Annem yemek yapmıyor ve babamla ben bu durumdan sıkıldık. Ne yapmalıyım?

Annem eskisi gibi yemek hazırlamıyor. Babamla ben bu durumu hiç sorun etmedik. Zaman zaman babam yemek yaptırır veya ben hazırlarım. Son zamanlarda annem yemek yapmayı resmen bıraktı. Bugün işleri olduğunu veya yorulduğunu söyleyip geçiştiriyor.

Ben iyi yemek yapabilen biri değilim. Annem gibi zihnimde tarif tutamıyorum. İnternetten baktığım kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Son iki haftadır babamın sabrı tükenmiş durumda her akşam makarna vb. yemekten sıkıldığını, sulu yemek ve salata istediğini söylüyor. Annemse sonraki gün hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Artık bende yetişemiyorum. Okul iş ev derken elim ayağıma dolaşıyor.

Lütfen tavsiye verin ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Annemin yemek pişirmeme sebebi babamın kendi annesini eve getirmek ve ölesiye kadar bakmak istemesi. Babaannemin 3 oğlu var. Şimdilik kendi evinde kalıyor ama babam onu getirmekte ısrarcı. Annem ise 3 oğlu belirli süreyle kayınvalideye baksın diyor. Yani her oğlunda 4 ay kalmalı. Babam bunu kabul etmediği günden beri evde yemek pişmiyor. Onlar birbirlerine tavır aladursun ben bütün yükü sırtlandım. Artık dayanamıyorum
Annem yemek yapmıyor ve babamla ben bu durumdan sıkıldık. Ne yapmalıyım?