Birde orta ölçekli zincir yemek marketinde bu fiyatlar.

Birde orta ölçekli zincir yemek marketinde bu fiyatlar.
Evde yapılınca zaten haliyle daha uygun oluyor. Bir lokantada satılan menü evde 3/1 fiyatına yapılabilir. İşletme üçgeni denilen bir şey var. Kazancın bir bölümü kira, elektrik, dükkan giderleri, diğer bölümü malzeme giderleri, son kalan ise cirodur. Yani dışardan yemek yediğimiz zaman sadede o yemeğin parasını vermiyoruz. Evet, fiyatlar bir hayli yüksek ama işletme işletmiş olsam ben de sen de aynı fiyatlardan verirdik
Her zaman yemeği evde pişirmek çok daha uyguna denk geliyor. Hele bunu sürekliliğe döndürünce daha da uygunlaşıyor.
Şimdi pizzayı evde yapmak için markete gidip malzemeleri topladıktan sonra bir pizza yapacaktım dışarıda 150 TL ben 300-400 TL'ye yaptım hani daha uygundu diye isyan ediyor sosyal medyada tüm insanlar. Bu tamamen yanlış, matematikten bir haber insanın hesaplaması sonucu çıkan bir ücret.
Çünkü 1 kangal sucuk aldığın zaman o sucuğun hepsini kullanmıyorsun ya da yarım kilo mantar kullanmıyorsun.
Doğru bir hesaplama için her üründen ne kadar kullandıysa gram fiyat hesaplaması yapılması gerekiyor.
Örnek olarak dün başka bir soru için hesaplamıştım. 1 kilo kıymadan yaklaşık 12 tane büyük hamburger köftesi çıkıyor bu da bir tanesinin yaklaşık 17 TL olduğunu gösteriyor. Ekmeği, patates kızartması, sosu, marulu, içeceği de eklersek bir hamburger en fazla 30-35 TL tutuyor. Yaaniiiii "dışarda bir hamurger 130 TLyken sadece kıymaya 200 TL veriyorum evde yapmak çok daha maliyetli" demek son derece mantıksız oluyor 😌
Teşekkür ederim
Teşekkürler
Ben alırım sana hangisinden istiyorsun söyle
Ben hep kendim yapıyorum 3 tepsi pizza 300 TL tutuyor ama bol malzemeli kaliteli sucuk ve kaşar kullanıyorum efsane oluyor hamuru yumuşak olsun diye zeytin yağına kadar koyuyorum hem sağlıklı hem lezzetli hem fiyatı uygun
Cevap
14Cevap
Maalesesef sadece pizza değil bir çok yemek ya da yiyecek yani fast food aşırı pahalı. yani dışarıdan alıp malzemeleri kendimiz hazırladığımız zaman da yine çok pahalıya geliyor maalesef.
Kendin yapsan daha iyi, hem el emeği hem bir de pratik yapmış olursun.. Hem ne yediğini sucugunu kaşarını içinde ne olduğunu sen bilirsin.. Kalk üşenme kendin yap, artan malzemeyle de sevgiline yapar götürürsün
Düşünceli sevgilim der bidaha aşık olur sana😅
Bı taşla beş on kuş birden bak
Kendin beceremezsin söyle ye cimriliği bir kenara bırak.
Hani yapmaya üşenmeyeceksen yemek için beklemeye zamanın varsa kendin yap. Aldığın veya alacağın malzemeler ile, ısmarlayacağın pizza 🍕 ile fiyat masrafı, hemen hemen aynı ise veya daha fazla ise ısmarla derim.
Sarımsak soslu sucuksever yiyeceksin. Fiyatlar da bence gayet normal.
Dışarıda yeğin belli değil ne marka kullanıyorlar (sucuk, kaşar 🆚)
Evde ne kullandığın beli, malzemeyi ne kadar koyacağın, fiyattan çok bunları düşünüyorum, o yüzden bence evde yapılan pizza daha keyifli😎✌🏻
Bence evde malzemeler varsa çok daha lezzetli olur. Her zaman elde yapılan bana göre daha lezzetli oluyor. Evi saran o koku zaten 😱 bence evde yapın. Dışardaki keyifli olmuyor. Parası çok aşırı pahalı değil ama yok yok yine de evciyim ben
Ünlü bir şef diyordu ki ; benim 150 liraya sattıgım hamburgeri sen evde 35 liraya yapmalısın.
