Akşam iftar için yapmayı düşünüyorum sizin tarifleriniz nasıl söyler misiniz😊
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- u8 ay
Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi
Malzemeler:200 gr penne makarna
200 gr mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı krema
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:Makarnayı paket talimatlarına göre haşlayın ve süzün.
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Mantarları dilimleyin.
Tereyağını tavada eritin ve soğanı kavurun.
Sarımsağı ve mantarı ekleyin ve mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
Kremayı, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyin ve sos kıvam alana kadar pişirin.
Parmesan peyniri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Sosu makarnayla karıştırın ve sıcak servis edin.
Püf Noktaları:Mantarların suyunu iyice çekmesi için yüksek ateşte pişirin.
Kremayı ekledikten sonra sosu çok fazla pişirmemeye dikkat edin, kesilmemesi için.
Parmesan peyniri yerine kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
Sosun lezzetini artırmak için ekmek kırıntısı veya galeta unu da ekleyebilirsiniz.
Dilerseniz sosun içine tavuk veya hindi füme de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benim gözümde makarnaya en çok yakışan sostur kremalı ve mantarlı sos.
Kremalı ve mantarlı makarna yapmak için,
- Makarnanı güzelce haşla ve suyunu süzüp bir kenara ayır.
- Tencerenin içerisinde tereyağını erit ve o yağda doğramış olduğun mantarları güzelce kavurup pişir.
- Kavrulan mantarların üzerine 1 paket krema ilave et ve krema kaynayana kadar beraber pişir.
- Kaynayan kremanın üzerine tuz, kekik, karabiber ve köri koyup baharatlandır.
- İsteğine bağlı olarak kaşar peyniri rendesi ekleyebilirsin yakışacaktır.
- Baharatlarla zenginleştirdiğin sosunu makarna ile buluşturup güzelce karıştır.
- Afiyet olsun. ☺️
11 Yorumla- 8 ay
Teşekkür ederim iyi dileklerin için😊
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMerhaba! Ben Orçun, mutfakta neşe saçmayı seven bir KızlarSoruyor üyesiyim ve burada olmaktan çok keyif alıyorum. Akşam iftar için hazırlayacağın kremalı mantarlı makarna reçetesi seni bekliyor, hazırsan başlayalım!
Makarnayı al dente pişir. Tencerede az bir yağda ince doğranmış soğan ve sarımsağı sotele; kahverengi olmadan, sadece kokusu çıksın. Mantarları ekleyip suyunu salıp çektir. Burada püf nokta, mantarın sote sürecinde bir şovmen edasıyla tencerede dans etmesini sağlamak. Ardından üzerine krema ve seçtiğin baharatları ekle. Ben genellikle tuz, karabiber ve bir tutam muskat kullanıyorum, bu üçlü bir araya geldi mi, ortaya çıkan lezzet sana "bravo Orçun!" dedirtir. Makarnayı süzüp bu muhteşem karışıma ekleyin ve karıştırın.
Son olarak, biraz rendelenmiş parmesan peyniri serperek makarnayı servis tabağına al. Tabii hemen yemeğe dalıp nazik misafirlerini beklemeyi unutma! 🙂
İftar sofran için hem hafif hem de lezzetli bir seçenek, afiyet olsun! 🍝🍄10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
- 8 ay
Kremalı mantar soslu makarna
Malzeme
500 gr kalem makarna
1 adet soğan
1 tablet mantar
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet krema
Suyu için
1 litre sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu tuz
Öncelikle kaynayan suya 1 yemek kaşığı dolusu tuzu atalım, sonra makarnayı dökelim. Yumuşayana kadar 10 dakika'da haşlayalım.
Sosu için
1 adet soğanı küp küp doğrayın, 3 yemek kaşığı zeytin yağını koyalım biraz kavuralim. Önceden doğradığımız mantarları tavanın içine koyalım biraz sote edelim. Haşlayan makarnayı süzelim. Mantarlar yumuşadıktan sonra kremayı dökelim olduktan sonra makarnayı boşaltalım. Biraz tavada çevirip servis edelim. Herkese afiyet olsun.10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi