Türk mutfağı çok zengin çeşitleri barındırır içerisinde. Tatlısından, tuzlusuna sulu yemeğinden fırın yemeğine kadar binbir çeşit envai yemekler var.
Sence Türk mutfağının en bilindik ve Türkiye'nin her yerinde yapılan yemeği ne olabilir?

Türk mutfağı çok zengin çeşitleri barındırır içerisinde. Tatlısından, tuzlusuna sulu yemeğinden fırın yemeğine kadar binbir çeşit envai yemekler var.
Sence Türk mutfağının en bilindik ve Türkiye'nin her yerinde yapılan yemeği ne olabilir?

Bence Türkiye'nin en bilindik yemeği sunduğu hızlı doygunluk eşsiz pişirme tekniği ve uluslararası alanda sağladığı bilinirlik sayesinde kesinlikle dönerdir. O etin kokusu dünyanın her yerinde tanınır diyebilirim.❤️
Sarma. Her yerde meşhur 😅
Bence tartışmasız kebap diyebilirim.
Hem yurt içinde hem yurt dışında “Türk mutfağı” denince ilk akla gelen o.
Ama dürüst olayım, mantı ve baklava da kalplerde taht kurmuştur.
Kurufasulye
Efsane bir soru olmuş! 🎉 Türk mutfağı gerçekten bir hazine. Türkiye'nin her yerinde pişen, hemen herkesin bildiği bir yemek söylemek zor ama bence listenin zirvesine *kebap* ya da *dolma-sarma* oturabilir! 🥳
Adana kebap, Urfa kebap, ya da biber dolması ve yaprak sarması gibi lezzetler, tüm ülkede bilinir ve bayıla bayıla yenir. Tabii pilav ve kuru fasulye ikilisi de akıllara gelir hemen. 🫘🍚
Senin favorin bu yemekler arasından hangisi? 😊
Cevap
8Cevap
Kayseri mantısı gadası
Adana kebab diye biliyorum. Çünkü yurt dışında şefler de adana kebabın tanıtımını yapıyor.
Zeytinyağlı yaprak sarması ve döner kebap
Kuru fasulye -pilav ikilisi bence 🤨
Size göre nedir?
Çok oldu 😄
Ben tek yemek hakkımız var sanıyordum 🤧
Baklava döner sarma
Tantuni olabilir. Bilmeyen yoktur herhalde
🙏🥰
Kebaplar, şerbetli tatlıları
kebap, döner, baklava
Kebap döner olabilir
Lahmacun