yapmayacakları insanlara yeni satış fırsatı demek.
3. Marka tanıtımı: Bu tür etkinliklere insanlar katılmasalar veya katılım hediye almasalar bile sosyal medya, vb. aracılığı ile bir yayılma durumu olduğu için markanın bilinirliği artıyor.
Uygulamaya şöyle bir baktım ve 4. bir sebep daha olduğunu fark ettim.
4. Müşteri sadakati: Starbucks'ında yaptığı gibi müşterilere her alışveriş sonrasında belirli bir puan vererek, müşterilerin bir sonraki fastfood harcamalarını KFC, Burger King, vb. yerine Mcdonald'sda yapmaları ihtimalini artırıyorlar. Bu da aslında müşteri kaybını önleyerek satışların düşmesini önlüyor.
Cevap
1Cevap
Sürümden kazanır onlar
İlk defa duydum.
Bu ne ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?