Merhabaa 🌸
Aileyle beraber yemek yendiğinde sofrada ne varsa yemek zorunda gibi hissediyor insan. Sarmalar, dolmalar, hamurişleri vs. Siz kendinizi kısıtlıyor musunuz yoksa sofrada ne varsa yiyenlerden misiniz?

Merhabaa 🌸
Aileyle beraber yemek yendiğinde sofrada ne varsa yemek zorunda gibi hissediyor insan. Sarmalar, dolmalar, hamurişleri vs. Siz kendinizi kısıtlıyor musunuz yoksa sofrada ne varsa yiyenlerden misiniz?

hem de nasıl aldırır :D
ama kişi kilo almak istiyorsa yemeklerini çok düzenli yemeli öğün atlamamalı
ve en önemlisi yemeklerini dakik olarak yemeli tam saati geldiğinde ilaç vakti gibi
o zaman kilo alımı başlar
bir öğünde tıka basa yiyip iki öğün yememek kilo aldırmıyor maalesef
Genelde büyüklerimiz ve yemek kültürlerimiz de bu şekilde olduğu için sağlıksız malzemelerden "lezzetli" yemekler yaparlar. Ee sofra adabı da bunları yemeyi gerektirdiği için mecbur gömersin :D Sonuç tabii hüsran haha.
Bilmem ki... Görseldeki gibi bir sofrada bulunmayalı uzun yıllar oldu. Aslında düşününce hiç kalabalık aile sofrasında bulunmadığım gerçeğiyle yüzleştim. Sanırım hepsinden tadımlık alırdım, az az.
Umarım bir gün böyle bir sofraya oturursun
Önce öyle kalabalık ve birbirine bağlı bir ailen olmalı... 😢
Tam diyete başladım sonra geldim eve. Sabaha biberli yapacağız ( buralarda acayip meşhur ve lezzetli🤤) yemeyip de ne yapacaksın sjsj
Aynı benim durumum 😅
Cevap
16Cevap
Kalorisi yüksek olan her yiyecek kilo aldırır. eğer ev yemekleri sürekli karbonhidrat ve yağ içeren yemeklerden oluşuyorsa yapabilir
ben yerim ya , yani guzelse yerim tabiki. bide miktari ve saati iyi hesaplarsan sorun olmaz. salataya yuklenirsin. yemeklerin icinden kalorisi dusuk olanlara proteini yuksek olanlara yuklenirsin olur biter.
Diyette olduğum dönemde kesinlikle taviz vermedim ve kendimi kısıtladım. Şimdi aile sofrasında o gün ideal kilomun üzerinde olduğumu biliyorsam, o an yediklerime dikkat ederim. Kilo almak çok kolay, ancak vermesi çok zahmetli.
Sevdiğim ne varsa doyana kadar yerim en çok rahat ettiğim ailemin yanında keyifle lezzetli gelir bana her şey
Yemek yiyip biraz yürüyüş spor yaparsak 1 gram kilo almayız
Birlikte yenildiğinde yemeğin ayrı bir tadı oluyor.
Ne varsa yerim porsiyonları küçültürüm aklımda kalmaz herkes mutlu olur.
Yani aldırırsa da aldırırsın onu da bu lezzeti hiçbir şey de yok
Böyle sofra uzun yıllardır hayalim ve sofrada sınır olmaz kilo aldırır
aileyle yemek gibisi var mı be ye gitsin :) bir gün seninle aile kurup güzel yemeklerini yememiz yok mu :)
Can boğazdan gelir 🙂
Eve döndüğümden 20 kilo aldım neredeyse. Tekken böyle değildi
Çocukluğundan beri daha doğrusu kendini bildiğinden beri ailenle yemek yiyorsan kilo aldırmaz. Çünkü alışmışsındır.
En ağır hamur işi abur cuburdan faydalıdır diyorum
Resim sizin değil dimi örnek merak ettim
Örnek :)
Ne bilem dedim yurt dışında mı yaşıyorsunuz olabilir yani yurt dışı ise şaşırmazdım kızartma Türk işine benziyor ondan sordum
Yok o aldırmaz, yemekler yediğin ortama göre farklı mide ve bağırsaklara gidiyor😡
Ev yemekleri de kilo aldırır.
Kesinlikle aldırıyor
Aldırmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?