En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Selam :)
Püf noktaları ile bütün tavuk nasıl kızartılır?
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3-4 dal taze biberiye
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
Hazırlanışı
- Bütün tavuğu marine edeceğiniz kaba alın ve iç kısımlara da sosun ulaşabilmesi için birkaç bıçak darbesi atın.
- Tüm malzemeleri karıştırın ve fırça yardımı ile tavuğa iyice yedirin.
- Kabın üzerini streçleyip buzdolabında en az 1 saat ama tercihen 3 saat bekletin.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tavuğu fırında pişirmenin en önemli noktalarından birisi ise fırın tepsisi ile tavuk büyüklüklerinin eşit olmasıdır. Eğer tavuktan daha büyük bir tepsi kullanırsanız tavuktan eriyen yağlar fırın tepsisine akar ve tavuğun yanmasına neden olur. Fırında tavuğu pişirmeden önce fırını ısıtmanız gerekir. Yaklaşık 200-225 derecede önceden ısıtılan fırının içerisinde tavuğu pişirmekte yarar var. Tavuğu fırında pişirdikten sonra sertleşmesini önlemek ve yumuşak bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız fırından çıktıktan sonra bir yağlı kağıda sarın.❤
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Önce tavuğu suda 5-10 dakika yıkıyorum. Suyu süzüldükten sonra sos malzemelerini karıştırıp tavuğun her yerine gelecek şekilde sosluyorum. 200 derecede iki tarafıda kızarana kadar pişiriyorum.
00 Yorumla- +1 yıl
Tencereye fazla su koyma ve ağzını kapat belli bir süre sonra kızarma çıtırtıları gelecek, az biraz tereyağı da sürdün mü çevresine çıtır çıtır oluverir. Fırında yapacaksan zaten ister istemez o kızarma olacaktır. Olmaz ise biraz daha fazla tutarsın, çıtırtılar yükselir :)
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba,
Bütün olarak tavuk pişmesi zor olan yemeklerdendir. Ama süreyi uzun tutarsanız harika nar gibi kızarmış tavuk yiyebilirsiniz.
Bütün Tavuk Nasıl Kızartılır?
- 1 adet bütün tavuk
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kekik
- Kimyon
- Un
Yapılışı- Öncelikle sos malzemelerini karıştırarak Tavuğun her yanına gelecek şekilde sürüyoruz
- Hatta tavuğun üst derisini göğüs kısmında sıyırarak deri ile göğüs arasında boşluk yaratarak o kısıma da sürüyoruz.
- Tavuğun içine de bir miktar sos koyarak vaktiniz varsa tavuğu 2 saat dinlendiriyoruz
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve tavuğu 180 derecede yaklaşık 1saat 30 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun.
Tavuğun çok büyük olmamasına özen gösterin. Büyük olursa pişmesi uzun olacaktır.00 Yorumla Merhaba, tavuğun dışının çıtır olması için yalnızca kızartma işlemine tabi tutmak gerekmez bence. Genelde bütün tavuk pişirdiğimde soslu veya baharatlı olarak fırın poşetiyle fırınlarım. Bu noktada fırın poşedine eklediğiniz yağ ve baharatlar önemli. Bunun dışında uygun pişirme süresinde uygun sıcaklıkta pişirmek önemli. Mesela aşağıda videoda gördüğün tavuğu fırın poşedinde soslayarak tam 1 saat pişirdim. Fırının ısısı fırın önceden ısıtıldıktan sonra 180 derecede sabit kaldı.
https://www.youtube.com/embed/AGFARfJ5eVo00 Yorumla- +1 yıl
Fırında bütün tavuk kızartması için derin bir tencere içine 1 adet küçük boy bütün tavuğu koyun üzerine çıkcak kadar su ekleyin tavuk pişerken kokusunu alması içine suyuna bir dilim limon parçası koyun tuzu da ekleyip tavuğu yumuşayana kadar pişirin diğer yandan küçük bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı domates salçası koyup iyice karıştırın daha sonra pişen tavuğu geniş bir fırın kabı içine alın hazırladığınız salçalı karışımı tavuğun her tarafına sürün önceden ısıtılmış 180,190 derece fırına verin tavuğun üzeri iyice kızarana kadar pişirin tavuk piştikten sonra fırından çıkartın hazırladığınız fırında bütün tavuk kızartmasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.
00 Yorumla - +1 yıl
Fırında bütün tavuk kızartması için derin bir tencere içine 1 adet küçük boy bütün tavuğu koyun üzerine çıkcak kadar su ekleyin tavuk pişerken kokusunu alması içine suyuna bir dilim limon parçası koyun tuzu da ekleyip tavuğu yumuşayana kadar pişirin diğer yandan küçük bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı domates salçası koyup iyice karıştırın daha sonra pişen tavuğu geniş bir fırın kabı içine alın hazırladığınız salçalı karışımı tavuğun her tarafına sürün önceden ısıtılmış 180,190 derece fırına verin tavuğun üzeri iyice kızarana kadar pişirin tavuk piştikten sonra fırından çıkartın hazırladığınız fırında bütün tavuk kızartmasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba,
Bütün olarak tavuk pişmesi zor olan yemeklerdendir. Ama süreyi uzun tutarsanız harika nar gibi kızarmış tavuk yiyebilirsiniz.
