𝖡𝖺𝗒𝖺𝗍𝗅𝖺𝗒𝖺𝗇 𝖾𝗄𝗆𝖾𝗄𝗅𝖾𝗋𝗂 𝗇𝖺𝗌ı𝗅 𝖽𝖾𝗀̆𝖾𝗋𝗅𝖾𝗇𝖽𝗂𝗋𝗂𝗒𝗈𝗋𝗌𝗎𝗇𝗎𝗓?
Yaptığınız bi tarif var mı
Yaptığınız bi tarif var mı
İçi ekmek dolgulu tavuk tarifi veriyim sana
1 adet orta boy bütün tavuk
Ekmek içli dolgusu için:
1,2 adet ekmek içi
1,2 su bardağı süt
2 diş sarımsak
1,4 demet maydanoz
1 adet yumurta
1,2 çay kaşığı tuz
1,2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
5 gram taze zencefil
1çay kaşığı toz biber
1,2 çay kaşığı tuz
Deri ve iç kısmını bol suda yıkadığınız orta boy bütün tavuğun üzerini kurulayın iri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içini yumurta, süt, rendelenmiş sarımsak, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın tavuğun büyüklüğüne göre ekmek içi ve süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz kuruladığınız ve üzerini tuzla ovduğunuz bütün tavuğun iç kısmına hazırlamış olduğunuz ekmek içli karışımı bir kaşık yardımıyla doldurun tavuğun üzeri için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, zeytinyağı kabuğu soyulduktan sonra rendelenmiş taze zencefil ayıklanmış biberiye dalları, kekik, toz biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırın hazırladığınız ekmek dolgulu tavuğu, tereyağlı karışımla yağladıktan sonra göğüs kısmı yukarıda kalcak şekilde fırın kabına yerleştirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirdiğiniz tavuğu porsiyonladıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Cevap
10Cevap
İçi ekmek dolgulu tavuk tarifi veriyim sana
1 adet orta boy bütün tavuk
Ekmek içli dolgusu için:
1,2 adet ekmek içi
1,2 su bardağı süt
2 diş sarımsak
1,4 demet maydanoz
1 adet yumurta
1,2 çay kaşığı tuz
1,2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
5 gram taze zencefil
1çay kaşığı toz biber
1,2 çay kaşığı tuzDeri ve iç kısmını bol suda yıkadığınız orta boy bütün tavuğun üzerini kurulayın iri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içini yumurta, süt, rendelenmiş sarımsak, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın tavuğun büyüklüğüne göre ekmek içi ve süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz kuruladığınız ve üzerini tuzla ovduğunuz bütün tavuğun iç kısmına hazırlamış olduğunuz ekmek içli karışımı bir kaşık yardımıyla doldurun tavuğun üzeri için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, zeytinyağı kabuğu soyulduktan sonra rendelenmiş taze zencefil ayıklanmış biberiye dalları, kekik, toz biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırın hazırladığınız ekmek dolgulu tavuğu, tereyağlı karışımla yağladıktan sonra göğüs kısmı yukarıda kalcak şekilde fırın kabına yerleştirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirdiğiniz tavuğu porsiyonladıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın
Bayattan kasıt nedir onda benim kafam karışıyor çünkü bazısı sabahtan kalma ekmeğe öğlen bayat derken bazısı bir günlük ekmeğe ancak bayat diyor
Yani ne kadar süre geçince bayatlamis oluyor bu ekmek
1-2 günlük işte
Babama yediriyoruz 🤣
Ahahah😂
Ben asla bayat ekmek yiyemiyorum sevmiyorum o yüzden babama veriyorum 🤣
Ya denemezsin, benim babamda bize gagalıyor 😂
Ahahahha şans
Türkçeme tükürem😫
Ne demezsin yazacağıma, denemezsin yaşmışım 🤦🏻♀️
Ahahhahaha Allah'tan Türkçe'nin her türlüsünü anlıyorum
😁
kızarmış ekmek yapıyorum ve veya makarna içine kıtır ekmek yapıyorum. veya kızarmış ekmek yaptıktan sonra buzdolabına koyuyorum, sonra çıkartıp kraker gibi tüketiyorum. gayet güzel oluyor.
Biz fakir olduğumuz için ekmeğin bayatlamasına fırsat kalmıyor ki anında bitiyor 😂
Yumurtalı ekmek yaparım efso, bide kuşbaşı doğrayıp fırınlarım çorbanın yanında kıtır ekmek yaparım
Annem yumurtalı ekmek yapar kahvaltıda cok güzel oluyo
Fırına atıp kıtır hale getirip yiyom ehehe
Annem köfte harcı olarak kullanıyor
Yumurtalı ekmek ya da tost
Süt 🥛 katıp sokak canlarıma veriyorum
Ekmek yemiyorum ben
mmm bi fikrim yok.
Yumurtalı ekmek
Babama yediriyoz
😀😀😀
takip takip takip