Bir orta boy pizza olmuş 100 küsür lira ben o kadara tüm aileyi doyururum valla. Sizce evde yapmak mı daha mantıklı dışardan söylemek mi? Nasıl gözüküyor tarif isteyen el kaldırsın 🤪
Ekonomi 101: evde pizza yaptım! Sizce dışardan söylemek mi yoksa evde yapmak mı daha mantıklı?
Bu zamanda evde pizza yapmak bence daha mantıklı görsel de güzel gözüküyor ellerinize sağlık yiyen herkese afiyetler olsun. Bir süredir pizza yemedim fiyatlarını bilmiyorum ama zamlardan mutlaka nasibini almıştır o da durur mu hiç 😄 Bir pizza menü kim bilir ne kadar oldu pizza da yiyemeyeceğiz artık. Bazen büyük marketlerden pizza alıyorum hazır oluyor denk gelmiştir belki onları fırına atıp hazırlıyorum, çok bekletmiyorum fazla durunca kararıyor bir kaç dakika bekletip tabağa atıyorum bu da fena yöntem değil bence.
Bu yaptığın pizzanın malzemeleri hepsini teker teker alırsan kim bilir ne kadar eder☹️ en iyisi dışarıdan yemek maliyet olarak düşünce ev yapımı pizza güzel oluyor fakat ben dışarıdaki yapılan pizzaları tercih ediyorum 😋 tabii her yer güzel yapmıyor orası ayrı 🙂
Eline sağlık. Biz bazen evde yaparız bazen de uğraşacak vaktimiz olmuyor bu yüzden hazır dondurulmuş alıyorum marketten iki dk fırına atıyorum oluyor hem lezzetli hem de pratik.
Evde yapsak daha ucuz olur diye düşünüyoruz ama alışverişe çıkınca işin boyutu değişiyor, beklediğimizden çok daha masraflı hale geliyor genellikle. O yüzden ben hazırcıyım ya. 😂
Amaç karın doyurmak boşuna masrafa girmişsin, ben bimden 30 liraya alıyorum iki kişi rahat ikişer pizza düşüyor. Rahat doyuyoruz. Dört kişilik olsa iki tane alsan 60 lira yine ikişer pizzayla rahat doyarsiniz.40 lira zarardasın.