Gerçekten dalga geçmiyorum aslen Çorum'un bir köyünde oturuyorum eşim İstanbullu ilk defa dışarıda lahmacun yiyeceğim nasıl yeniyor eşimin yanında komik duruma düşmek istemiyorum. Lütfen dalga geçmeden sorumu cevaplar mısınız elimle mi yiyeceğim lahmacunu dürüm mü yapacağım yoksa çatal bıçakla mı keseceğim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl
LAHMACUN YEME REHBERİ- Önce kollar sıvanır.
- Yemeğe başlamadan besmele çekilir.
- Masadan aldığın maydonoz ve naneyi lahmacunun ekvatoruna dizersin.
- Üzerine pul biber vb. baharat atarsın.
- Limonun çekirdeklerini çatal yardımıyla ayıkladıktan sonra elini de hafifçe siper ederek (karşındaki ya da yanındaki insana sıçramasın diye) sıkarsın limonu.
- Lahmacunu önce ikiye katlayıp sonra ince bir şekilde sararsın.
- Yavaşça ağzına götürüp ufak bir ısırık alırsın.
- Isırırken ve ısırdıktan sonra lahmacunun tabak üzerinde olması püf noktası. Aksi halde sıkılan limon üzerinize akabilir lahmacunun yağıyla beraber.
- Dudaklarını hafifçe yalarsın çünkü lahmacunun pidesindeki hamurda bulunan unlar dudağında kalacaktır.
- Ayran veya başka bir içecekten yudum alırsın.
- Çiğnemeye başlarsın. Yeterince çiğnedikten sonra yutarsın. Ardından yeme işleminden itibaren tekrar edilir.
Not: Antrenman olması amacıyla haftada bir eve söyleyerek tecrübe kazanabilirsiniz. Daha anlaşılabilir olması için dilerseniz youtube'a video da çekebilirim.83 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çok güzel bir medeni cesaretin var bak sormuşsun ama eş olaral seçtiğin adamdan utanmak yerine ona sorsan keşke daha mutlu olurdu bilmemek değil öğrenmemek ayıp sen adım atmışsın ama eşine sormalısın kimse eşindem utanmamalı herseyi konuşabiliyor olmalısın
Elle yenir içine de marul soğan vb sebzeler koyulur zevkine göre acı limon vb şeyler eklersin20 Yorumla
+1 yılAblam hiç çekinme ne eşin ne de yemek yediğiniz yerdeki kişiler kraliyet ailesinden gelmiyorlar. Ayrıca her yemeğin bir yenme şekli var lahmacun da içine yeşillik koyulan limon sıkılıp sarılıp yenilen bir yemek. Çekinmeyin hiç. Daha rahat olmak isterseniz ikiye bölüp öyle dürüm yapın hem küçük olur içindekiler de akmaz rahat yersiniz.
00 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz da romantizm😏.. Eşin lahmacunu yeme tarzı ile uyumlu yemek mühim bir ayrıntıdır. Eş dürüm yapıp yerken çatal bıçakla yemek karşılıklı romantik uyumu gölgeler.. Kendi adıma ben dürümden yanayım ama bu da güzel bir detaydır. Eşim dürüm yapıp yiyorsa ben de dürüm yapıp yerken kendimi daha uyumlu ve güzel hissederim..😃🍀🗝️
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
79
Cevap
73Cevap
- Yeme & İçme konusunda 65,2b cevap paylaştı.
u +1 yılNormal sipariş verin geldiği zaman da dürüm yapın yiyin bence.. normal de nasıl yiyorsanız işte o şekilde yiyin.. veya rica edin dilimlesinler sizin için..
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılElbette, sizi rahat hissettirecek bir yanıt vermek isterim. Lahmacun, özellikle Türkiye'de yaygın bir yemektir ve nasıl yenmesi gerektiğini bilmek önemlidir. Lahmacun genellikle ellerle yenir ve dürüm yapılmasına gerek yoktur. İşte lahmacun yemek için bazı öneriler:
1. **Ellerle Yeme**: Lahmacunu elinizle tutarak yemeniz yaygındır. Genellikle lahmacunu ikiye katlayarak veya rulo şeklinde sararak yemek daha rahat olabilir. İnce hamuru olan lahmacun, rulo halinde sarıldığında kolayca yenebilir.
2. **Sıkı Tutma**: Lahmacunu yemek için ellerinizle tutarken dikkatli olun, böylece içindekiler dökülmez. İkinci bir lahmacunu almadan önce bitirdiğinizden emin olun.
