Tek yaşamak istiyorum ama yalnız yaşamanın zorluklarının da farkındayım. Yemek yapmayı çok sevsem de her gün yemek yapacak vaktim olmuyor. Annem her gün 3 öğün yemek yapar. Mutfak perisi resmen, sürekli yemek yapsa bıkmaz. Ben de bu rahatlıktan memnunum.
Sırf 3 öğün yemek var diye aile evine katlanılır mı?
Huzur daha önemli ama. Bak ben yemek yapmayı bilmeyen bir bekar erkek olarak üniversiteyi saymazsam 3 yıldır ayrı evdeyim o kadar zorlanmıyorum. Kahvaltı alışkanlığım olmadığı için o sorun olmuyor hafta içi çalıştığım için öğlen dışarıdan yiyorum akşamları genelde makarna, tavuk, et yanına mutlaka salata tüketiyorum tabi bazen dışarıdan yemek zorunda kalıyorum ama spor yaptığım için zorda kalmadıkça dışarıdan söylemiyorum.
Ne saçma şey ya ailene 3 öğün yemek veriyor başka faydası yok gibi saçma bir düşünce olabilir mi. Herkes gider karşılıksız seven ailen kalır. Annen kalır 40 yaşına gelsende üşür diye düşünen annen kalır. Belki yetmez diye 3-5 kuruş cebine sıkıştıran baban kalır. Arkdaşın olmaz yeri gelir kardeşin kalır. Özgürlük bilmem ne bunlar boş şeyler. Yanınızdayken ailenizin kıymetini bilin. Toprağına sarılırsanız kendisi yerine daha iyi anlarsınız o yüzden siz siz olun yanınızdaylen onlara sarılın. Bırakın bu kendi ayaklarımın üstğnde durcamları özgür kız kafa rahat erkek triplerini. Herşey geçicidir sadece ailen kalır.
Gün içerisinde tek öğün yemek yiyen biri olarak bu ayrıntıya pek takılacağımı sanmıyorum, her gün düzenli 3 öğün yemek yiyen biri için yemek yapmak eziyete dönüşebilir.
Ailenin yerini hiçbir şey tutamaz. Yokluklarıyla sınandığın zaman katlanılması gereken çileymiş gibi düşündüğün için vicdan azabı duyabilirsin. İş veya egitim için aileden ayrılmanın mantıklı bir açıklaması vardır elbet şehir dışında olman gerekiyordur evden ayrılır yeni bir düzen kurarsın onun dışında aileden ayrılıp başka bir eve çıkmak bence mantıklı değil.
Sanki aile evinde insanı öldürüyorlar. Bu ne ayrı eve çıkma merakı böyle? İnsan doğup büyüdüğü eve bu denli düşman olur mu? Çok ciddi sorunlar olmadıkça aile evinden ayrılmak aptallıktır. Bu yaşında özel sektörde çalışarak asgari ücretle bir ev geçindirebileceğini mi sanıyorsun? Tek derdin yemek yapmaya vaktin olmaması mı? Daha çok gençsin. Bu işler öyle kolay değil.
Ben uzun yıllardır yalnız yaşıyorum yaklaşık olarak 7 yıldır ve şunu söylemeliyim her ne kadar mutfak yeteneklerimi geliştirmeye çalışsam da , evde annemin yaptığı yemeklerdeki huzuru bulamıyorum. Ama yaşadığın evde huzurun yoksa o zaman sırf yemek için katlanılmaz. Benim evimde huzur vardı ben biraz maceraperest davrandım ama sırf yemekler için bile geri dönsem mi diye düşündüğüm günlerin sayısı hiç az değil :D
Sırf 3 öğün yemek var kafamda çatı var diye aile evinde kalmak isteyenler tam bir gerizekali çünkü kafalarını çalıştırsalar o beyin bir işe yarasa bunun ne kadar salakça olduğunu zaten anlar 20 yaşındayım karantinaya biter bitmez başka bir şehire gidip iş bulup kendime ev tutucam hapis gibi hayat yaşanmaz hem çalış hem öğren hem tecrübe kazan hem hayata atıl en iyisi şans dileyin🙏
Yani bu karar sana kalmis kizce disari cikma sebebin ne once buna karar ver yasamak bi sekilde oluyo ama sebep ne ailenin gozunde bi hatamizmi oldu dusunceside dogabilir daha yasin kucuk eger sebep ben artik ayaklarim ustunde durmaliyimsa bence henuz erken ama sebep evde sorunlarim var basedemiyirumsa o sorunlarin boyutunu sen biliosun bizler değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla bende tek yaşamayı çok istiyorum yemek önemli değil yaparım ama eğitim vs. dışında ailem istemeyeceği için yani neden tek yaşayacaksın aynı şehirde ayrı evlerde yaşanır mı derler.. Anca yurtdışında okuduğumda oluyor bu isteğim. Yani ailem keyfine çıkılmış ayrı eve para vermezde zaten...
