Buzlukta içli köfte var, nasıl pişireceğim donuk haldeyken? Buzluktaki içli köfte nasıl kızartılır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Buzlukta içli köfte var, nasıl pişireceğim donuk haldeyken? Buzluktaki içli köfte nasıl kızartılır?

İçli köfte günümüzde neredeyse Türkiye'nin her yöresinde sevilerek yapılan bir yemek. İster kızartarak, ister haşlayarak pişirdiğimiz bu yemeği bazen önceden hazırlayıp buzluğa atabiliyoruz. Peki içli köfte buzluktan çıkınca nasıl kızartılır, gelin bakalım.

İçli köfteyi buzluktan çıkardıktan sonra bir süre dışarıda bekletip pişirmemiz gerekiyor çünkü tamamen çıkardığımız gibi pişirirsek içi çiğ kalabilir. Dilerseniz 5 dakika kadar bekleterek, dilerseniz buzu tamamen çözüldükten sonra pişirebilirsiniz.

Buzluktan çıkardığınız içli köftenin dağılmadan pişmesi için yöntem çok basit. Bol yağda ve iyice ısınmış yağda kızartmak dağılmamasını sağlayacaktır. İçli köfteyi yağa bıraktığınız zaman içinde hemen fokurdayarak kızarması gerekli ki, bu yağın tamamen ısındığına işarettir. Diğer bir püf nokta ise, köfteleri yağa bıraktıktan sonra asla başta karıştırmamak. Eğer karıştırırsanız henüz yumuşak olacağı için çatlarlar. Hamur biraz kızarıp sertleştikten sonra karıştırabilirsiniz.

Yukarıda söylediğim yöntemlere uyarak içli köftenizi buzluktan çıkarıp pişirebilirsiniz. Yalnız çok fazla kızartmayın, köfteler rengini biraz aldığı zaman çıkarıp servis edin. Söylediğim gibi pişirdiniz zaman köftelerde hiçbir şekilde çatlak ya da patlama olmaz. Bu şekilde dış kaplaması hafif sert, içi ise yumuşak olacaktır.
Buzluktan çıkan içli köfte nasıl pişirilir diye merak edenler için, en güzel pişirme yöntemini yukarıda anlattım. Uyguladığınız zaman gayet memnun kalacaksınız. :)
Ayrıca sitede gördüğüm 3 Bin Takipçiye Doğru Giderken İçli Köfte Yapamayan Kalmasın: İçli Köfte Tarifimi Paylaşıyorum ve Bir Urfalı Değildik Ama Biz de İçli Köfte Yapmayı Bilirdik: Dillere Destan İçli Köfte Tarifim! içli köfte tarifleri de çok güzel. Dilersen bu tarifleri de uygulayabilirsin.
Benimde en çok takıldığım konulardan bir tanesi, buzlukta genelde saklıyorum. Porsi10 Dondurulmuş İçli köfte alıyorum File marketlerden veya Getir'den, aldığım ürünü buzluktan çıkardıktan birkaç dakika sonra 180 derece kızmış yağa atınca nar gibi kızarıyorlar, tavsiye ederim, hiç sorun yaşamadım. Misafirlerinize, çocuklarınıza veya günün her anında kurtarıcı bir içli köfte olacaktır.
Buzu çözülmesi için biraz dışarıda bekletin. Daha sonra tercihen haşlama ya da kızartma yapabilirsiniz. Kızartmak için derin bir tencereye ayçiçek yağı doldurun ve kızartın. Haşlamak için derin bir tencereye bolca su ve tuz ekleyin içli köfteleri içerisine atın pisliğini anlamak için yüzeye çıkmalarını bekleyin ve alın. Şalca ve yoğurt ile servis edebilirsiniz.
20 dakika dışarda beklemesinde fayda var çünkü kızgın yağa atacağın için şoklanmasin fazlaa buzun çözülmesine gerek yok yağ halleder onu istersen kapağını kapat yağ sıçrayabilir.
Derin ve iyice kızmış yağa at kızarsın çıkart ye. Donuk ürünün kızarması için çözülmesine gerek yok. Kızgın yağ halledecek onu.
Eğer kızarmış değil haşlama olarak yiyeceksen kaynar suya 1-2 damla limon sık kaynat dağılmasını da önler.
buzluktan çıkardığı gibi pişiremezsin, biraz beklet buzların erimesini
ne kadar bekleteceğim
Cevap
8Cevap
dondurucudan çıkardığınız haliyle direk kaynamış suya atın,
ne kadar sürede pişer peki
baş dakika kadar - ama çok yüksek ısıda kaynar halde olmalı.
kaynar suda üste çıktığı an alın.
Birşey olmaz kızdırılmış bol yağ içine at kızart. Etraf batmasın diyorsan kapağını kapa.
Önce çıkart biraz erisin hafif kaynat sonrada kızart
Büyük ihtimalle pişirince hep dağılacak
Sıcag koyunca zaten donuklugu gidiyor
Biraz dışarda beklesin sonra yağda kızart işte
ne kadar beklemesi lazım
Buzu çözülsün yeterli
Sıcak suyun içine at beklesin biraz
Yağın içine at çözülür o
Mikrodalga fırın ile.
Pişmemiş
Kısık ateşte pişir.
Isıt