3. **Çatal ve Bıçak Kullanımı**: Genellikle lahmacun için çatal ve bıçak kullanmak gerekli değildir. Ancak, bazı restoranlarda çatal ve bıçak sunuluyorsa veya tercih ediyorsanız, kullanabilirsiniz.
4. **Limonsuz Yenir**: Lahmacunun üzerine limon sıkarak veya marullarla servis edilerek yenir. Ancak kişisel tercihlere bağlı olarak limon kullanımı dağişebilir.
Sonuç olarak, lahmacunun keyfini çıkarmanız için en yaygın yöntem ellerinizle yemektir. Eşinizle birlikte rahatlayın ve lezzetinin tadını çıkarın. İyi yemekler dilerim!
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hiç aklıma gelmezdi böyle bir soru sorulacağı ama genelde zaten kesilip geliyor, dürüm yapar yerim yemin ediyorum kibar falan yiyemem. İçinden nasıl geliyorsa öyle ye en rahatı dürüm yapıp yemek oluyor lahmacun böyle yenir. Yanında salata maydonoz falan da gelir damak tadına göre onları da ekleyebilirsin dürümün içine. Şekli falan da pideye benziyor 😄
10 YorumlaSar lahmacunu ısır ısır ye kibarlık olmaz lahmacunda ama dışarda lahmacun yemeyin derim 3 tırnaklı etler serbest bırakıldı pide ve lahmacunda yani işletmeler denetlenmiyo artık serbest. Dana eti diye yediğin kıyma at eşek domuz kedi ve köpek eti dahi olabilir
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılAsıl çatal bıçak kullanırsan komik duruma düşersin. Poğaçayı da çatalla mı yiyorsun ya da böreği? O da hamur bu da hamur sonuçta. Lahmacuncuda 1 gün boyunca çalışma geçmişim oldu şu kadarını söyleyeyim dışarıda lahmacun yemeyin.🙈 Hatta hiçbir şey yemeyin, tabii Hindistan sokak lezzetlerine ilginiz varsa afiyet olsun.
00 Yorumla Lahmacun yemeği Türk kültüründe elle yenilen bir yemektir ve hamurlu yiyecekler genelde elle yenir içine domates, marul, maydanoz, soğan doldurup dürüm halinde yemelisiniz
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba sizce cince mi biliyorsunuz? Ben de ogrenmek istiyorum da acaba kariyer acisindan buyuk bir faydasi olur mu
- Yeme & İçme konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılNormalde nasıl yiyorsan o şekilde ye kimsenin seni yadırgayacağını düşünmüyorum. Ben lahmacuna hafif limon sıkıp biraz marul ve maydanoz ekleyerek yemesini çok seviyorum mesela
00 Yorumla
+1 yılYanında marul, lakana, limon, havuç geliyor.
İlk önce lahmacunu aç, kıymalı kısmına limon sık.
Sonra marulu koy ortasına ve yay.
İstersen lahana ve havuç koy.
Sonra dürüm yap.
Isırarak ye.
Eğer büyük gelirse lahmacunu ikiye bölüp bu şekilde dürüm yap.
Bazen yanında havuç gelmiyor.04 Yorumla- +1 yıl
Knk lahmacun bıçakla çatalla yenmiyor öyle yeme valla tuhaf tuhaf bakarlar.
dürüm yap ye herkes öyle yiyor. Birde istersen şeffaf ince eldiven kullan öyle ye çünkü limon sıkınca suyu akıyor dürümün altından. - +1 yıl
Bide yanında ayran ya da kola iç. Su da olabilir.
- +1 yıl
Ajsjwzkwkaks 😂😂😂😂leptin sen nerelerdeydin yahu
Gizli Üye(18-24)+1 yılİkiye böl, bir parçasının içine maydonoz koy üzerine limon sık, dürüm yap ye. Bu kadar.
22 Yorumla
Soran+1 yılTamam yani usul böyle değil mi rezil olmam lokantaya gidince demi lütfen doğru cevap verin etrafınızdaki insanlar da böyle mi yiyor lokantada
Cevap sahibi+1 yılRezil olacak bir şey yok. Lahmacun böyle yenir.
+1 yılIcine sebze koyup limon sıkıp tavuk dürüm gibi sarip yiyorsun.
