Tercih sık bir restoran da olabilir, salaş bir dürümcü, köfteci, esnaf lokantası veya bir cafe olabilir. Çoğunda mekan fark etmeksizin mutfağı göremiyoruz, fakat kime sorsan dışarıda yenilen yemeklerde en önemli kriterlerden biri hijyen. Güvenmediği yerde yemek yemeyeceğini belirten çokça kişi var. Peki bu temiz ve güvenilir yerler nasıl ayırt edilir?Açken ben ben değilim ama yine de her yerde yiyemem 😀Yeni lokantalar denerken veya her zaman bulunmadığınız şehirlerde yediğiniz yemeği neye göre belirlersiniz? İnsanlar yemek için dışarı çıktıklarında hangi işaretlere dikkat etmeli sizce KS Canlar?
Etrafa bakarım şöyle yerler pis mi, temiz mi? Aşçı ya, çalışanlara bakarım temizler mi, gerekli şekilde hijyen koşullarına dikkat ediyorlar mı hep bakarım. Fiyatların çok uygun olması da beni şaşırtır, çekinirim açıkcası 1 kere gittiğim yere 1 daha gitmem.
Bir ara böyle gittiğimiz güzel bir yer vardı baktım bunların elemanları değişti masaları, sandalyeleri bile silmiyorlar ''Dedim bu masalar çok pis, sandalyelerde öyle bunları silmiyor musunuz?'' Oda siliyoruz da şöyle, böyle oluyor falan fulan 2-3 oldu dedim tamam artık gitmem oraya.
Aynen gidersem de o son olur yani. 2015 te İstanbul fatihteyim sultanahmet, ayasofya yönüne doğru ilerliyorum bir tatlıcı gördüm, içeri girdim dedim şu ne kadar baktım kimse yok. Ama nasıl canım tatlı çekiyor alacağım yani 2-3 tane garip tipli ve pis giyimli çocuk çıktı tezgahın arkasından ''hangisi abi falan'' dedim şu tamam ''ne kadar vereyim dedi?'' Dedim dur az... Telefonu koydum kulağıma çıktım dışarı uzaklaştım ;)
Tabiki hayır ama daha yoldaydim 😀 Adanalıdan Vejeteryan olurmu beee dicem, ama disarda olup içime sinen helal kesim et kullanan yer olmayınca mecburi vejetaryen besleniyorum yalan yok adsf 😀
Dogru Bende. Adana Ceyhan, danim. Maalesef. Lokantalarin. arka tarafini. bilen Bir arkadasimin tavsiyesiyle Sadece evde pisirilmis bildigim et yemegini yiyorum. (Maalesef. evde yapilan. disaridaki ustalarin. yaptigimi tutmuyor. " arkadasin. dedikleri " Tarihi gecmis ette olsa kullaniliyor. yere dusmus Bir gun onceden kalmis yemekler yeni yemegini karistiriliyor sebzeler yikanmayan konuyor. Temizlenmemis. Kaplarda ve izgara yerleri de et pisiriliyor." Bu Hic aklimdan cikmiyor Cok sevsemde disaridan yemek yemiyorum
Çok ayrıntıcıyım bu konuda. Herşeyi didik didik ederim.Çalışanların tırnaklarına, üst-baş temizliğine, masaların temizliğine, tabak-bardakların parlaklığına, yerlerin ve camların temizliğine, mutfaktaki çalışma şekillerine kadar herşeye bakarım. Ultra bir hijyen olması mümkün değil ama en azından baktığımda evet temiz mekan diyebilmeliyim. Ayrıca eldiven konusuna takılan çok insan var. Bana hijyenik gelmiyor. Eldiven taksalarda heryere aynı eldivenle elliyorlar 😷İğrenç.
Öncelikle internetten yorumlara bakarım, daha sonra mekanın ilk girişteki kokusu,çalışanların giyimi hijyeni, masanın ve üzerindekilerin hijyeni , gelen yemeğin sunumu tabağı çok önemlidir her yerden yemem dikkat etmeye çalışırım
Garson ve aşçıların üstüne başına bakarım, yerleri mekanı gözlerimle iyice analiz eder ondan sonra sipariş veririm. Gelen yemeğin konulduğu tabağın kenarına altına masanın düzgün silinip silinmedigine dikkat ederim.
Dışarda salata ve yeşillikli olan şeyleri yemem mesela. Evde kendimiz bile üç kez sudan geçiriyoruz anca topraktan arınıyor. Dışarda böyle yaptıklarını hiç düşünmüyorum.
aahhaa... :D :D :D yaw dışarda bunları yiyorsak yediğimiz yerler sabit... bildiğim yerden yiyorum ki.. adamlarla ahbap oldum... :D :D... Şimdi bri Adanalı olarak biliyorsun ki en lezzetli yerler sokaktakilerdir... :D :D :D
Yalnizca. Garsonlara kotu davranma. kizdigi musterinin. Yemegine. arka tarafta getirmeden. once. agzindan. kotu malzeme ilave edebilir..( durustt aslan gibi calisan garsonlar bunu kesinlikle yapmazlar)
En İyi Cevaplar