Sınav stresini üzerinden atmış, kendini Kadıköy esintisini bırakmış kadar rahat hisseden KScanlar selaam 🤤 bugün görmüş olduğum paylaşım bu soruyu aklıma getirdi.. ^^ Uzun tırnakları itici bulan büyük bir topluluk varmış.
Peki ya tırnakları uzun olan birinin yaptığı yemeği yer misiniz?
Tırnakları uzun olan birinin yaptığı yemeği yer misiniz?
Tırnaklarım uzun ama çok değil ve her zaman temiz tutarım yemeğe de kendime de özen gösteririm çevrem de yaptığım yemekleri bayılarak yer yani içli köfte bile yaptı bu parmaklar 💅 o yüzden pismiş gibi göstermeyin önemli olan tırnağın temiz olup olmayısı kısa tırnaklı olup pis elli olan da var 😒👊👊😂😂
Aleyküm selam. Herşeyin ayarında olması güzel. Bende uzun tırnak severim, kullanırım, yemekte yaparım ama tırnağı kısa olan insandan daha temizdir tırnaklarım. Bu bence kişinin bakımıyla alakalı. Ama tabi kepçe gibi de olsun demiyoruz.
@yatyanıma Çok sık elini yıkayan biriyim. Hani üstten yıkayayım bitsin değil, tırnak içlerimi bile yıkarım bu konuda hassasım. Ki zaten bir yemeğe başlamadan önce her şekilde elimi önce güzelce yıkarım.
Yiyemiyorum maalesef, görüntüden bile hoşlanmıyorum. Tırnak pis bir şeydir, içinde bir çok mikrobu vs barındırır, tırnaklı ellerden çıkan yemeklerin çok da hijyenik olacağını düşünmüyorum
Yemem mümkün mertebe dışardada yemek yemiyorum evde kendim yapıyorum. Burnunu karıştırıp elini yıkamayan aşçılar gördüm. Aklı olan aşçıya yakın otursun 😂
Böyle tırnaklarının işin içine girdiği hamur işi falan olmadığı sürece yerim. Ben de uzun tırnak seviyorum ve yemek yapıyorum. Ayrıca temizliğine dikkat edildiği sürece normal yemek yaparken bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama temiz dahi olsa hamur işlerinde kesinlikle kısa olmalı.
Bakımı cidden çok zor.. Bizim iş yerin de de böyle bir bayan var. Bakıyorum diyor ama asla bakamıyor tırnaklarına.. Ben 10 bayandan 9 unun doğru dürüst baktığına inanmıyorum..
Aynen.. Zaten belli oluyor, bir de yaptığı işe göre de değişiyor.. El bebek, gül bebek yetişenler bakar mı, bakar... İnsan sonuçta, elinde 1 ya da 2 iş gelsin isteyecektir belli bir süre sonra ama o bakımlı olduğunu düşünür sadece..
Uzun tırnak asla hijyen temiz olamaz kim ne derse desin tırnağım temiz diyen kadının tırrnağını gördum uzunnve çok pis temiz diyenlerin tırnaklarının bir çoğu protez tırnağını temizleyemiyorlar bile çok uzun sadece göruntu bakımlı içi bakımsız malesef
Temiz tutmayi becerebiliyorsa ki 10 kisiden 1 i anca dikkat ediyor. Oje surup kendileri bile gormezden geliyo arasinda ki pisligi. Iyyy
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ellerim ve tırnaklarım her zaman temiz, bakımlıdır. Yine de yemek yaparken mutlaka eldiven kullanırım. Aynı zamanda tırnaklarımı da korumak için. Aynı özeni gösteren biriyse sorun olmaz, yenebilir.
@RNABLUE ben tırnak uzatmıyorum bir kere nerde bende var. Hiçbir zaman tırnaklarım 1 cm olmamış. Hatta değil bir cm hiç uzadığını bile görmedim. Hemen kesiyorum.