Fırına konulmayan sütlaç nasıl yapılır? Tarif verebilir misiniz?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Ben nişastalı anne sütlacı seviyorum. Sana göz kararınca yaptığımı tarife dökmeye çalışacağım.
Malzemeler
1 ya da 1/2 çay bardağı pirinç ( sana kalmış ben bazen 1 çay bardağı koyuyorum)
1 yemek kaşığı buğday nişastası ( 1 çay bardağı su eritmek için)
1 litre süt mümkünse günlük ya da köy sütü
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı
Ayıklayıp yıkadığımız pirinci iyice yumuşayana kadar 2 su bardağı suda haşlıyoruz.
Lapa olunca içine sütümüzü ekliyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra içine şekerimizi ekliyoruz. Ben tatlı sevdiğim için 1 su bardağı şeker koyuyorum. Sen ağzının tadına göre koyarsın artık.
Suda erittiğimiz nişastayı da azar azar ilave edip kısık ateşte sütlacımızı karıştırıyoruz.
Tam ateşten indirmeden içine vanilyamızı da ekliyoruz öyle ateşten alıyoruz.
Off. şimdi bile canım çekti. Bu arada ben sıcak yemeyi severim. Hemen kaseye koyup yerdim mesela. Sen de dene sütlaç, puding ve aşure sıcakken daha lezzetli oluyor.
afiye olsun.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
9Cevap
- +1 yıl
Tabi ki vereyim güzel bir sütlaç tarifi.
200 milim bardak kullanın. Bardağın 3/4'ü kadar pirinci kıyayım yarım litre sıcak su ile haşlayın. Su biter ama hala pişmemişse yine sıcak su ekleyebilirsiniz. Pirinç pişince 1 litre süt ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatın. 1 buçuk su bardağı şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. 3 yemek kaşığı nişastanın içine yarım bardak süt koyun ve eritin. Sıcak sütten biraz ekleyin nişastaya. Ilıdıktan sonra yavaş yavaş kaynayan sütün içine ekleyin. Karıştırın bu arada. 10 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Daha sonra kaselere bölüştürün. Tarçın ile servis yapabilirsiniz. <311 Yorumla- SoranYeni +1 yıl
Teşekkürler😊
- +1 yıl
Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın soğuk sütü ekleyin 1,2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyin bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin tencerede kaynamakta olan sütten 1,2 kepçe alıp kaseye ekleyin pirinç unu ılınmış olmalı pirinç ununu tencereye ekleyin ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1,2 taşım kaynatın sütlacı kaselere paylaştırın soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz
00 Yorumla - +1 yıl
Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın soğuk sütü ekleyin 1,2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyin bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin tencerede kaynamakta olan sütten 1,2 kepçe alıp kaseye ekleyin pirinç unu ılınmış olmalı pirinç ununu tencereye ekleyin ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1,2 taşım kaynatın sütlacı kaselere paylaştırın soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bu işin uzmanına geldin tebrikler.
İster fırında ister normal, ikisinin de tarifi aynıdırTavsiyem günlük süt kullanmandır. Bim veya migros markalı olabilir.
Tarif ise internette çok sayıda var. Kendi tarifim özeldir pek vermiyorum herkese.01 Yorumla- Soran+1 yıl
Vermeyin özel kalsın😀
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Kanka annem önce süt kaynatıyor. Sonra üzerine şekeri ekliyor şeker iyice eridikten sonra pirinç ekliyor. 40 dk falan daha ocakta bırakıyo sonra alıyor. Gerçekten mükemmelll oluyo.
22 Yorumla- +1 yıl
Anamda öyle yapıyo
- +1 yıl
İçine nişasta koyarsan yoğunlaşır ve de daha yogun bir sütlaç olur su gibi olmaz kısacası biz iş yerinde 1k lık yapıyoruz ve hep nişasta kullanıyoruz
- +1 yıl
aga bu yorum yapan şefleri çok seviyorum benimde işime gelio öğrenci evinde yemek yapmayı öğrenioz
10 Yorumla - +1 yıl
Gırında ilk defa duydum senden annem fırınsın yapıyor tencerede
00 Yorumla hayatımda hiç fırında sütlaç yemedim ocaktaki enfes oluyor
00 Yorumlaiçine bir parça muj parçaları ekleyince çok güzel oluyor kanks manks ve de canks ;))
10 Yorumla1 adet yumurta
1/5 su bardağı süt
2 bardak yağ
Yarım bardak pirinç
2 yemek kaşığı, nişasta
Afiyet olsun canımss.00 Yorumla- +1 yıl
Birinciler haşlandıktan sonra süt ve şeker ile atese bırakılır süt kaynaya kadar pişirilir
00 Yorumla Sütü fırında ısıtınca sütlaç olmuyor mu
014 Yorumla- Soran+1 yıl
😀😀😀😀😀😀😀
- Soran+1 yıl
Gerçekten böyle mi biliyordunuz😀
- Soran+1 yıl
🤭🤭😄.
- Soran+1 yıl
Evet öyleymiş😀
- Soran+1 yıl
😊,
- +1 yıl
Yoğurt olur😁
- +1 yıl
Bunu yazarken ciddi değildim de gözünü seveyim 😂😂😂😂
- +1 yıl
Estağfurullah 🤗😂😂
- +1 yıl
Zaten ben hep fırınsiz ev usulü yaparim...
00 Yorumla Yapan biri olsada yesek😃
00 Yorumla- +1 yıl
Sütü öncelikle sağarım ohhhh misgibi tertemiz
00 Yorumla - +1 yıl
Yapamıyoruz
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar, sevgiler;
Pirinç sübyesi ile yapılan sütlaç, buğday nişastası, mısır nişastası ya da pirinç unu ile yapılan sütlaçlara göre daha lezzetli olur. O yüzden eski usül sübyeli sütlaç tarifi vereceğim.
Malzemeler
Yapılışı
Afiyetle.