Geleneklerimizi bilirsiniz. Tabak boş iade edilmez. Ama komşum sağ olsun ne pişirse kapımızı çalıp bize de ikram eder. Ancak ben her gün ikram edebilecek şeyler pişirmiyorum. Örneğin tencere yemeği pişiriyorum ve o da tabağa konup verilmez bence. Tabağı boş versem çok mu ayıp olur?
Komşum pişirdiği her şeyden bize de veriyor. Tabağı boş versem ayıp olur mu?
Desenize bizim peder gibi bir komşunuz var. Siz de naçizane bir yemekle boş tabakları geri verirsiniz. Bizim komşi dediğimiz hainler sizin gibi düşünmüyorlar. Tabağı geri vermeyenler var. Tek derdiniz tabak olsun. 😄😄
Herşey verilebilir, bunu kısıtlamayın kendinize, ben geçen kek yapmıştım onu verdim, onlar ise bir salkım üzüm verdiler, ... eğlenceli ve samimi gelenekler bunlar bakınız..
Tabaklarını biriktir önce 3 4 tabak biriksin sonra birine yemek koyar hepsini beraber verirsin hem boş gitmemiş olur hemde anlar bir daha getirmez belki
Tabağı hemen vermen gerekmiyorsa pişirince, pişirdiğin yemeği koyup ikram et. Fakat acilen vermen gerekiyorsa evde hazır market keki falan varsa onlardan koy🤠
beklet tabağı evde birşey pişirdiğinde ya da aldığında verirsin. İlla yemek yapmak zorunda degılsınkı mesela pazardan üzüm alsan koyup versen yine olur.
Tencere yemeğini de dökecek kap bulunabilir yanında da bunların kabını verebilirsiniz. İkram edecek elbet bir şey olur evde. Alınma olsa bile tabak boş verilmez.
Ayip olmaz, cunku paylastigin biseyin karsiliksiz paylasmalisin. Her tabagi dolu geri verirsen mecburiyet olur. Tabagi bos verip sende baska bir gun kendi tabaginla ona birseyler verebilirsin.
Anaa ne güzel komşu vallahi bazen bizim komşunun yemeğinden Canik çekiyor keşke bizim olsa snsjs tabak boş verilmez ama genel olarak her zaman da dolu verilecekb değil
Bu dönemde sakıncalı diil mi 🙄🙄 ben birine bişey ikram etmeye bile çekiniyorum herkes birbirine vebalı muamelesi yapıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bize de bazen komşu yaptığı şeylerden veriyo annemlere diyorum boş verin gitsin her zaman dolu mu vericez diyorum ama laf anlatamıyorumki illa tabağı dolu gönderiyolar nolcakki boş versek yani her seferinde ne yapıp da vericezki