Peki siz sahur da yemek yemeden, ya da çok hafif öğünler ile beslenip oruç tuttunuz mu?

Genelde bildiğimiz kahvaltı hazırlayıp yiyorum ama ara sıra sadece su içip yatıyorum. Gayette rahat tutuyorum. Genel olarak oruç tutarken ne acıkır ne de susarım zaten. Hiç birşey yemeden sadece su içip yatmak bile bazen rahatsız ediyor ama o kadarına da mecburuz.
Sahur yapmadığım zaman çok halsiz oluyorum oyüzden hep yaparım genelde kahvaltı tercih ederim klasik türk kahvaltısı çok yememek lazım 1-2 ekmek yumurta, domates salatalık, ceviz, peynir gibi şeyler iftarda da çok yemeyince kilo veriyorum tatlı yemesem iki katı kilo verirdim orası ayrı 😂 4 kilo verdim
Merhaba. ☺️
Sahura kalkabilirsem 1 adet haşlanmış yumurta, beyaz peynir, 1 adet salatalık tüketiyorum ve 5-6 bardak su içiyorum. Uyanamazsam da akşam yediğimle tutuyorum.
@akcayasin Aç kalmaya alışkınım, teşekkür ederim.
Rica ederim.
Merhaba,
Sahurda kesinlikle az yiyemiyorum, sanki çok yersem acıkmayacağım..
Sahurda domates, peynir, zeytin vb. kahvaltılığa ek olarak çesitli yumurtalar yaparım, börek yaparım.. en son 2 haşlama yumurta gömmezsem olurmu hiç. 😊
Cevap
17Cevap
Ya bu zor oluyor hemen size bi liste yapayım eğer diyetde değilsen bi çorba size kalmış hangisini seviyorsanız 1 bardak süt veya 1 kase yulaf ve süt kaşarlı domatesli tost sucuk salam rahatsız edebilir içeriği size kalmış yumurta olmazsa olmaz yağda olan güzek doyurucu ama rahatsız edebilir çay isteyen içebilir 6 adet falan zeytin elin 3/1 peynir tatlı isterseniz helva veya tahin pekez oda çok az yiyin susatır.
Sırada diyettekilere geçeyim
Salata olmazsa olmaz tavuklu salata olabilir kereviz salatası olur makarnasız amerikan salatası olur
Yoğurt yiyin yumurta yiyin tam buğday ekmeği tüketin peynir zeytin domates salata tüketin salata susamanızıı engeller bu şekil yapabilirsiniz
İçecekde bitki çayı
Hadi afiyet olsun iyi sahurlar iyi iftarlar.
Ben de bu saatlerde yemek yemenin ne kadar zararlı olduğunu bildiğim için genelde kendimi tutuyorum ama kansızlık olduğu için ve bütün gün bir şeyler yemediğim için ayakta bile zor duruyorum sağlıksız olduğunu da Bilsem en azından bir şeyleri mideme atıyorum
Tam da bununla ilgili sorsam mi diye dusunurken aklima geldi kardesim geldi sahur yapmiycazmi dedi bugun yok dedim her gun hazirliyorum ama sonlara dogru zor gelmeye basladi simdi kendisi hazirliyor belki kiyamaz giderim yanina birde sahura kadar oturyrm sahurda hocalari dinliyorum bilgileniyorum bu sahur yapmanin en guzel yani ahh ahh ramazanda bitiyor
Selam,
Ben kahvaltı yapıyorum. Çaysız asla yapamıyorum alışkanlık oldu. Az da olsa birşeyler tüketiyorum sahurun o tadı, bereketi , afiyeti bir başka oluyor mutlaka o sofra kurulmalı Ramazan’ın keyifli tarafı bana göre sahur.😊Herkese hayırlı kandiller. İyi sahurlar dualarda buluşalım 🌺🤗
Menüler değişiklik göstersede mutlaka sahur yapıyoruz. Düşünüyorum da öğünlerimiz pek hafif sayılmaz. Bugün içinde börek istemişlerdi pişsin diye onun başını bekliyorum.🙊
Hayır, sahurda tıkınırcasına yerim uzun bir açlık olacağı için. Çok yiyince, çok tok duracakmış gibi hissediyorum halbuki alakası yok ama doyduğumu hissetmeden kalkmam.