Bütün Tavuk Nasıl Kızartılır?
1 adet bütün tavuk
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kekik
Kimyon
Un
Yapılışı
Öncelikle sos malzemelerini karıştırarak Tavuğun her yanına gelecek şekilde sürüyoruz
Hatta tavuğun üst derisini göğüs kısmında sıyırarak deri ile göğüs arasında boşluk yaratarak o kısıma da sürüyoruz.
Tavuğun içine de bir miktar sos koyarak vaktiniz varsa tavuğu 2 saat dinlendiriyoruz
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve tavuğu 180 derecede yaklaşık 1saat 30 dk pişiriyoruz00 Yorumla Ben zeytinyağı ve balı güz bir şekilde karıştırıyorum. Tavuğu güzelce tuzlayıp hafif karabiberle lezzetlendirdikten sonra küçük kesikler atıyorum ve bu kesiklerden yarim aydan daha kalın dilimlerde doğradığım soğan ve sarımsakları yerlestiriyorum. Aralara hafif defne yaprakları ekliyorum ve üzerine zeytinyağı bal karışımını fırça ile iyice sürüyorum. Fırında kızartıyorum hem nar gibi kizariyor hem de aşırı lezzetli bir sos yerken üzerine döküp döküp yiyebilirsin.
10 YorumlaTavadaysa bol sıvı yağı koyun ama yağı ısıtın soğu yağda yapışır suyunu verir kızarmaz. Önce ateşi kısmayın kızarmaya başlarsa kısın. Fırında az bişey üzerine yoğurt mu kaymak mı yağ mı ne varsa az bişey sürün kızarır. Önceden elinizle bastırıp kemiklerini kırsanız daha olay kızarır ve pişer. Afiyet olsun
00 Yorumla- +1 yıl
Merhaba
1) Sos malzemelerini bir kapta çırpın, yıkadığınız tavuğun her yerine elinizle sosu yedirin.
2) Derilerinin arasına elinizi sokup sosu oralara da yedirin. Bu daha da lezzetli olmasını sağlar, tavuğu fırın poşetine yerleştirin.
3) Sıkıca poşetin ağzını bağlayın.
4) Kürdan ile birkaç delik açın.
5) Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20 dk pişirin.
6) Ardından dereceyi 220’ye düşürün, ortalama 50 dk daha pişirin.
Afiyet olsun ❤️00 Yorumla - +1 yıl
Düdüklü de kızartıyorum sonra pisiriyorum
( Bol yağ kırmızı biber koyuyorum önce harlı ateşte sallaya sallaya kızartıyorum, sonra arkası önünü değiştiriyorum kısık ateşte 45 dk kadar kızarıyor sonra çay bardağı kadar su döküyorum onun suyuyla da düdüklü de pisiriyorum00 Yorumla - +1 yıl
Merhabalar öncelikle fırın poşetine ihtiyaç duyulmaktadır bunun için.. sonrasında fırın poşetinin içerisine bütün olarak tavuğu koyun.. içerisine koymak istediğiniz sebzeleri ekleyin pişinceye kadar bekletin sonrasında tüm malzemeleri çıkarın ve fırın tepsisine tekrar koyun ve iyice kızarana kadar pişirin şunu unutmadan iki işlem içinde fırın tepsisine fırın kağıdı koymayı unutmayın tavuk iyi bir şekilde pişsin diye iki işlem yapmanızı önerdim.. umarım başarılı olursunuz afiyetle yiyin.. :)
00 Yorumla Emrah hocamız harika anlatmış. Enfes gözüküyor. Mutlaka deneyeceğim. Philips de çok pratik. Ürüne göz atacağım :)
10 Yorumla- +1 yıl
Kimse sırrı söylememiş. Bütün tavuk en iyi tenekede kızarır dostlarım😋😋
26 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Güzel bir sosladıktan sonra fırın poşetine koyup fırında pişirdin mi enfes oluyor. Bence burada önemli olan fırın poşeti. Tabii ki fırını doğru ayarda kullanmak da önemli.
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 622 cevap paylaştı. Salçalı ya da ballı ya da yoğurtlu sosları hazırlayıp o soslarla kizartinca çıtır çıtır tavuk elde ediliyor ama tam bi tarif bilmiyorum bide nerde nasil pisirdigine göre farklılıklar olacaktir
00 Yorumla- +1 yıl
Salçalı sosa bulandır güzelce alüminyum folyoya sarınca haşlama gibi oluyor sarmadan yapıyorum ben nar gibi oluyor dışı
10 Yorumla Zor. Ne yaparsan yap göğüs kuru kalıyor. Kemikleri çıkartıp kavanoza koyup kapağı kapatıp fırında pişirmek en güzeli. Altına tepsi koymayı unutma.
