Kocası ve o yalnız yaşıyorlar. Adam akşam çalışıyor, kadın da birkaç günde 1 akşam yemeği saatinde bize oturmaya geliyor ve her seferinde bizi yemekte yakaladığına şaşırıyor. Bu arada ekonomik durumları gayet iyi. Zaten yardıma ihtiyaçları olsa ben kendim davet ederim. Ama kadın aşırı cimri. Anlamadım ki derdi bedava yemek mi yoksa üşenip yemek mi yapmıyor. Sizce amacı ne?
Komşum hep yemek saatinde oturmaya geliyor. Amacı yemeği bedavaya getirmek olabilir mi?
ihtimal dahilinde :) bu durumda birkaç gün boyunca o sizin eve gelmeden önce birşeyler atıştırıp o geldiğinde hiçbir şey yeme ve ikram da etme :D niyetini belli edecektir. sonrasında da yüzsüzlük edip sen ona gitmeye başlayabilirsin yemek saatinden hemen önce. sonra da acıktığını söylersin , onun akşam yemeği için ne planladığını sorarsın :) muhtemelen sana ısmarlamak istemiyorsa aç değilim filan gibi şeyler geveleyebilir veya en ucuz yollu yemeklerden yapar makarna gibi. herşeyi geçtim eğer aç değilim derse pek madem ben eve geçiyorum birşeyler atıştırayım sonra görüşürüz dersin böylece o da sana gelse de ona yemek ikram etmezsin acıkmadığı için..
Eğer dediğin gibi cimriyse üşenmekle alakası yoktur. Kendisi masraf yapmamak için yapıyor olabilir. Sonuçta genel olarak Türk ailelerinin akşam yemeği saatleri ortalama aynıdır. Sürekli sürekli denk getirip üstüne birde tesadüfen olmuş gibi şaşırması inandırıcı gelmedi bana.
Bizim de komşumuz öyleydi bi' gün tepeledim gelmeyi kesti. Biz dışarıdayken akşam ezanında balkonda oturmuş bizi bekliyor olurdu. Arkadaş hiç mi yemek yapmazsın ya?
Ekonomik durumlarının iyi olması bedavacı olmaması anlamına gelmez çoğu kişi böyle böyle zengin olur. Komşunuzu tanımam ama tahminimce yemeği bedavaya getirmeye çalışıyor. Bazı insanlar böyledir ne yazık ki hep başkalarından yemeye çalışırlar hadi gerçekten ihtiyacı olsa gelse siz onu esirgemezsiniz ama ihtiyacı olmadığı halde hep yemek saatinde gelmesi rahatsız edici. Bence siz monotonluğu kırın ve arada da olsa dışarı yemek yemeye gidin ki komşunuzda da fazla alışkanlık yapmasın eve gelmek herkesin bir hayatı düzeni var sonuçta.
Sürekli bu tür şeyler, hoş olmaz. Siz de monotonluğu kırıp, bir kaç gün dışarı çıkınız yemek, aperatif vs için.. Böylece hayatınıza da renk katmış olursunuz. Bir kadının eve bu kadar sık gelmesi, hoş sonuçları beraberinde getirmeyecektir. Bu sebeple ; Kırmadan yapılabilecek en iyi yol bu..