Arkadaşlar merhaba, Ben çok yemek yiyorum, iştahım aşırı derecede açık, ağzım durmuyor. Çok ciddiyim! İştahımı nasıl kapatabilirim, diyet demeyin, sadece iştahım kapansın istiyorum, ne olur yardım edin...iştahlı kadın
Yorumlara baktım, psikolojik ilaç kullanıyorsun galiba. Öyle ilaçları kullanma, bence hemen bırak. Onun yerine git sabahtan akşama kadar yürüyüş yap, her 1 saatte 10 dakika otur dinlen. Yanına da su al bol bol iç. bir sabah kahvaltı yap, bir öğlen ara öğün, bir de akşam ye yeterli. Çok fazla hareket etmen lazım. Şimdi bilgisayarı kapat ve yürüyüş yapmaya başla bence. Haftada 3 gün 30 ar dakika koşu da yapabilirsin açık havada. Sorunların çözülür. Bir de insanlarla konuş sohbet et, yalnız kalma. Psikolojik ilaçlar yerine balık ye haftada 3 gün 100 er gram. 2 günde de 100 gram kadar et ye. Her öğünde hayvansal ürünler ye. Hiçbir şeye kafaya takma. Stres en büyük düşmanıdır insanın. Benim verebileceğim tavsiyeler bunlar. Bunlar yüzde 90 işe yarar. Bunları yaptın ve işe yaramıyorsa doktora gitmelisin.
Öncelikle günde 2 litre su iç. Gün içinde yay ama. Birden 2 litre içme😁. Sonra tatlı ya da karbonhidrat ( pilav, makarna, börek, tatlı) canın sürekli bunları çekiyorsa o zaman 1 tatlı kaşığı tarçın ye her sabah ve akşam suyla birlikte ye gitsin. Hem tarçın sindirimi de kolaylaştırır. Ve sürekli aç hissi ile dolaşmana engel olur. Yapabileceğin şey yemek yerken de az ve sık ye miden küçülsün. Çok çok acıkırsan önce 1 bardak su iç 20 dakika bekle ( 20 dakikada beyin mideye doydun mesajı verir çünkü) hala açsan bir adet meyve ye ya da biraz yoğurt. Açlığını bu şekilde geçiştir. Her yemekten önce dişlerini fırçala göreceksin ki daha az yiyeceksin.
Bir doktora görünun. Bu iştahli olmaniz bir hastaligin habercisi olabilir. Tahlil yaptırın. Kan şekerinize baktırin ve ardından doktora danışarak istah kesici ilaçlar ya da doyurucu tok tutucu besinler alın.
Daha az kalorili şeyler ye mesela salatalık domates salata yao ye bol su iç çay iç leblebi at ağzına arada ceviz badem gibi şeyleri sürekli ama az az yersin
En İyi Cevaplar