Bence sahurda birşey yenildiğinde daha çok acıyor insan, bende sizin gibi yıllardır sahur yapmam bol su içerim. Geçenlerde evdekiler eşlik et dedi protein beslenmeme rağmen çok acıkmıştım
biz kahvaltılık seyler yeriz sahurda. pilav yiyenleri görüyorum normal yemek yapanları falan çok tuhaf geliyor çok ağır onları yiyip nasıl uyuyorsunuz :S :D
Sahura kalkmıyorum effenım. Ben zaten acıkmıyorum ya da susamıyorum. Sadece eğlencesiz oluyır hayat kahve içemiyorken🙄🙄😭
Merhaba,
Bir kac gün birseyler atistirmayi denedim ama midem baya rahatsız oldu. Sonrasında 3 hurma ve yogurtla tuttum ve baya rahatladım
Ben sahurda ağır yersem gündüz rahatsız hissediyorum. Genelde sadece hurma ve sütle geçiriyorum sahuru.
Eevet genellikle Kahvaltı tarzı yiyorum sağlıklı yani sucuk yumurta, börek tarzı değil. Sahura kadar genellikle 2 litre de su içmeye çalışıyorum.
Merhaba, ben biraz fazla yiyerek oruç tutarım ama annem bazen sahurda bir şey yemez ya da salata yiyerek oruç tutar
Yemeden olmaz ya, ihtiyacın kadarını yiyeceksin, yoksa sahur demenin manası olmazdı. Kahvaltı yapıyorum yetiyor bana.
sahur yapmıyorum, tok uyumak uyurken beni rahatsız ediyor.
3 hurma 3 ceviz ve su hiç acıkmıyorum ve halsizde kalmıyorum gün içinde
Yumurta hafif öğün mü bir tane haşlanmış yumurta yiyorum kusacak gibi tıka basa doyuyorum
Yumurta ve türevleri , kahvaltılık arada börek, çörek öyle işte
Mümkün mertebe hafif yaparım. Bana kalsa sadece bir meyve ile de yaparım da..
Bu sene ramazanda çok kilo verdim doğru düzgün yemek yiyemedim çok yorgundum hep
Hayır, tam doymadan oruç tutarsam mide bulantısı yaşıyorum tüm gün.
kahvaltı yaparım ama çoğu zaman sahur yapmadan tuttum..
Hayır, az da olsa yerim.
Ama genelde çok yerim, çünkü acıkırım.
2-3 sene önce ezan sesiyle uyandım kalkıp sadece su içtim tuttum o şekilde
Hamburger patates yediğim bile oldu. Hafif beslenmiyorum
Ben yemeden oruc tutuyorum bu gecede sahur yapmicam nadir sahur yaptim
😃 yedim yedim bu gece yedim
Pek bişey yiyemiyorum hiç , bi parça ekmek yiyorum çay su içiyorum
Sahur yapmadan da çok rahat tutuluyor şahsen ben sahurda yediğinizin bı yararı olduğunu sanmıyorum
ben neredeyse 30 gün kahvaltı yaptım sahurlarda..
ve çok rahat niyetlendim..
Cok yemek yemenin daha da acıktırdıgını düşünüyorum
Hafif şeyler yemek günün daha rahat bitmesini sağlıyor bana kalırsa

Demin bunla yaptım sahurumu 😊
Bazen hiç yemiyorum dün mesela 1 yumurta ve 1 bardak süt yalnızca
ben sadece 2 kaşık yulaf ve süt ile sahur yapıyorum hem sağlıklı olduğunu düşünüyorum hem de yetiyor
Ben çok acıkan bir insanım malesef :( sahurda çok fazla yerim
Şimdi kalktım zeytin peynir çay bal Allah ne verdiyse niyetleneceğiz inşallah 🙏
Aynen katılıyorum. İnsan yedikçe yiyesi geliyor..
Hayır dayanamaam yemeksiz.
Atıştırmalık yedim son günler
Ben hiç yemeden tututorum
Su ile tutuyorum tek.
hafif geçiştirmek makul olanı
Kahvaltılık atıştırırım genelde
Ben hayvan gibi yiyorum dinç oluyorum
evet ben
Vardır illaki
Kahvaltı türü tercih ediyorum.
Uyanamıyorum zaten
Beeeen oluyorum o :)
Anneannem 😂
Bennn
Yarım ekmekten başka bisey yemiyorum gerisi su 😂
Been
Ben de asla kilo alamıyorum onu napmalı?
Kahvaltılık
Ben varım yaa 😀
Beğnnn
Kahvaltılık genelde hafif şeyler
Sahura kalkmam
Evet hafif yerim.
Varım. Ben çok yemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?