Sütü bardağa koyup buzlukta 1 saat bekletip kahveyi süte boşaltıyorum, 2 saat karıştırıyorum kahve sütün içinde çözülmüyor, topak topak oluyor.
Ne yapmak lazım?
Ne yapmak lazım?
Merhaba bu durumda yapman gereken 4 yemek kaşığı ılık sütte kahveyi çözdürüp kahve yapım aşamasına geçmek. Su tavsiyesi verenler olmuş bu durumu da değerlendirebilirsin 4 yemek kaşığı su eklemen kahve yapısında değişmeye etken etmeyecek.
Eyw
Toz kahve, Nesquik, kakao gibi ürünler soğuk sütün içinde çok kolay erimez. Hatta ne kadar erirse erisin illa ki biraz kalır. Bu sebeple kahveyi öncelik suyun içinde çözüp sonra sütün içine ekleyebilirsin. Yarım çay bardağı ılık suyun içine granül kahveyi koy ve karıştır, saniyeler içinde eriyecektir. Daha sonra bir bardağın içine buz ve süt koy. En son da üzerine suda çözdüğün kahveyi ekle. Çokkk lezzetli oluyor bu şekilde.
Evet güzel fikir, bunun için iki bardak değiştirmemiz lazım.
En sonundada üstüne dondurma koyup karıştırıyorum.
Granül kahveler sıcak bileşen ile erimek üzere eritilmiş şeylerdir. Bu nedenle soğuk bir bileşen ile soğuk sıvının üstüne çıkacak ya da dibe batacaktır.
Sıcak süt ile birleştirip sonra soğumaya bırakabilirsin...
Ya da sıcak suda çözülmesini sağlayıp daha sonra üstüne soğuk süt ekleyebilirsin
Kahve tozu, süt tozu soğuk sıvılarda değil, sıcaklarda çözülmek üzere yapılmış..
Teşekkürler..
Rica ede
Cevap
1Cevap
En iyisi cold brew yöntemi tadı da seçeceğiniz kahvenin kalitesine göre değişir ister sütle iç ister o şekilde
Ama ben marketten alıyorum paket halinde toz şeklinde
Sizin sorunuza cevap yazmışım kusura bakmayın şöyle önce kahveyi ılık suyla açın sonrasında sütü ilave edin
Granül kahve mi tercih ediyorsunuz?
Granül mü bilmiyorum ama markette satılıyor işte soğuk kahve olarak.
Üstüne bide dondurma ilave edip karıştırıyorum nasıl fikir?
Affogato olur kendileri lezizdir.
Onu duymadım hiç
Dondurmalı kahve ☺️
Sen baya bilgilisin starbucks'ta çalışsana sen 😀
Ben valla evdeki dondurmayı ilave ediyorum üstüne 😀
Ben sadece kahve sever biriyim😃 afiyet olsun size☺️🌿
Sağolasın anarşist 😀
Rica ederim efenim😃
😀😀😀
Sıcak suda çöz daha sonra sütü ekle harika oluyor.
Aynen kuzen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?