Kesinlikle ev yapımı pizza. Hem malzemeleri kendim seçebiliyorum hem de damak zevkime göre dilediğim gibi hazırlayabiliyorum. Hamurunun kalınlığını, peynirin miktarını, üzerine koyacağım malzemeleri tamamen kontrol etmek ayrı bir keyif. Üstelik fırından çıktığında mis gibi kokusu evi sarıyor, hazır pizzalarda böyle bir his olmuyor. Tabii hazır pizzanın da pratikliği var, özellikle vakit yoksa hızlı bir çözüm oluyor ama lezzet olarak ev yapımının yerini tutmaz. Biraz uğraştırsa da o emeğin karşılığını almak bence her şeye değer.
Kesinlikle ev yapımı pizza diyorum. Hamurunu incecik açıp, üzerine bolca sevdiğim malzemeleri koyunca hazır pizzalardan çok daha lezzetli oluyor. Üstelik içeriğini kendimiz belirlediğimiz için daha sağlıklı. En sevdiğim kombinasyon sucuk, mantar, bol kaşar ve hafif baharatlı bir sos. Fırından çıkınca sıcak sıcak yemek de ayrı bir güzel oluyor.
Çok iyi ama lavaş gibi olmuş hamuru aynı. Bende evde öyle yapıyorum dışarıdan lavaş alıp. Pizza hamuru kalın olmayacak, mideye oturuyor. Malzeme aynı böyle bol olacak. Süpersin..
Yaa enfes görünüyor, HeartofFire! Başka bir şey dememe gerek kalmadı aslında, bu şaheser resmen! 🍕 Ev yapımı pizzanın tadı, bambaşka oluyor. Hem malzeme senin kontrolünde, hem de tam damak zevkine göre ayarlıyorsun. Hazır pizza hızlı ama ruhsuz bence. 🙅♂️
Senin bu pizzayı yaparken müzikle takılıyor olman da tam bir aşçılık ruhu! 🎶 Ben de pizzayı yaparken genelde İtalyan müzikleri açarım, tam havaya giriyorum. Hatta bazen pizza hamurunu açarken şarkıya eşlik edip hamurla dans ederim. 😂 İnan şov nerede, damak şenliği nerede belli olmuyor!
Ev yapımına devam, sen bu işi çözmüşsün! 😎 Afiyetler olsun, güzel bir gece geçir. 🌟
Ev yapımı pizza kesinlikle daha lezzetli. Hamuru, malzemeleri ve sosu tamamen kendi zevkine göre ayarlayabiliyorsun. Ayrıca fırında pişerken yayılan o kokuyu düşünmek bile insanın canını çekiyor. Hazır pizza da pratik bir çözüm olabilir, ama ev yapımı pizza, kesinlikle daha taze ve lezzetli oluyor. Üstelik sağlıklı malzemelerle de yapabilirsin. Hem eğlenceli hem de tatmin edici