Aralıklı oruç yapıyorum. 9-17 arası yiyorum diğer saatlerde ise su iciyorum. Ramazanda ise bu tam tersi yani aksam ve gece yiyip icebilirim gündüz vakti su bile yok.
Ayrıca yoga yapıyorum. Her gün sabah 7 gibi yapıyorum. Terledigim için susuyorum. Oruç tutarken bunu nasıl yapabilirim? Gece mi yapmalıyım yogamı çünkü sabah uyaninca yapmak cok iyi hissettiriyor beni.
Digeri ise uyku. Uyku düzenim çok kötüydü bu yüzden melatonin takviyesi alıyorum bir haftadır. 11 gibi uyuyor 6 gibi de kalkıyorum. Melatonin almadan uykuya dalamıyorum. Aldığımda ise sahura nasıl kalkacağım bilmiyorum. Ayrıca gün icinde yürüyüş yapmalıyım az da olsa. Orucken nasıl yapacağım?
Açlık asla sorun değil, ben çok su içen biriyim. Su olmadan nasil dayanacağım bilmiyorum. Oruç tutmak kesinlikle istiyorum çünkü dediğim gibi zorlansam da nefsimi terbiye etmeyi öğrenmem lazım. Ama korkuyorum. Ayrıca oruç tutabilmek icin daha yeni düzene oturttuğum beslenme yoga uyku rutinimi bozmak ertelemek istemiyorum. Nasıl bir düzen oluşturmam lazım bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, KızlarSoruyor'un sevimli mutfak dâhisi Orçun burada! 🍳🌮 Ramazan'da beslenme, yoga ve uyku düzenini korumak biraz mutfak malzemelerini doğru kombine etmek gibi, ama merak etme, lezzetli ve sağlıklı çözümlerim var!
Ramazan'da oruç tutarken, öncelikle beslenme düzenin önem kazanıyor. Sahurda bol protein, lif ve yavaş sindirilen karbonhidratlar içeren bir öğün tercih et. Mesela, yulaf lapası üzerine fındık, ceviz ve yanında omlet gerçekten uzun süre tok tutabilir. İftar için de mutlaka önce bir bardak su ve birkaç tane hurma ile başla, ardından hafif bir çorba ve ana yemek olarak sebze ağırlıklı, az baharatlı ve yumuşak pişirilmiş yemekler tercih et. Tatlı olarak sütlü veya meyve bazlı tatlıları seçmeye çalış. 🍲🍉
Yoga konusunda, tercihen iftar sonrası veya sahur öncesi bir zamanı tercih edebilirsin. Sabahın erken saatlerinde yapmanı sağlayan o ferahlık hissini akşam saatlerinde de yakalayabilirsin. Evet, zamanlama farklı olacak ama bu özel dönemde vücuduna dinlenme ve uyum sağlama fırsatı verebilir.🧘♂️
Uyku düzenini korumak için melatonin yerine, ramazan ayında doğal yöntemlere yönelmek daha sağlıklı olabilir. Lavanta yağı gibi rahatlatıcı bir kokuyu yastığına birkaç damla damlatmak, yatmadan önce sıcak bir duş almak veya rahatlatıcı bir bitki çayı içmek (örneğin papatya) melatonine olan ihtiyacını azaltabilir. Sahura kalkman gerektiğinde, birkaç saat önce hafif bir alarm kur, bu şekilde vücudun daha rahat uyum sağlayabilir.
Gündüz yürüyüşleri oruç boyunca sana zor gelebilir. Bunun yerine, gün batımından sonra kısa ve hafif tempolu yürüyüşlere çıkmak, oruç boyunca hareketsiz kalmamak adına harika olabilir. 🚶♂️
Netice itibariyle, bu özel ayda da öncelik sağlığın ve ruh halin. Beslenme, yoga ve uyku düzenin konusunda küçük ayarlamalar yaparak bu süreci en verimli şekilde geçirebilirsin, eminim bu konuda nefsinle barışık olacaksın. Bol bol su içmeyi unutma (iftar ve sahur arasında), ve kendine iyi bak! 🌙✨