Süper Soru Seçildi 🔥🙌
Az yeme alışkanlığı nasıl oluşturulur?
Süper Soru Seçildi 🔥🙌
Soruma Hoş Geldin 🤗

#Moldovyapapatya
Merhaba! Sağlıklı bir yeme alışkanlığı oluşturmak için birkaç ipucu verebilirim. İlk olarak, porsiyon kontrolü yapmak önemlidir. Yemeğinizi küçük tabaklarda servis etmek ve yavaşça yemek, doyduğunuzu fark etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, düzenli aralıklarla yemek yemek, atıştırmalıklardan kaçınmak da alışkanlıklarınızı düzenlemenize yardımcı olabilir.
Hareket etmek de önemlidir. Düzenli egzersiz, metabolizmanızı hızlandırabilir ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi dengeleyebilir. Ayrıca, besin değeri yüksek gıdalar tüketmek, midenizi daha uzun süre tok tutabilir.
Son olarak, stres ve duygusal durumlarımızın yeme alışkanlıklarımızı nasıl etkilediğini anlamak da önemlidir. Stres altındayken yeme eğiliminde olabiliriz, bu yüzden stres yönetimi tekniklerini denemek faydalı olabilir.
Unutmayın, herkesin vücut yapısı ve ihtiyaçları farklıdır, bu yüzden kendinize uygun olan sağlıklı yeme alışkanlıklarını bulmak önemlidir. Umarım bu ipuçları işinize yarar! 🥗🏃♂️
Günün her anında Pepsi MAX yanında. Aç bi Pepsi, iç doya doya.
Ara öğünleri atlamazsanız ve gün içerisinde bol su tüketirseniz bence daha az yersiniz. Özellikle yemeklerden önce ben 0.5 lt su içip öyle yemeye başlıyorum.
Ben günde 1 öğün yiyorum tavsiye ederim, ilk başlarda çok değişik oluyor karnın sürekli açlık hissinde oluyor sonra sonra alıştıkça zaten zayıflıyorsun mide kendini ona göre oluşturuyor ve öte yandan da günde 1 kere yemek daha sağlıklı.
O zaman hep vitamin eksikliği cart curt uğraşırsın
Vitaminine göre besinler tüketiyorum, Canan Karatay usulü besleniyorum. Çok şükür bir aydan beri bunu deniyorum ama hiç bir şeyim yok. Zaten Canan hoca da diyor az yiyeyerek çok sağlıklı olabilirsiniz, yani reçete ondan geliyor kafamdan tüketmiyorum. Hazır gıdaları yememeye başladım, illa oluyor bazen ama en aza düşürdüm.
Öğün sayısını arttırırsan olur 9-10 gibi kahvaltı 12 de öğlen yemeği 3 gibi ara öğün 6-7 gibi de akşam yemeği
Cevap
10Cevap
Yavaş yavaş oluşuyor ve zaman alıyor. Ben önce ekmeği, sonra tüm hamur ürünlerini en son tahılları azalttım.
Lifli yemekler yiyerek. Hamur işi çok iştah açıyor insan yese de doymuyor.
Ara ogun palavra ara ogun yerine oglen salata yiyin
Bir amaç edinerek bence ve iradene sahip çıkarak 🤷♀️
Az yemek tüketirsin daha sonray erine sebze tüketirsin
Yapamayacağım tek şey az yemek
Tadı kötü yemekler ye bazen
Yemekten önce 1 bardak su iç
Zamanla
İradeyle olur
Stresliysen az yersn
Az yiyerek 🤣
Bende hiç bilmiyorum
az yiyerek