İnternettekiler istediğim gibi değil diyet için olandan bakıyorum. Mercimek ekmeği nasıl yapılır?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Selam🌺
Ne demek istediğinizi anladım protein ekmeğinden bahsediyorsunuz sanırım.
Ben bu ekmekten çok yapardım bir zamanlar umarım siz de güzel yaparsınız da tutar.Mercimek Ekmeği
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- Peynir (istenilen çeşitte)
- Dereotu
- Tuz, karabiber, pulbiber, nane
Üzeri için;
- Çörekotu, susam
Yapılışı
- Geceden ılık suyla ıslattığımız mercimeği iyice süzdükten sonra yumurta, yoğurt ve zeytinyağı ile birlikte pürüzsüz olana dek blenderdan geçiriyoruz.
- Daha sonra içine peynir, dereotu, karbonat, tuz ve diğer tüm baharatları ekleyip pişirme kabına döküyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
4Cevap
- +1 yıl
1 su bardağı yeşil mercimeği sıcak suda bekletin. Daha sonra 5 dakika haşlayıp kenara ayırın. 1 kuru soğan, 2 yeşil biber, 1 kapya biberi zeytinyağında kavurun. Daha sonra yeşil mercimeği ve tercihen 1 avuç erişteyi ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Mercimekler pişene kadar pişirin.
00 Yorumla - +1 yıl
Selam 🧸 Karatay ekmeği olarak bilinen diyette en çok tercih edilens ekmek olan mercimek ekmek tarifini yazayım ben hic denemedim ama merak ediyorum bir gün denicem geçelim tarife.
Mercimek ekmek tarifi.
Malzemeler.
- 2 su bardağı kırmızı mercimek (bir akşam öncesinde suda bekletilcek)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı.
- 2 adet yumurta.
- 1 su bardağı yoğurt.
- 1 su bardağı lor peyniri.
- Dere otu.
- 2 yemek kaşığı Çörek otu.
- 2 yemek kaşığı susam.
- 1 paket kabartma tozu.
- Tuz
Yapılışı.
Öncelikle mercimekleri bir gün öncesinde akşamın dan suya koymak lazım.
Daha sonra süzün. Sonra sırasıyla
Lor, yoğurt, yumurta, dere otu, çörek otu, zeytinyağı, susam ve kabartma tozunu koyup güzelce karıştırıyoruz kek hamuru gibi kıvam alıyor.
Yağladığımız borcama yayıyoruz ve üzerine susam serpiyoruz.
180 derecelik firinda güzelce pişiriyoruz.
Piştikten sonra dinlemeye alalım ve kare kare keselim afiyet olsun.10 Yorumla - +1 yıl
Merhaba
Karatay diyeti yaptığım zamanlar fazlaca yerdim bu ekmegı mercimekten harika lavaşta oluyor bu arada onu da tavsiye ederim size mısır ekmeğı tadinda bir mercimek ekmeği tarifi vereceğim aslinda klasik bir tuzlu kek havasındaMercimek Ekmeği
MALZEMELER- 2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
- 100 gr Beyaz Peynir
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- İnce Kıyılmış Maydanoz
- 1 Yemek Kaşığı Çörek otu
- 1 Yemek Kaşığı Susam
YAPILIŞI
- Tarifi uygulayacağımız günün bir gece öncesinden mercimekleri ılık suya koyarak ıslatıyoruz
- Islattığımız mercimeklerin suyunu süzüp robotta iyice çekiyoru.
- Bir karıştırma kabına çekilen mercimeği ve tüm malzemeleri koyarak kek hamuru kıvamı alana kadar karıştırıyoruz
- Yağlanmış fırın tepsisine veya borcama bu karışımı döküyoruz
- Önceden ısıtılmış alt-üst 180 derece fırın ayarında 35-40 dk kontrollü olarak pişiriyoruz
10 Yorumla - +1 yıl
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 dal taze nane
5-6 dal dereotu (dilediğiniz yeşilliği kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı lor peyniri
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üstüne;
Susam
Çörek otu
Yapımı için;
Geceden mercimekleri 3 su bardağı kaynamış suyla ıslatıp kapağı kapalı bir tencere içinde sabaha kadar bekletiyoruz aslında tarif sadece kırmızı mercimekten oluyo ama ben karışık yaptım sabah mercimekleri bir süzgece alarak yıkıyoruz ve iyice suyunun sarkmasını bekliyoruz daha sonra rondodan incecik olana kadar geçiriyoruz yumurtayı bir karıştırma kabında mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz mercimek de dahil tüm malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz ve yağlayıp çörek otu serpiştirdiğimiz borcama döküyoruz üzerine de susam serpiştirip 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz ve kahvaltılarda ekmek yerine tüketiyoruz ya da acıktığınız ara öğünlerde00 Yorumla - +1 yıl
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
5-6 dal taze nane
5-6 dal dereotu (dilediğiniz yeşilliği kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı lor peyniri
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üstüne;
Susam
Çörek otu
Yapımı için;
Geceden mercimekleri 3 su bardağı kaynamış suyla ıslatıp kapağı kapalı bir tencere içinde sabaha kadar bekletiyoruz aslında tarif sadece kırmızı mercimekten oluyo ama ben karışık yaptım sabah mercimekleri bir süzgece alarak yıkıyoruz ve iyice suyunun sarkmasını bekliyoruz daha sonra rondodan incecik olana kadar geçiriyoruz yumurtayı bir karıştırma kabında mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz mercimek de dahil tüm malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz ve yağlayıp çörek otu serpiştirdiğimiz borcama döküyoruz üzerine de susam serpiştirip 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz ve kahvaltılarda ekmek yerine tüketiyoruz ya da acıktığınız ara öğünlerde.00 Yorumla - +1 yıl
KİLO ALDIRMAYAN/DİYET MERCİMEK EKMEĞİ TARİFİ:
Malzemeler; 2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı yoğurt
4 yumurta çörek otu susam Maydonoz
Yapılışı; Mercimekler akşamdan bir güzel ıslanır ve yumuşaması sağlanır. Ertesi gün tüm malzeme bir blendırda güzelce kek hamuru kıvamını alıncaya kadar bir güzel çekilir. Bu aşama çok ama çok önemli. İyi çekmezseniz kekiniz kabarmaz. veya pişmenin orta yerinde söner. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk altı üstü kızarana kadar pişirilir. Ve afiyet olsun! KS can.10 Yorumla Mercimekten ekmek oluyormuymuş
10 YorumlaMercimek ekmeği mi...
00 Yorumla- +1 yıl
Ilk defa duydumm
10 Yorumla Un yerine yulaf unu kullanabilirsin
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 427 cevap paylaştı. Çokk zor ama
00 Yorumla- +1 yıl
youtube'dan bak
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar, sevgiler.
Mercimek ekmeği nasıl yapılır?
Mercimek, pirinç, nohut gibi bakliyatlar glütensiz sayılıyor. Bunlarla çeşitli ekmekler yapılabilir. Ancak yılların buğday ekmeği alışkanlığımızı aşmak çok zor. Ama glütenden zarar görmekten kaçınmak, en azından azaltmak için beslenme sistemimizi elden geçirmek ve yenilikler yapmak gerekiyor.
Mercimek ekmeği nasıl yapılır?
Afiyetle…