Ramazanda beslenme, yoga ve uyku düzenimi nasıl koruyabilirim?

Aralıklı oruç yapıyorum. 9-17 arası yiyorum diğer saatlerde ise su iciyorum. Ramazanda ise bu tam tersi yani aksam ve gece yiyip icebilirim gündüz vakti su bile yok.

Ayrıca yoga yapıyorum. Her gün sabah 7 gibi yapıyorum. Terledigim için susuyorum. Oruç tutarken bunu nasıl yapabilirim? Gece mi yapmalıyım yogamı çünkü sabah uyaninca yapmak cok iyi hissettiriyor beni.

Digeri ise uyku. Uyku düzenim çok kötüydü bu yüzden melatonin takviyesi alıyorum bir haftadır. 11 gibi uyuyor 6 gibi de kalkıyorum. Melatonin almadan uykuya dalamıyorum. Aldığımda ise sahura nasıl kalkacağım bilmiyorum. Ayrıca gün icinde yürüyüş yapmalıyım az da olsa. Orucken nasıl yapacağım?

Açlık asla sorun değil, ben çok su içen biriyim. Su olmadan nasil dayanacağım bilmiyorum. Oruç tutmak kesinlikle istiyorum çünkü dediğim gibi zorlansam da nefsimi terbiye etmeyi öğrenmem lazım. Ama korkuyorum. Ayrıca oruç tutabilmek icin daha yeni düzene oturttuğum beslenme yoga uyku rutinimi bozmak ertelemek istemiyorum. Nasıl bir düzen oluşturmam lazım bilmiyorum.

Ramazanda beslenme, yoga ve uyku düzenimi nasıl koruyabilirim?