00 Yorumla- +1 yıl
Benim kuzen galeta yerine tarhana kullanıyor, enteresan bir yöntem çıtır çıtır ve lezzetli olması için.
00 Yorumla - +1 yıl
Önce birazcık suyla yağla ve Tuzla düdüklü tencerede 15 dakika haşlıyoruz
Sonra fırında yaklaşık bir buçuk saat kızarmasını bekliyoruz00 Yorumla - +1 yıl
Asla bütün olarak kızartmam. Görüntü olarak hoşuma gitmiyor. Ufak ufak parçalarım öyle kızartırım fırında.
00 Yorumla Çıtır istersen yapacağın tek şey. Baharatı portakal suyu ile harmanla. Sür tavuğa sonra tekrar portakal sık üzerine bırak firina
00 Yorumla- +1 yıl
Zeytinyağı , yoğurt baharat karışımı yapıp üstüne sürersin fırına verirsin çıtıri tavuğun hazır😂
10 Yorumla - +1 yıl
Çok yüksek derecede ısıtma. Kısık ateşte uzun süre pişen et daha iyi olur
00 Yorumla - +1 yıl
Düdüklüde haşlayıp sonrasında salçalı baharatlı sos yapıp fırın gönderiyorum miss
00 Yorumla - +1 yıl
Dışına soya sosu ve yoğurt sürüp fırın poşetiyle denebilirsiniz..
00 Yorumla - +1 yıl
Şöyle önüme koysalar rahat yerim. Gerisi nasıl olur bilmem
00 Yorumla Tereyağında tavada çevirmelisin. ya da fırını kullanmalısın tabi ki
00 YorumlaAnnesinin babasının onu nasıl yaptığını anlatıyorum kendisi kızarıyor zaten 😂
00 YorumlaAklıma düşürdün bu hafta bütün tavuk kızartacağım
Püf noktası sosu tavuğa yedirmekteymiş00 YorumlaZeytinyağı ve sirke ile güzel bir sos hazırlaman gerekli...
00 YorumlaOfff olsa da şöyle iki bacağından tutup hıığaaaa diye bağırarak şlap şlap ısırsam
00 YorumlaHaşlayıp firina soslu bir şekilde atıyoruz veya yine sosla pişirme poşetine
00 Yorumlaben frinda kizartirdim ama parcalayarrak , butun ici bismiyor
00 Yorumla- +1 yıl
Dış kısmına her 10 dakika da bir tereyağ sür kızartırken.
Oldu bitti.00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 544 cevap paylaştı. Yoğurtlu salçalı sosu kullanabilirsin. Fırında iyice kızarana kadar pişir
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Kızarmış tavuk alıyorum aynı fiyat neredeyse 😂 hatta tavuk dönerden falan daha ucuz tavsiye ederim
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
mikrodalga fırında eşit miktarda pişirilmesi gerekir
00 Yorumla - +1 yıl
Üstüne teryağ ve Bal sür. Kıpkırmızı olur çıtır çıtır.
00 Yorumla Üstüne yoğurtlu salçalı bi sos sürüyordu annem ama nasıl tam bilmiyorum :)
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Bu konuyla ilgili çeşitli rivayetler olsa da genel olarak evde fırında kızartılır
00 Yorumla - +1 yıl
bilmiyorum valla annem yapıyor ajhdjs
10 Yorumla ,, kulaklarını getir söyleyeyim
10 Yorumla- +1 yıl
Bence tuzlu tavuk iyidir.
00 Yorumla Tavada ya da frütözde kızart daha güzel
00 Yorumla- +1 yıl
At fırına direkt kızarsın
00 Yorumla - +1 yıl
Mutlaka yağ gezdirmelisin
00 Yorumla Güzelce yağla baharatla ✋
00 Yorumla200 derecede tavuk posetinde fırında
00 Yorumla- +1 yıl
kızarmış tavuk al daha güzel oluyor
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı. önce biraz haşla sonra sosunu sür fırına at.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,3b cevap paylaştı. fırında kızartma güzel olur
00 Yorumla- +1 yıl
Bu konularda tüketim ile ilgileniyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Üstüne yumurta sarısı sürebilirsin
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı. Salça ve yoğurtla tabisi harika olur
00 Yorumla- +1 yıl
Yagla at fırına
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
içi hiçbir zaman pişmezmiş gibi hissediyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Soslayıp fırına göndereceksin
00 Yorumla Tandır da
00 Yorumla- +1 yıl
Güneşte beklet
00 Yorumla - Devamını Gör (32)
Detaylı bilgi
Bütün tavuk kızartmak için taktikler videoda, benim tercihim Philips Airfryer XXL Smart Sensing'i incelemek için buraya tıklayabilirsin.