Güzel bir tarifle ben katkı sağlamaya çalışayım. Hem lezzetli hem de farklı.
Hindistan cevizli kahveli ıslak kek mi? Neden olmasın? Üstelik keki bildiğiniz klasik keklerden de değil! Hem tek başına tüketebileceğiniz, hem farklı yerdelerde kullanabileceğiniz hem de isterseniz bu tarifteki gibi ıslak keke çevirebileceğiniz efsane lezzet.
Bence denemelisiniz. 🙂
Malzemeler
Kek için:
300 gr şeker
4 yumurta
100 ml süt
100 ml kahve
100 g tereyağı (erimiş)
250 g un
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kakao
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Yapılışı:
Yumurta, şeker ve vanilyayı birlikte 10 dakika çırpın ve köpürtün. Ardından tereyağı, süt, kahve ve tüm kuru malzemeleri ekleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz 26-28 cm'lik kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Üst dolgu:
300 g tereyağı
200 g hindistan cevizi
2 yemek kaşığı kakao
120 g esmer şeker
200 ml kahve
100 ml süt
1 pkt vanilya
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir tavaya koyup 2-3 dakika kaynatın. Hazır olduğunda kekin üzerine kalıbından çıkarmadan birkaç delik açarak üzerine dökün. Soğumaya bırakın ve ardından servis edin.
Mükemmel, lezzetli tarifler paylaşılmış. Ben de bir tarifle katkı sağlamadan duramadım. Sizlerle muazzam lezzetli ve pratik bir browni tarifi paylaşacağım.
Amerikan Browni (4-6 kişilik)
Malzemeler
6 Bütün Yumurta
350 gr Toz Şeker
290 gr Tereyağı
290 gr Bitter Çikolata
125 gr Ceviz
75 gr Parça veya Damla Çikolata
180 gr Un
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabına alıyoruz. Derin bir kap içerisine koyduğumuz sıcak su ile ocak üzerinde bir benmari yapıyoruz. Yumurta ve şekeri benmaride, yumurtaları kestirmeden (parça parça pişirmeden) pişiriyoruz. Pişen yumurta ve şeker karışımını mikser yardımıyla kabartıyoruz. Ayrı bir kapta tereyağını eritiyoruz, erimiş tereyağına doğradığımız bitter çikolatayı ilave ediyoruz. Çikolata sıcak terayağı içerisinde eriyor. Bir mikser yardımıyla, yumurta ve şeker karışımına, un, çikolata ve cevizi ilave ediyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 derece pişiriyoruz. Soğuduktan sonra;
Şu pastane usulü saçaklı/sakallı poğaçaları çok beğeniyorum 5 çayında ben. Minik oldukları için bide çok ideal. Zaten beş çayında genelde çatal, kaşık kullanmayacağımız şeyler servis etmeyi severim ben o yüzdem minimal şeyler tercihim hep.
Ben kısır severim. Aslında bir sey yerken yanımda çay içmeyi hep unuturum o yüzden çayı üzerine bos içerim. Yani illa çayın yanında olmasına gerek yok benim için 😄
Teşekkürler. Evet zor bir hastalık aslında sanıyorum çocukluktan beri var bende çünkü bayağı zor geçti çocukluk bebeklikte öyleymiş. Kan tahlilinde çıktı,2.5 ayda 19 kilo verince doktora gittim saçlarım falan dökülmüştü
Selamlar,
Güzel bir tarifle ben katkı sağlamaya çalışayım. Hem lezzetli hem de farklı.
Hindistan cevizli kahveli ıslak kek mi? Neden olmasın? Üstelik keki bildiğiniz klasik keklerden de değil! Hem tek başına tüketebileceğiniz, hem farklı yerdelerde kullanabileceğiniz hem de isterseniz bu tarifteki gibi ıslak keke çevirebileceğiniz efsane lezzet.
Bence denemelisiniz. 🙂
Malzemeler
Kek için:
Yapılışı:
Yumurta, şeker ve vanilyayı birlikte 10 dakika çırpın ve köpürtün. Ardından tereyağı, süt, kahve ve tüm kuru malzemeleri ekleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz 26-28 cm'lik kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Üst dolgu:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir tavaya koyup 2-3 dakika kaynatın. Hazır olduğunda kekin üzerine kalıbından çıkarmadan birkaç delik açarak üzerine dökün. Soğumaya bırakın ve ardından servis edin.
https://www.dailymotion.com/video/x84es2zAfiyetle.
Farklı tarifler için Instagram sayfamı takibe alabilirsiniz 😉
Instagram Sayfam