02 Yorumla- +1 yıl
Tavuk dürüm nasıl yeniyor diye sorarsa
- +1 yıl
O zaman sen yemek yeme diyeceksin
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkul arkadaşlarımla yemeğe gitmiştim ilk kez bende o zaman yiyecektim çok utanıyordum ve onlara bakarak yedim nasıl yediklerine bakarak. Sipairş verirken bile onlar kaç tane diyorsa o kadar söylemiştim. Bilmemek gerçekten kötü. Sizi çok iyi anlıyorum.
00 YorumlaÖnce sana şunu soyliyim insanlarin ne dusundugunu umursama, lahmacun yemek disinda baska seyler icinde de aklinda soru isaretleri vardir. Normal dürüm yap ye. Şehirde yasayanlarida cok medeni falan sanma.
10 Yorumlaİstediğin gibi yersin. İster ikiye bölüp yersin istersen içini doldurup dürüm şeklinde yersin. İkisi de utanılacak yemek şekli değil. Çatal bıçakla yiyecek değilsin ya bazı şeyler düzdür çetrefile gerek yok.
00 YorumlaBir insana lahmacunun nasıl yendiğini tarif edeceğim aklımın ucundan geçmezdi. İçine salata koy ve dürüm yapıp göm.
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam yani usul böyle değil mi rezil olmam lokantaya gidince demi lütfen doğru cevap verin etrafınızdaki insanlar da böyle mi yiyor lokantada
+1 yılLahmacunu ters cevirip kiymali kismi digari gelicek sekilde ayarliyorsun bos olan kisma domatis sogan falan koy ondan sonra kiymali kisim dista olcak sekilde sar catal bicak yardimiyla kucuk lokmalar olacak sekilde bolum bolup yiyebilirsin afiyet olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Dişari,
Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çorum halk eğitim merkezinde lahmacun yeme kursları açılmasını teklif ediyorum 🤣
Ben de Kadıköy'lü olmama rağmen şu sıtarbaksta kahve sipariş verme işini hala çözebilmiş değilim 😅💁
00 YorumlaHanım efendi etrafınıza bakın zaten doğal yenir. Katlayın yeyin. İsterseniz koparın yeyin. Çok önemsemeyin. Yani lahmacun diğer gıdalar gibi değildir
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 996 cevap paylaştı. önceden garsona kesmelerini söyleyebilirsin ya da masaya gelince dürüm gibi sarabilirsin ya da elinle 2ye bölüp yersin sn en iyisi fındık lahmacun söyle ufak olurlar
00 YorumlaLahmacun büyükse önce ortadan ikiye böl sonra birini katla veya sar 2-3 parmağınla tutup küçük küçük ısır, illa içine bişey koymana gerek yok, yeşillik limon falan :)
00 Yorumla
+1 yılAğzıma alıp ısırıyor sun önce içine soğan domates veya marul her neyse koyup limon sıkıyorsun ve ısırdıktan sonra çiğneyip yiyorsun
02 Yorumla
- +1 yıl
Lahmacun elle yenir normal öyle kibar işi değil çatal bıçak
+1 yılLahmacunun içine maydanozu doldur sık limonu. Dörde katla ye. İstersen dürüm yap. Ayranı da höpürterek iç
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yeşillikleri güzelce serpiceksin dürüm yapıp yiyeceksin oh misss😀
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 651 cevap paylaştı. Valla hiç çekinmem basarım limonu kıvırcığı soğanı dürüp ısıra ısıra yerim usulü budur zaten incelmeye gerek yok yalandan.
00 Yorumla
+1 yılIçine koy bolca salatayı, sık üstüne bir güzel limonu sonra onu bı güzel dürüm yap ve afiyetle yeeee🌸
00 YorumlaKibar olacağım diye kasmaya gerek yok, görmemiş gibi de yenmez. İki parçaya bölün, dürüm yapıp yiyin. 😄
00 YorumlaCanım çekti şimdi ya offf. Aaa bak ne geldi aklıma. Markette hazır satılıyor. Dene istersen. Al fırında 10 dakika ısıt. Sonra elinle ye oh mis.
