Selamlar arkadaşlar tuz ve şeker bu devirde hep zararlı deniyor peki bunların yerine ne kullanmalıyız. Bu üç beyazdan 2 si hakkında düşünceleriniz neler
Sekerin alternatifi bol yiyecek ve meyvelerden şeker sağlanıyor. Bal tüketin diyorlar en doğal şeker kekleri bal ile yapın diyorlar ama sahte ballar da yayginlasiyor bir yandan burada marka seciciligi önemli. Tuz yemeğe lezzet katıyor fazla tuz ödem yapar özellikle biz bayanlarda sıkıntı bu. Tuzu hafifletmek ben de iştahı da kesiyor da diğerlerini nasıl etkiler bilmem. Tatlı krizleri için rendelenmiş 1 elma ve 1 tatlı kaşığı tarçın üzerine serpilince kesiyormus krizi tarçın sevmedigimden denemedim. 3 beyaz cidden zararlı katbonhidrat eksikliği baş ağrısı yaparken her şeyden azar azar yemeli. Çocukların dsmak tadı olusturulurken daha bilinçli olmaliyiz fikrindeyim.
Caya tereyagi cokmu daha saglikli? Bir zamanlar bir ülkenin bir padisahi varmis, halki aclik cekiyormus, vezir gelmis Vezir - Padisahim halkin ac, yiyecek ekmek bulamiyorlar Padisah - PASTA pasta yesinler ozaman..
Cayda tereyaginin saglikli oldugunu hangi bilimsel arastirmaya dayanarak öneriyor?
Tuz neredeyse hiç kullanmıyorum Ama tam bir tatlı delisiyim lwşsöskjdks Yav cevizli baklava , vezir parmağı, profiterol, künefe ve nicesi olmasa ben ne yaparım🙈🙄😱 Tuz yok şeker var bende Tuz kullanılmasa da olur ama şeker niyetine ne kullanılması gerektiğini bilmiyorum Aslında bir çözüm şekli çar ama ne kadar doğru bilemem Bize küçükken babamın amcası gelmişti çayına şeker yerine yanında taşıdığı kutudan birşey atmıştı hap gibiydi aynı Ondan kullanılabilir belki Kollestrol hapı mıydı ki
@Fikho ve @PelçıkH2O ikinizde yanıldınız benim sorum ise ne kadar uzun olursa olsun okurum. Bu bir saygı göstergesidir. Başka biri soru sormuş ise uzun sa okumayabiliyorum ama bunuda yazarım okuyamadım diye ;)
Çay şekersiz içilmiyor cano.😀şekeri keseyim dedim çaydan sogudum çayı kesecem heralde.. Tuzsuz yemekte yiyemem tadsız tuzsuz o ne öyle saman gibi..😀Hem tereyaginın neresi şekere benziyor.
Çay içerken bir yandan bal reçel veya sevdiğin bir marmelatı yiyebilirsin. Ev yapımı olursa daha sağlıklı olur. Tuz yerine deniz tuzu kullanabilirsin. Himalay tuzu falan filan araştırırsan birçok yararlı tuz var. En guzeli hic kullanmamak ama vazgecemem diyorsan bu tur alternatiflere gecis yapabilirsin.
vücut şekeri üretir de tuzu dışarıdan alması lazım fakat tuz gereksinimi de azdır vücudun... bu yüzden abartmamak lazım ben ikisini de aramam çok nadir ihtiyaç duyarım... :D
şeker yerine bir şey kullanmaya gerek yok, yiyeceklerde doğal olarak var zaten. ama tuz konusunda dışarıdan himalaya ya da kaya tuzu alabilirsin. günlük 1-3 gr gibi bir şeydi sanırım. araştır bulursun bilgi.
Çay içmem daha iyi aklı mı yok günde iki bardak çay içiyom onada tereyağı he olur başka? bal katılır pydra şekeri katılır yinede tereyağı katılmaz bence.
En İyi Cevaplar