35 liraya yapamıyorsan bizden 150 liraya yemek zorundasın
File Market'te hazır pizzalar var. Hem daha uygun hem leziz. Tavsiye ederim. Arada cheat day yaptığım günlerde aldığım ürünlerin başında geliyor.
maalesef ekonomik olmuyor... çünkü her şey pahalı evdede yapsan maliyeti dışarıyı aratmıyor... suçuk sosis ve kaşar peyniri çok pahalı... brlkinaz malzemeli yaparsan belki...
Evde yapmak her zaman daha ekonomik oluyor kanka
https://youtu. be/9FjKuhuB5rs
Ben bu tarifi bi kaç kere yaptım kolay ve güzel
Evde de pek ucuza gelmiyor sucuk kaşar mantar fiyatları malum. salam kullanırsan belki biraz tasarruflu olur.
Evde yapınca daha pahıya geliyor gibi dursa da aslında kişi başına düşen miktarı düşününce uyguna geliyor. Ve doyurucu da oluyor.
İçindeki malzemler nedirki bu kadar pahali alan ya çok zengindir ya da aklı yoktur veya mecbur kamistir.
Buyuk boy olsa yine bir tik gideri var dicem bu arada evde yapinca daha pahaliya mâl oluyor ama bir degil birden cok kez yapilabilir
Evdeki yapım maliyetleri de arttı ama yinede daha uyguna gelir kanımca☺️
Evde kendin yap belki daha pahalıya sebep olur ama en azından istediğin kadar yersin 😂👌🏻
Bence evde yapmak daha maliyetli olur çünkü bir kalıp kaşar peynir zaten bu pizzalar ile aynı fiyatta. Bunun diğer malzemeleri de var daha… Hazır daha karlı bence
Evde kendim yapsam daha ucuz olur diyenlerin bir çoğu hüsran içinde.
Gerçekten öyle. Bir de ben veganım ve aldığım pizzada pahalı bir şey olmamasına rağmen yani sadece sebze olmasına rağmen o kadar pahalı ki. Evde yapmak kesinlikle çok daha avantajlı.
Papa johns fiyatları öyle. Ama onun haricinde de bi yerden pizza alınıp yenmez.
Malzemesini al uğraş pişir daha fazla gider hemde uğraşmış olursun
Gel al uygulamaları daha uyguna geliyor. Geçen bariz gördüm tam %100 fark fiyatı var
Tek kişiysen uygun olmaz kardeşim. Bizzat denemiş biriyim.
(Bol malzemeli)
Evde daha pahalı oluyor 😂 ama bu fiyatlar ne cidden ya
Bence evde daha uyguna gelir çünkü malzeme kalır ve tekrar kullanılabilir fakat bu tek seferlik :)
Hepsi kazıkcı Allah belalarını versin sıradan bir pizza yemek bile lüks oldu Migros’ta 8 dilimlik pizza 56 TL alıyorsun onlar pişiriyor. Tercih edilebilir.
evde sucuğu kaşarı vs daha pahalıya geliyo ama en azından istediğin kadar yaparsın
Türkiye de bilmiyorum ama Avrupa da evet
Ah ah nerde o eski günler. 20tl ye büyük boy alıyordum dominostan...
Hamur mayalamak beklemek falan zor iş evde o lezzetti tutturamazsin
donuk almak daha mantıklı
Bence evde kendin yapsan daha çok tutar
Pizzayı abarttilar gerçekten.
Dışarıda yemek daha ucuz.
Sanırım öyle daha ekonomik artık 🙄
Evde kendiniz yapın
Ben öyle yapıyorum
Evde daha pahalıya geliyor hazır al geç
En uygunu 100 tl artk
Fiyatlar çok fazla
Daha uygun ve daha çok olur