Sırf kedi köpek baktıkları için hayvansever olabiliyor bu tipler.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Çita bir hayvandır. Çitalar geyik yer.
Geyikte bir hayvandır.
Çıtaya "sen geyik yeme geyiklere yazık oluyor vicdansız hayvan!" Diyemezsiniz.
Onun ekolojik görevi bu. Simbiyotik ilişkilerde av-avcı döngüsünü yürütmek zorunda. Aksi takdirde bulunduğu ekosistemde sistemsel hatalar oluşur.
İnsan bir hayvandır. Sen bir hayvansın. Ben de bir hayvanım. Omurgalı ve memeliler ailesine mensup hayvanlarız. Hepçiliz. Bizim de ekolojik görevlerimiz var. Yemek yemek, avlanmak gibi. Ot ve et yiyebilmek üzerine sistemleştik. İnekte bi hayvandır. Koyun bir hayvandır. Bir insanın boğa yemesiyle bir çitanın geyik yemesi arasında fark göremedim.
Diyeceksiniz ki, çıta eti yemek zorunda ama insan et yemek zorunda değil ot yesin.
Ot da canlı? O zaman otu yemekte vicdansizlik olsun? Otlara neden sahip çıkmıyor bir elma ağacının hakkını korumuyorsunuz?
Et yemeyin de göreyim sizi.
Ot konusu ile ilgili bir yorum paylaşmadım. Elinizdeki tek koz bu. Yani bu tür yorumları okudukça kahkaha atıyorum. Hayatta bir dikili ağacı yok birçoğunuzun gelmiş burada "ot da canlı, ihihi" diye kendinizle çelişiyorsunuz. Çık o zaman oturduğun evden. Yeşillikti oralar bir zamanlar. Ha, olur ya hani, piknikte aile fertlerinden birini ayı mayı kapar kazara belki, müdahale etmeyin, etcil hayvan ya sizin deyiminizle o yüzden.
Heh sorun burada başlıyor 😀Ben zaten bitki veya hayvan partizanı değilim ki kanka😀Aksine bu tarz şeylerin olması gerektiğini düşünüyorum 😀Senin dediğin direk medeniyeti geri sarmak? Sıkıyosa saralım telefonundan ayrı kalmak sana koymuyorsa saralım medeniyeti geri ilk evrimleştiğimiz atalarimıza geri dönelim 😀
Dikili ağacın olmaması durumu komikmiş jfjfj
Bu şeye benzedi, hükümeti her eleştirene akp liler "fetocu fetocu sen darbeci" derler ya, sende sanırım seni her eleştirene "dikili ağacın yok" cümlesini yaftalıyorsun😀Sanarsın cumhurriyet ormanı kurmuş 😀
Her dediğini cevaplayalım da 😀
Aile üyelerinizden birisini ayı kapsın bir şey yapmayın o zaman demişsin.
Biyoloji derslerinde uyuyor muydun?
Rekabet, seçilim, büyük balık küçük balığı yer olayları hakkında fikrin var mı?
Simbiyotik ilişkilerde av avcı durumunda av her zaman avcıdan kaçmak zorunda. Kaçmak için yardim isteyebilir. Ve sürüdeki fertler ona yardım edebilir. Vizonlar gibi. Birey tekse her türlü oyunu yapıp avcıdan kaçmak zorundadır. Bunları yapamazsa zaten avcı onu zaten yakalar ve yer. Buna da zayıfın güçlü tarafından yenmesi deriz. Doğal seçilim de denir. Zayıf aksi olmadıkça hayattan ayrılmak zorundadır.
Benim bir aile ferdime ayı yaklaşıyorsa ben bir hayvan olarak onu korumak veya kaçıp kurtulmak arasında iki eğilim gösteririm ki bu benim tercihime kalmis. Ben yardim etmezsem ayı aile ferdimi yer zaten. Bu da bir seçilim. Kaçamayan ölür. Ağlama durumları zaten doğa dışı benim ağlamamamın ölene faydası olmayacak.
Askere giderken telefon götürmedim. Sayılır di mi?
Ülke erkeklerinin yarısından fazlası askere telefonla gitmedi😀Komik.
Sokakta telefonla uğraşmam. Sayılır mı?
