Tavuğu normalde soslu alırdım kasaptan ama bugün kalmamış 🙄
Ben böyle sade sevmiyorum.
var mı bir bilen aaa dostlar 😃😃😃

Geçen yaz annem de tutturdu bunu nasıl yapacağız, o tavukları bizde öyle soslayalım, diye. Daha ilk denemede geçer not aldık.
Tarif şu şekilde ( 1kg tavuk için geçerlidir sos malzemeleri:
☆ 1-1,5 tatlı kaşığı domates salçası
☆ Büyüklüğüne göre 2 -4 diş rendelenmiş sarımsak
☆ 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
☆ 3 yemek kaşığı yoğurt ( tavuklar bu sayede çok yanmadan nar gibi kızarır)
☆ 1 çay kaşığı karabiber
☆ 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
☆ 1 tatlı kaşığı kekik
☆ İsteğe göre tuz

Not: Verdiğim ölçüleri istediğin gibi değiştirebilirsin. Bir de bulursan kırmızı toz biber de ayrı bir lezzet katıyor.

Önce salçayı ve yağı bir güzel karıştırın. Sonra sarımsakları , baharatları ekleyip iyice karıştırın. Son olarak da yoğurdu ekleyin ve olabildiğince iyi ve kuvvetli karıştırın. Tavukları bu sosa iyice buladıktan sonra ağzı kapalı bir şekilde 2 veya 3 saat dolapta bekleyin.
İştee önce sos sonra da soslu tavuklar hazır.
1 tatlı kaşığı salca
3 - 4 diş sarımsak (rendelenmiş)
4 - 2 kaşık sıvı yağ
5 - 2 yemek kaşığı yoğurt
Bir tutam pul biber
Bir tutam da kekik
Malzemelerin hepsini bir kapın içinde karıştırıp tavukların üzerine tokup güzelce marine ediniz. Tavukların sosu çekip benimsemesi için dolap da 15 dk bekletin sonra az bir sivi yağ da kızartın.
Afiyet olsun... 🙃
Cevap
9Cevap
-1 yemek kaşığı salça.
-1 çay bardağı zeytinyağı.
-1 tatlı kaşığı toz biber.
-1 çay kaşığı kimyon.
-1 Çorba kaşığı yoğurt.
Eğer listeden yoğurdu çıkartıp, etleri en az 2 saat 1 paket krema da bekletirsen çıtır çıtır kfc de yediğin tavuk tadında bir lezzet ile karşılaşırsın.
Tavuk Nasıl Marine Edilir?
Kullanacağınız tavuk miktarına göre,
Bunları derin bir kapta tavuk ile harmanlayıp buz dolabında 1 saat kadar bekletmek harika olacaktır.
Terbiye sosu dimi?
1 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça daha fazlası da olabilir
3 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt ya da süt de olur
Kekik falan pul biberde ekle tamamdır
Ebet terbiye
1 gün beklesem daha mı iyi olur sanki 🤔
Ayyy evet ama tadı çok güzel oluyor.
Hem ben yiyorum ya sıkıntı yok 😀
Tamam 😃😃
Nefis görünüyor keşke pişmiş halide olsaydı 😊 ellerinize sağlık.
Yapmadım ama daha bende bundanim olsun istiyorum işte 😀
Ondanın olur inşallah 😅
karabiber
kimyon
kırmızı toz biber
sogan rende
az köri
tuz
az sıvı yag
çok az salça
hepsını karısıtır bır gun öncden dolapta beklet
mutfak şefiyim tavuga ızgarada en iyi bu yakısır aslında bir ıkı takvıye daha yapabırısnın ama yakmaman lazım normalde bu sosa az yogurt ve kekık koydgun zaman tadından yenmez ama sen bunu yap
Firinda yapıcam ben ama bunu
Yok yakmam eklenecekler nedir peki?
Birde köri mutlaka olmalı mı?
körisiz olur tabı ama daha lezzetlı olur fırında yapcaksaınız yazcaklarmm yetelrı ama bır saat vs sosu yapıp buzdolabında dınlendırınkı çeksın sosu
körüsizde yapablirisniz leınzıde yoksa dıgerlerı yeterli yaglı kagıt varsa serin ona verın fırına
seviyorsanız yazdıgım tarife sarımsak bir kaç dıs ekleyebırınsınz baska birseye gerek ypk cok az sıvı yag ıle marıne edın dınlendınrın pişirirn köri olmasada olur
Tamam teşekkür ederim.
Kimyon tuz karabiber kırmızı toz biber pulbiber kekik ve salçada kullanablrsn, bir öneri daha yoğurtlu denemeni tavsiye ederim sana
Salcayla beraber mi olacak yoğurt
Bak önce yağı biraz ısıt sonra salcayla karıştır daha sonra içine bulbiber kekik az biraz karabiber koy vede en sonunda içine az biraz ketçap koy sonra yat kalk bana dua et 😂😅
Ketçap mı?
Evet ketçap ama öyle az biraz sosu hazırladıktan sonra
Tamam 👌
Yogurt , 2 dis ezilmis sarimsak yeterince salca yeterince yag cok az su ve sevdigin baharatlar ama olmazsa olmazlar Pul Biber kirmizi Biber ve nane sosu hazirla tavuklara sür ama biraz sos ayir patatesler icin sonra tavuklari dolapta 2 saat dinlendir sonra kalan sosu patateslere ekle tavuklsri tepsiye yerlestir dogru firina
Işinizi görürse eğer
Tavuk harcı var ise evde içine biraz sıvıyağ ve azıcık salça kat sür
Köri karabiber kırmızı biber kekik sıvı yağ tuz falan koyabilirsin
A101 den almıştım galiba knorun tavuk mangal harcını çok lezzetli oluyo
Annem salça karabiber acı biber kekik falan baharatları karıştırarak yapıyor
soğan rendeleyip suyunu da koy içine... sarimsak, toz kirmizi biber, limonda sık..
Kekik, pul biber, kimyon, köri, seviyorsan karabiber (ben tavukta karabiber sevmediğim için koymuyorum) birazcık yoğurt, 1 tatlı kaşığı salça, az bişey sıvı yağ, 2 diş sarımsak ez soğan rendele iyice karıştır tavuğa yedir dolapta dinlendir
Yoğurt kimyon karabiber pulbiber yağ kekik tuz bunları karıştır efsane oluyor
Pul biber toz biber sarmısak tozu ve kimyon bunları tavuğun miktarına ğöre bir kapa koy ve sıvı yağla karıştır daha sonra tavuğa sür
Sütlü bir marinasyon yapılıyor diye biliyorum
Tavuk sevmem :D
Sorduk mu 😀
Şansını zorlama 😄
Risk almayı seviyorsan sonuçlarından sorumlu tutulmam dimi 😀
Bakıyorsun sen görmüyorsun 😃
Yoğurt kimyon vs miss
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?