En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Markasına bağlı aslında. Dardanel güzel fakat absürt pahal buluyorum. Migrosunkiler de güzel Dardanel kadar olmasa da ama Fiyat performans olarak önerebilirim.
Öncelikle yağını süz.
Salata yapabilirsin, makarnanın yanına koyabilirsin, ekmek arası sandviç yapabilirsin. Sade tüketebilirsin limon sıkmanı öneririm.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- +1 yıl
Sade de yiyeybilir, salataya da karıştırıp yiyebilirsin..
Ben genelde pilavın üstüne seriyor öyle yiyorum.00 Yorumla - +1 yıl
Ton balığı salatası yapabilirsiniz makarnayı 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş 1, 5 litre sıcak suyla pakette yazan haşlanma süresi boyunca haşlıyoruz tam buğday makarnamız haşlanırken salatalık turşusu ve kapya biberi minik küpler halinde kesip bir kaba alıyoruz suyu süzülmüş konserve ton balığı konserve mısır ve baharatları da ilave ediyoruz haşlanan makarnayı süzüp 5 dakika ılımasını bekliyoruz makarnayı sudan geçirmeyiniz ılınan makarnayı da kaba ilave edip süzme yoğurdu ekliyoruz tüm malzemeleri iyice harmanlayıp servis ediyoruz dilerseniz içine ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz çok yakışıyor ben acıyı sevdiğim için pul biberi 1, 5 tatlı kaşığı ekledim salatayı yerken hafif esinti hissettirsin istiyorsanız siz de 1, 5 tatlı kaşığı olarak ekleyebilirsiniz.
00 Yorumla - +1 yıl
Ton balığı salatası yapabilirsiniz makarnayı 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş 1, 5 litre sıcak suyla pakette yazan haşlanma süresi boyunca haşlıyoruz tam buğday makarnamız haşlanırken salatalık turşusu ve kapya biberi minik küpler halinde kesip bir kaba alıyoruz suyu süzülmüş konserve ton balığı konserve mısır ve baharatları da ilave ediyoruz haşlanan makarnayı süzüp 5 dakika ılımasını bekliyoruz makarnayı sudan geçirmeyiniz ılınan makarnayı da kaba ilave edip süzme yoğurdu ekliyoruz tüm malzemeleri iyice harmanlayıp servis ediyoruz dilerseniz içine ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz çok yakışıyor ben acıyı sevdiğim için pul biberi 1, 5 tatlı kaşığı ekledim salatayı yerken hafif esinti hissettirsin istiyorsanız siz de 1, 5 tatlı kaşığı olarak ekleyebilirsiniz.
00 Yorumla - +1 yıl
Bol limonlu bir salata yapıp karıştırabilirsin en kolay ve lezzetli hali bu bence. Eğer tek başına tüketeceksen üstüne limon sık yavan tadını nötrlemiş olursun
Afiyet olsun00 Yorumla - +1 yıl
Salataya makarnaya katabilir sin sade de yiyebilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Salata ile karıştırabilirsin ya da makarna ile ben ikisini de seviyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
ben kapağını açıp ocakta ısıtıyorum daha sonra kutunun içindeki yağı döküp limon suyu ve pul biber ekleyerek yiyorum :)
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Makaranın üzerine koyabilir sın hoş oluyor
ya da salatanın üzerine buda hoşuna gidebilir00 Yorumla Pilavın üstüne koyarsın , markanın üstüne , salatanın icine
