Zeytinyağlı yemeklere şeker konmasının nedeni nedir?
Yaz gelince zeytinyağlı yemekler daha fazla pişecek mutfaklarda o yüzden çok heyecanlıyım. Zeytinyağlı yemekleri ben çok severim. İçine şeker konması da bir Türk yemek geleneğidir. Özellikle şeker soğan kavururken sonarsa yemeğe karamelize bir tat verir ve yemeğin lezzetini artırır. İkinci sebebi ise sebzelerin asidini öldürmesini sağlamaktır. Sebzelerde bolca asit vardır ve mideyi rahatsız eder. Bu yüzden zeytinyağlı yemeklere şeker konarak asidi alınmaya çalışılır.
Görüş
5Görüş
Merhaba öncelikle. Zeytinyağlı birbirinden farklı ve lezzetli yemekler var. Bende oldukça tercih ederim. Hem sağlıklı, hem uzun süre tok tutuyor. Lakin gelelim şeker konusuna. Her zeytinyağlı yemeğe konulmasa da bazı yemeklere şeker ekleniyor. Özellikle yeşil fasulye, kapuska gibi zeytinyağlı yemeklere şeker ekleniyor. Şöyle belirteyim; zeytinyağlı fasülye yaparken içine konulan domatesin o ekşimsi tadını almak için, yemeğe biraz daha lezzet katmak için konur. Şeker genelde bu tarz yemeklerle karamelize olur, içine konulan soğanın tadı ve diğer malzemelerle yemeğe lezzet verir, ekşimeyi önler. Anneannem zeytinyağlı börülce yemeğine bile katardı bazen. Yemeğin renginin canlı kalmasına bile etki ediyor.
İlk kez senden duydum gadası. Cevapları çok merak ediyorum.
Bende meraktan sordum 😂. Keşke bi bilen davet etseydim unuttum bak
Hmm bence cevabı çıkar şimdi
Acılığını alıp, lezzet katması için yapılan bir işlem...
Çok bir farkı anlamak güç oluyor zaten... abartı olmadığı sürece bir problem olmaz. Maksa tat kazandırmak
Ahah güzel soru olmuş :D ya bence daha lezzetli olması içindir hem her zeytinyağı ile yapılan yemeğe şeker atmıyorlar ki. Ama ben yine de yemeğe o tadı soğanla veriyorum yani şeker falan katmıyorum sadece yeşil fasulye yemeği pişirirken kullanırım çünkü daha lezzetli oluyor. Açıkçası bir nedeni olduğnu düşünmüyorum sadece tadı için konulur herhalde :D
Teşekkürler
Şeker, soğanla birleşince daha hoş bir tat verir. Ayrıca zeytinyağının keskin tadını keser ve yemeğin de çabucak ekşimesini önler. Özellikle zeytinyağlı fasulyeye şeker nasıl da yakışıyor...
Yetiştiğini aksın diye çok az bir tane kesme şeker😎
Hiç bir fikrim yok gidip yemek öğreniyim azcık nsjsks
Hahah 😂😂
Iyi yaptın 😂
Şeker daha çok domatesin asitini almak için konur.
Daha tatli olsun diye galiba
Hic fikrim yok ama tatli oluyor.
Şekerli şeyler güzel olur
Zeytinyağının tadını burkması için
Lezzet katmak için başka bir amacı yok.
Aciligini almasi icin.
Lezzet versin diye
Hafifi bir tat veriyor da ondan
Lezzet katıyor
Daha lezzetli oluyo
En İyi Görüş