Ülkemizi sadece bir yemek temsil edecek olsa bu hangi yemek olurdu? Türkiye ile özdeşleşmiş olan yemek hangisidir?

Kebabın envai çeşidi. Japona da yedirsen, Eskimoya da yedirsen reaksiyonlar ortaktır. Lezzetli, mükemmel, harika, bayıldım vb. Geleneksellikten çok dünya çapına yayıldı artık bu ün. Üstüne de Türk baklavası patlattılar mı, mis gibi uzanırlar eritmek için.
Valla bir yemeği seçerek bencillik edemem. Her yörenin ayrı ayrı güzel yemekleri var.
Offf zor bir soru. Hmm tek bir yemek temsil edemez. Çünkü yaprak sarma desem kebaba haksızlık etmiş olurum. Diğer yanda mantı, hamsi tava..
Ülkemizin her şehrinin yöresinin ayrı ayrı lezzeti kendine has yemeği vardır ben şimdi hangisini desem eksik kalır.
Cevap
73Cevap
Bence iskender, zeytin yağlı ya da etli enginar dolması, patlıcanlı Osmanlı’dan gelen yemekler falan.
BÖyle lahmacun pide kebap içli köfte vs gibi şeyler zaten diğer ülkelerin mutfaklarında mevcut benzerleri
Türkiye diyince yabancıların aklına direk kebap gelir. Romanyalı arkadaşlarıma sormuştum bir tane restoran Adana Kebabı yapıyormuş çıktığı gibi yarım saatte bitiyormuş.
akraba akrabayı arkadaş arkadaşı sevgili sevgiliyi karı kocayı koca karıyı kazıklar olmuş bu ülkede.. Şahsen ben de kazık yemeyi seviyorum.. Bence kazık kebabı temsil eder!!!
Asla ayıramam 🥺 hepsi gözbebeklerim 😍 sarma, mantı, döner, lahmacun ve daha biiiirsürü var 🤤
birini seçsem diğeri arkamdan ağlar ☹️
Ülkemizin her Yemegi ünlü ve lezzetlidir, ama bir yabanciya sordugunuz zaman akillarina ilk gelen Döner ve Lahmacun oluyor özellikle avrupada
Döner zaten şuanda ediyor fakat sen 'en iyi' olanını sorduğun için benceKebap, lahmacun, yaprak sarma
Ev yapımı mantı bence, aşırı zahmetli bir şey gerçi her ülkenin buna benzer lezzeti var ama neyse
Yanılmıyorsam yabancılar tatlı olarak künefe yemek olarak lahmacun ve acısız cigkofteyi çok beğeniyorlar.
Kebap olmasın çünkü onu zaten biliyorlar bilmedikleri bir yemek olsun.
Bana göre kebabımız ve lahmacunumuz tatlı olarak baklavamız katmerimiz
Iste su yemek dersem dığer yemeklerimize haksizlik olur diye düsünüyorum.
Sırasıyla :
1-Turkish Kebap
2-Turkish Baklava
3-Dürüm
4-Döner
5-Lahmacun / Pide
Dunyada temsil eden döner bu bir gercek. Ama benim gonlumde lahmacun yatiyor
Pancar olmalı bence
Sizin dediğiniz kara lahana
Türkiye kebap, baklava ve lokum ile tanınmış bir ülke zaten 😊
Döneri bilmeyen yok, Avrupada Döner deyince ilk akla gelen Türk
Kıyamam ben hiç birine ama Karnıyarık daha bize has gibi
BAKLAVA🇹🇷🇹🇷 az mi çalmaya çalıştınız beee... Eeyyyy Amerigaaa!!
Lahmacun, kebab gibi yemekler temsil eder fast food degil.🙂
Kurufasulye yanında da soğanın cücügü onların yanında da hıyar turşusu
içli köfte , lahmacun , kebaplarımız , mantı , sarma dolma of liste uzun daha neler nelerr 😂😂😂
Uff şu an midemde olan 10 dakika önce gömmüş olduğum lahmacunlar bence çok iyi temsil ederdi
Şu an döner temsil ediyor yurtdışında. Sana bana göresi yok gerçek bu
Ya en iyi diyemem çünkü hepsi birbirinden güzel. O kadar çok var ki yani. Of ağzım sulandı.
Nasıl yani
Bunun nasılı ancak çeşitleriyle olur. Diğer türlü onlarca var demek istedim.
Kurufasulye olabilir. 😋😋😋
Klasik son zamanların trendi lahmacun canım çekti ya of 😀
lahmacun ve kebap tabiki aksini iddia eden kalleştir 😂
Rusya'da yaşıyorum
Burdakiler türk yemeği diyince döner diyor
Tatlıda kesinlikle BAKLAVA da gerisini bilemedim şimdi 🤔
baklava, mantı, döner, kebap, lahmacun
Lahmacun, İskender, Döner.. Ya ben buraya onlarcasını yazarım. Mutfağımız çok üstün.
O kadar çok lezzet var ki biri olmadan diğeri olmuyor
Kebap. Tokyoda yaşadığım için Japonlar da sürekli Türk kebapçısına gidiyorlar 🇯🇵
Patlıcan musakka karnı yarık bir Karadenizlin olmazsa olmazı mancar kebap
Lahmacun, mantı ve bütün kebap çeşitleri
Baklava, mantı, börekler.. Bir sürü aslında
Lahmacun ya da Kebap😋
Sarma baklava dolma lahmacun
Kebap
Yaprak sarma
Kebap, mantı, yaprak sarması.
Pilav üstü döner
Künefe
Kuymaak yok saka donerdir tabiki veya kebap
yaprak sarması, mantı, kaşarlı pide:)
Lahmacun tatlı olarak baklava..
makarna.. malum bir paket makarna için oyunu satan koyunlar bile oldu bu ülkede.. o koyunlara gene makarna versen gene oylarını satarlar.. bye
turkish pizza lahmacun
Lahmacunn
Bafra Pidesi. Çünkü mükemmel 👌👌
Rakipsiz ve taklitsiz kuşbaşı kebap
Baklava
Kebap
Döner
bursa iskender kebap :D klgfklşg
Bence iskender 😋 canım çekti bak şimdi 😂
İçli köftenin benzeri yok gibi, o olmalı
Kuru fasulye ile pilav olabilir.
Sarma dolma kıyma tepsi lahmacun pilav kurufasulye