00 Yorumla- +1 yıl
Göbek marul, salatalık turşusu yoğurt ve mısırla karıştırıyorum çok güzel oluyor
00 Yorumla Mayonezli sandiviç güzel oluyor.
00 YorumlaÇoban salata yazıp üstüne dök güzel oluyor
00 Yorumla- +1 yıl
Salatayla ya da makarnayla
00 Yorumla Bence en iyisi salata salata
00 Yorumla- +1 yıl
Sade de güzel salataya vs de koyabilirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Makarnayla yemeyi çok seviyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Ton balıklı salata yap 😄 daha lezzetli
00 Yorumla Salataya koy çok nefis
00 Yorumla- +1 yıl
Patatesle ye. Yoksa mide bulantısına sebep oluyor
00 Yorumla - +1 yıl
Ya şimdi bı ton uğraş yaparsın boş ver 😂
00 Yorumla - +1 yıl
yanına makarna yap
00 Yorumla - +1 yıl
Limon sık, yanınada soğan, salata
00 Yorumla - +1 yıl
Salata ile de yiyebilirsin
00 Yorumla Salata ile severim
00 YorumlaMakarna ile de yenir yumurta ilede sade de
00 Yorumla- +1 yıl
Berbat geliyo bana
00 Yorumla Makarna güzel oluyor
00 Yorumlasalata yap
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Ton balığı ile yapılacak bir çok alternatif tarif bulunmaktadır. Salatadan, sandviçlere, makarnadan, tost veya atıştırmalıklara kadar uzun bir liste yazabilirim. Aşağıda ton balıklı birkaç tarif yazacağım. Denemenizi tavsiye ederim.
AVODAKO VE TAKO CİPS İÇİNDE TON BALIK SALATASI MALZEMELER
Hazırlanışı;
Avokadoları dörde bölerek limon suyunda bekletin. Ayrı bir kabın içinde ton balığı, pirinç ve doğranmış dereotunu karıştırın. Daha sonra üzerine tuz ve biber ilave edin. Elde edilen bu karışımı tako ve avokadoların içine yerleştirip süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.
TON BALIKLI SARIMSAKLI KANEPELER MALZEMELER
Hazırlanışı;
Tost ekmeklerinin kenarları kesilip dörde bölünür. Üzerlerine zeytinyağı ve sarımsak sürülüp fırınlanır. Yağı süzülen ton balıkları; kıyılmış dereotu ve mayonezle iyice karıştırılıp kızaran kanepelerin üstüne sürülür. Üzerleri kırmızı pul biberle süslenir.
TON BALIKLI MAKARNA MALZEMELER
Yapılışı
Bir tencereye sıvı yağ ve dövülmüş sarımsakları koyup pembeleştikten sonra ateşten alın. Ton balığının yağını süzün ve tahta kaşıkla ezip ocaktaki karışıma katın.
Küp şeklinde kesilmiş domatesleri, fasulyeleri, renkli biberleri ve tuz-karabiberlerini ayarladıktan sonra haşlanmış olan makarnaya ilave edin. Hafif karıştırıp servis tabağına alın. Ilık servis edin.
TAZE BAHARATLAR İLE TON BALIĞI KAVURMASI MALZEMELER
Hazırlanışı
Soğan, kabak, biber ve ton balığını iri küpler halinde doğrayın. Sırasıyla zeytinyağında kavurduktan sonra soyulup aynı boyutta doğranmış domatesleri ilave ederek eriyene kadar pişirin daha sonra yağı süzülmüş olan ton balığı konserveyi ilave edip kavurmaya devam edin.
İçerine defne yaprakları, baharatlar ve bir miktar sıcak su ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.
TON BALIKLI SANDVİÇ MALZEMELER
Hazırlanışı
Balık konservesinin suyunu süzüp bir kaseye alın. Biberi küçük, soğanları ince doğrayıp ekleyin. Kıyılmış dereotu, rendelenmiş limon kabuğu, tuz, hardal ve mayonezi ekleyip iyice karıştırın. İki dilim ekmeğin üzerine roka yaprakları dizin. Balık karışımını rokaların üzerine paylaştırın.
Kıvırcık maydanozları uç kısımlarına doğru yerleştirin ve ekmek dilimlerini üzerine kapatın. Küp şeklinde doğranmış beyaz peynirin üzerine kekik ve pul biber döküp çöp şişe geçirin. Biber ve domates dilimi de ekleyip sandviçlerin üzerine batırın ve servis yapın.