Samurların, tilkilerin canı var da ineklerin tavukların canı yok mu. O katliamsa bu da katliam?
Vegan olmamasına rağmen " Kürk karşıtı " olan sözde hayvanseverler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsan oğlunun kibirliliğini anlamıyorum "gezegeni koruyalım, dünyayı, canlıları, doğayı koruyalım" saçmalık. Sen kimsin ki 4,54 milyar yıldır var olmuş dünyayı son yüzyıllarda gelişmiş beyninle kurtarmaya çalışıyorsun. Bana bu hayvanları korumaya çalışmak aşırı saçma geliyor sanki biz avlamasak ya da yemesek ormanda tavşanlarla geyilkler, tilkilerel ele tutuşup mutlu mesut yaşıcaklar.
Doğada yaşayan tilkinin ortalama ömrü 3 yıldır. O tilki biz insanlar tarafından yakalanmasaydı bile başka bir canlı tarafından parçalanarak, boynu kırılarak ya da açlıktan, susuzluktan, soğuktan donarak... Acı acı bağırarak ölücek, doğa denilen şey budur. Bir Aslan "aman acı çekicek öldürmeyim, aman nesli tükenmesin yapmayın" demez. Bir yunus "taciz etmek hiç doğru değil ahlaki değil" demez dişi yunus gördümü yavrusu varsa yavruyu öldürür dişiyede taciz eder, bir yunus ölü balık artıklarıyla mastürbasyon bile yapar. Doğa ve hayvanlar bana şirin gelmiyor her canlı yaşamak ya da zevk için öldürüyor. İnsan olarak biraz gelişmiş boktan beynimizle bunu ahlaki olarak sorgulayan gereksiz hayvanlarız bizde, kendimizi üstün görmeyelim.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yemek yemek için öldürülen hayvanların derisinden, tüyünden, kürkünden yararlanılmasına karşı değilim. Sırf kürk için acı acı öldürülmelerine (canlı canlı derisi yolunması) karşıyım, yemek içinde kullanıldıysa bir de nesli tehlike altında değilse bence sorun yok. Buna karşı olmak için vegan olmak lazım vegan değilseniz gereksiz duyar kasıyorsunuzdur. Bazı bölgelerde koyun, inek... gibi çiftlik hayvanları yok timsah, yılan falan yiyorlar ondan geri kalan derilerde değerlendirile bilir. Bunlar benim için sorun değil.
İşin dini boyutundan bahsetmiyorum. Ben vegan değilim. Ama veteriner hekimim. Vegan olmadığım için de ben gerçek bir "hayvan sever" olduğumu iddia edemem. ben bunu söylüyorum. bundan bahsediyorum. Tilkilere yazıksa tavuklara da yazık. Birini giyiyoruz, birini yiyoruz?