Sokakta benle uğraşmam, afrika kabilelerindekilerin telefonu bile yok😀
İlk medeniyete ulaşma dönemlerimiz insanlar olarak aslında ilk insanımsı canlılara dönüşmemiz ile bağlantılı. O dönemlere geri dönmek istersen buyur seni ters evrime bağlayalım😀
Markette kasada ödeme yaparken telefonla uğraşan kitleleri gördükten sonra ilk medeniyet fena sayılmaz. Uygurlar'ın Bögü döneminde olsak fena olmazdı. Yeni uygarlıklar geliştirirdik. Et falan yemezdik yine. Manihaizm dini geri gelsin. jasjsjsj
Uygurların damına koyan şey eti yemeyi bırakmaları değil miydi zaten😂Çinliler onları resmen asimile etti😂Gök tanrı inancına sahipken İl kaanları olarak gezen Türkler manihaizme geçince yumuşadı.
Senin fikrin, saygı duyuyorum üslubunu bozmadığın için teşekkür ederim 😀
Ne alakası var? Et yemeyince hayvansever mi olmuş olunuyor?
Yoo, ben ikiyüzlülükten bahseyorum.
bahsediyorum. Arabada elim kaydı yanlış yazdım.
Tamamda sonuçta insan hem otçul hem etçil bir canlı. Doğa zaten bu dengenin içinde yaratılmış. Et yemeyenlerin yumurta ve süt tüketeni çok var mesela daha doğrusu vejetaryenliğin birçok alt dalı var. Ama sorsan hayvan eti yemek kötü yumurtasını yemek kötü değil. Ben et tüketiyorum diye hayvan ayırıyorum ya da sadece kedi köpek seviyorum diye bir şey yok. Her canlı "yaşadığı" müddetçe iyi koşullarda bakılmalı bunu savunuyorum. Ben yaşamın bana sunduğu şeyi yapıyorum doğamın bana verdiği bir şey bu. Sen hiç et yiyen bir inek gördün mü? Otçul bir canlıya et yediremezsin mesela. Ama bu onu otlara karşı ikiyüzlü yapmaz çünkü insanlar daha doğrusu canlılar olarak bitkilere yeşile de mecburuz.
Sinir sistemi olmayan marul'la sinir sistemi olan canlı aynı şey değil. Dolayısı ile et yiyen hayvanseverler ikiyüzlüdür.
Bana göre de aynı şey. Sonuç olarak iki türlü de canlılar tarafından tüketilen şeyler. Ben doğamın bana verdiği şeyi yaptığım için ikiyüzlü olmuyorum. 🌼
Doğa sana canlı hayvan mı veriyor? Evcilleştirilmiş hayvanı katletmekle doğanın verdiği marulu bir tutamazsın. Dolayısı ile et yiyen hayvanseverler ikiyüzlüdür.
İnsan doğasının elverdiği şeyden bahsettim... Neyse uzatmayalım. Senin fikrin sana benim fikrim bana.
Doğada yaşıyormuş gibi konuşuyorsun. Elinde telefon altında koltuk-kanepe, salla bol keseden. Yok doğa yok döngü bilmem zak zuk..
Arkadaşım sen nerede yaşıyorsun çadırda mı?
Jüpiter'den yazıyorum.
Alsaydın ya kuzucukları yanına biz yiyoruz ya hani onları...
İkiyüzlülük yapamıyorum sizler gibi. Birini yerken diğerini sevemiyorum.
Ya tamam en ikiyüzlüsü biziz.
İstersen üçyüzlü ol. Hiç fark etmez.
Ne alaka ne yiyecek millet
İkiyüzlülük sonuçta.
Ne saçmalıyon yiyoruz diye sevmeyecek miyiz neyin kafası bu
Birini yerken diğerini seviyorsun işte. Neyin saçmalığıymış bu? Resmen ikiyüzlülük.
Off boş yapma ya bu ne cehalet çiçek vs de sevmeler falan yalan o zmn çoğu bitki yeniliyor kitap kalem para da kullanma ağaçlar kesiliyor bu nasıl saçmalık ya
Bitki seviyorum diye bir yorum kullanmadım. Boş yapma istersen.
Of kimr nr anlatıyorum git zeka geliştiren oyunlar oyna lütfen
Mantıklı bir cevabın yok zekâdan bahsediyorsun. Kahkaha patlattım resmen.
Ben senin zekan patlattım soruyo bak bu soru sağlıklı bir beyinden asla çıkamaz.
Zekana*
Ben sizden mantıklı bir cevap istedim. Kedi köpek severken neden bir başka hayvan yeniyor? Bu tipler nasıl "hayvanseverim ben yhaa" diyebiliyorlar bu ikiyüzlülüklerine? Bana bunu açıklayacaksınız sadece. Gelip de boş yapın demedim size.