aile evinde yaşayanlar sanki cinlerle bi evde yaşıyomuş gibi davranmalarına tilt oluyorum beğenemiyosan topla eşyalarını defol git gece gece strese girdim awk
Ben aileyle yaşamayı sevmiyorum. şu an şartlarım elverişli olmadığı için birlikteyim ama kısa zamanda ayrı eve çıkmayı düşünüyorum. Çünkü ben fazla rahat bir insanım ve ailemin yanında o kadar da rahat olamıyorum. En basitinden çıplak gezemiyorum evde
Bende tek yaşamak istiyorum ama dediğin gibi bu devirde tek yaşamak zor. Maddi manevi yükü var. Bende eve bağlıyım şu an.. Ayrı eve çıkacak bir sevgilim olsa çıkardım. Maddi manevi , herşeye ikimiz ortak olur hayatı ortak yürütürdük
Geçenlerde Damla Bilic miydi neydi, 3 öğün yemek ve maaşla arkadaş arıyordu. Millet iki günlük internet fenomenine bile cv yağdırdı. Ona bile katlanmaya hazır, aile ne ki. Hayli hayli katlanılır.
Rahatını bozma , rahatta kal , rahatını bulmuşke 🤣 katlanmak değil ailenle vakit geçirmek , bazen şükür lazım , yanında oldukları için hayatta oldukları için , çoğunun annesi babası yok ayrı , sen ailene sarıl vakit geçir.
Hahaha yok be olmazsa dışardan söylersin önemli olan yemek değil ki bi şekilde halledersin ama tek yaşamanın sorumluluklarını kaldırabilecek misin onu düşün
Sırf yemek değil ki kanka Çamaşırlar yıkanıyor Ütü yapılıyor Ev temizleniyor Arkan toplanıyor S. ke s. ke çekiyorsun katlanıyorsun Başka konular da var da burada konuşulmaz...
Şehir dışında okumuş biri olarak söylüyorum. Aile evi gibisi yok. Tabi benim ailem bana karşı çok rahat ve anlayışlı olduğu için söylüyorum. Bence koşulları kolaylaştırıyor.
Aile evi cidden büyük bir rahatlık ama gerçekten yuvadan ayrılana kadar. 7 ay üniversiteye gittim, pandemi için dönünce sanki kendi evime değil de ailemin evine gitmişim gibiydi. Aylarca benimseyemedim oranın benim evim olduğunu. Artık dayanılmaz bir hale geldi çünkü hayatına karışılması gerçekten özgürlüğü tattıktan sonra istediğin kadar rahat ol istediğin kadar maddi destek versinler yine de dayanılmaz oluyor.
Daha ne belani mi arıyorsun? İlla kaçak et kesebilecegim özel bir yerim olsun dersen kendine bir garsoniyer tutabilirsin. Demokrasilerde çare tükenmez.
Aile kaybedilince değeri anlaşılan şeylerden. Bu yalındayım. Hala baba evinde daha güvende hissederim. Oysa akademik kariyerim, iyi bir maaşım ve imkanlarım var.
Ayrı eve çıkınca aileyi kaybetmiş olmuyorsun, kendini bağımsızlığını kazanmış oluyorsun İyi maaşı olan hiç kimsen aile evinde kalmaz Sen para kazanıp aile evinden çık artık
Aile olsa da pek bir sorun olmuyor her işin görülüyor icabın da tek yaşamayı ben de istedim sonra vazgeçtim tek yaşamak hiç kolay değil deneyen arkadaşlarım oldu ortak eve bile geçtiler ama olmadı.