02 Yorumla- +1 yıl
@mayisgly ısmarlayayım sana :D
+1 yılKnk lahmachn butun olarak geliyorsa durup yiyeceksin ansil yiyecen bazilari 8 parcaya boluyor oylede durup yiyecen degisen bir sey tok
00 YorumlaLahmacunun içine salata ve yeşillik doldurıp ardından limonu sıkıp dürüm şeklinde elle yenir, benim bildiğim bu
00 Yorumla
+1 yılEvde nasıl yiyorsan öyle 😅 elinle içini güzelce doldur sar dürüm yap ye. Afiyet olsun canım çekti valla 😋
00 Yorumla
+1 yılLimon, salata ve ezme gelir, ağız tadına göre limok sıkarsın salata koyarsın, azda ezme koyar dürüm yaparsın sonra yersin
00 Yorumlabana sorarsan lahmacunu sade yemek iyi olur. içine bir şeyler katınca lezzeti kaçar bence. ve ayranla birlikte güzel gider
00 Yorumla
+1 yılÇatal bıçak ile lahmacun yenmez. Çatalla yeşilliği alır lahmacunun içine koyarsın. Dürüm şeklinde sarar yersin. Lahmacunun olayı bu.
00 Yorumla
+1 yılİkiye üçe falan böl içine maydonoz marul domates köy limon sık dür ye bunun oluru budur.
02 Yorumla
- +1 yıl
Evet yahu çatalla yiyecek halin yok lahmacun böyle yenir
+1 yılElin ile içine soğan maydanoz köy sar ye usulü böyle
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 403 cevap paylaştı. İçini doldur limonunu sık dürüm gibi sar altını biraz katla dökülmemesi için üstten ısır
10 YorumlaSoruya bak ya komedi yemin ederim 1 saat kahkaha attım 🤣🤣🤣🤣
11 Yorumla- +1 yıl
Bugüne özel kahkaha atma sorusu bu 😄😀😆
+1 yılDürüm yapıp da yenilir kesilerek de. İkisini de yapan var.
12 Yorumla- +1 yıl
@GüneyM hayırdır?
+1 yılElle ikiye böl sar ye içine yeşillikte katmayı unutma 😉
00 Yorumla
+1 yılİçine seviyorsan yeşillik koy durum gibi sar rahatlıkla yersin o zaman
00 YorumlaBak şimdi önce lahmacunu saracaksın sonra elinle yiyeceksin yani çatal bıçak ne alaka oauqhwgwys
00 Yorumla
+1 yılDürüm yaparken altını katlamayi unutma dökülür yoksa
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılÇatal bıcakla yemeye kalkarsan kesinlikle komik duruna düşeceksindir.
00 Yorumla
+1 yılelin ile içinden nasıl geliyor ise o şekilde ye gitsin işte
00 Yorumla
+1 yılYozgatlılar gibi yerim ben. Kafa göz girerim lahmacuna. Hahaa. 😁😄
00 Yorumla
+1 yılMasanın üstüne oturup yiyeceksin. Sandalyeye de ayaklarını uzatacaksın raconu adabı budur
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılBildiğin dürüm ya gözlemeyi nasıl sarıp yeniyorsa buda aynı arasına yeşillik biber vs tercihe kalmış
00 Yorumla
+1 yılHiç yemedim bende çünkü Azerbaycanda bilindik bir yemek değil
00 Yorumla
+1 yılİçine yeşilligi koy limonu sık dürüm yap ve elle yenir😅
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılİçine yeşillik koyabilirsin. İstersen limon ve pul biber koyabilirsin
00 Yorumla Ellen yenir lahmacun icine yedillik koy durum gibi sar ye
00 YorumlaBen hataylı olarak lahmacuna limon sıkıp katlayıp öyle yiyorum sende keyfine göre ye işte
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHangi mağarada yaşıyordun bacım 🤣 KS de soru sormayı bilmek lahmacun yemekten daha zor whdhs
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDürüm yapılır yenir ya başka türlü tadı çıkmaz ki..
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılElimle yerim. İçine yeşillik domates koyar limon sıkar dürüm yapar yerim 😊
05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılOf gayetde biliyon yoksa dalga gecmiyom diye baslamazsin cünleye
00 YorumlaNasıl mı yenir ye işte bir tanede daha yaptırdadışarda durumu olmayan birine içinden gelerek ısmarla
00 YorumlaBurnuna sok ağzına değil elit insanlar burnuna sokar
02 Yorumlaİçine canın ne istiyorsa koy dürüm yap ye. Ya da ikiye bölüp dürüm yap
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKibarca ye içine sebze koy dürüm haline getir elle yenir ama aşırı canım çekti yaa gece gece nerden geldin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇatal bıçakla kibar kibar kes ye 😂
göm gitsin bacim ya01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle elle mj yeniyor lokantada bana gülmezler mi
- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!