AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Yapmasını beklemem
Nah yapilir. Gitsin kendisi yapsin
Yemeği de eşi yapsın 😄
hayır tabiki..
bunu beklemek zalimlik..
Salatayı da kocasının yapması koşuluyla... ;)
Hayir sadece elinden geldigince yapmali
Kadın o yemeği ve kahveyi getirmiyosa severek yapmıyosa eşim olmayı haketmiyodur severek yapanınbulurux
Sonra niye karim kilo aldi, cirkinlesti, kendisine bakamiyor diyorsunuz. Çalişan kadindan ança sadece evdeki işlerinin falan Yarisini bekleyebilirsiniz. Gerisini siz yapmalisiniz. Kadin köle mi? Oda yoruluyor.
Kilo aldırmam ben :) karıma spor yapar
Hergün yemek temizlik kahve yapmıcaksa çalışmasın dayı geliyim işden ben mi yemek yapıyım
Aynisini kadin içinde diye bilirsiniz ve evdeki işlerini yarisini yapmalisiniz. Hepsini değil
Oda merdiven kenarında komşularıyla dedikodu yapsın diye demi bırakın şu işleri
Ne alaksi var. Herkesi kendi yemeğini, ev islerini yapmasi lazim. Bu yaşamak ve ayakta kalmak için geçerli, yoksa ölrsünüz
Ama ev hanimi tercih ediyorsaniz o başka tabi
Bu neyin kafası ya.
Olması gereken bu
Kadın yemek ve temizlik yapmıyorsa dedikodu mu yapıyor? Yuh artık ya bu kafa yapısından nefret ediyorum. Yapmasın demiyorum yapsın tabi ama zaten kadın olarak bir sürü sorumluklarımız var birde çalışıyorsak tabikide destek olacaksınız!!! Sen SADECE calıs sonra gel evde yan gel yat. Kadın hem calıssın hem gelsin temizlik alisveris yemek hatta bide cocuk baksın büyütsün. Tabi canım daha neler.
Siz nasılsınız biliyomusun onu aldırırım almazsa ağlarım aldırırım bunu yaptırırım yapmazsa ağlarım yaptırırım çalışmayan kadının ne işi var başka? Çocuğa da bakacak çamaşır da serecek yemek de yapacak erkek de kadınına bakmak zorunda ben hiç akşama kadar çalışıyom diyen erkeği görmedim de birsürü ev işi yaptım çok yoruldum diye çok kadın gördüm nerde kolaylık var ordasınız hey yavrum hey tüm kadınlar için konuşmuyorum o ayrı
Siz nasılsınız biliyormusundan baslarsan siz borclu cıkarsınız. Sizde ztn bir çalışırsınız onuda hepsi yapmıyor ztn bir tek calısıp eve para getiriyorsunuz baska yaptıgınız hic bisey yok ztn bide gelip onun şikayetini edeydin.
Kadının emegini görün artık ya açın gözlerinizi o senin yasadıgın evin icindeki seyler kendiliginden olmuyor tamam mı hepsinde emek var birde üstüne üstlük kadında calısıp eve para getiriyorsa hic agzınızı acmaya hakkınız yok. Yatın kalkın şükredin etrafınızdaki kadınlara onlarsız bir hicsiniz!
Tabi sabah erken kalkmanın zorlugunu bilmek yok sende nasıl para kazanılıyo bilmiyosun patron ağız kokusu ne bilmiyon düğünü erkek yapar ömrünü çalışmaya adar kadın olmadan erkekler hiç oluyo öyle mi bırak bu işleri :))
Ben 18 yasımdan beri calısıyorum erken kalkıyorum. Dügünün yükünü de erkek tek basına kaldıramıyorsa kadınında durumu müsaitse gayette destek olabilir eşine evlenirken. Tabi ama erkeklerin birde gururu var gurunuza yedirebilirsiniz beraber çokda güzel altından kalkılar böyle şeylerin. Ne yaparsan yap ne dersen de bir erkegin hayatı bir kadına bakarakdan çok daha rahat ve stressiz geciyor ben bunu bilirim bunu söylerim.
Bu söyledikleriminde feministlikle alakası yok. Bunlar ortada olan şeyler her yerde her aile de gördügümüz şeyler.
18 yaşından beri çalışman evlenince son bulacak bir zengin koca arıyosundur şimdi zaten :)) yanlış anlama mecazi anlamda örnek veriyorum erkekler güçlüdür anla Bunu :)) mesela sen yere düşersin kolun kanar ağlarsın ama ben düşerim kolum kanar o kanı emerim o tadı alırım ki o kanın tadını unutmayım bida düşmeyim diye ha bide bu arada evlenip de aradan 3-5 sende geçtikten sonra iyiki evlenmişim diyen bir erkek görmedim sende göremezsin :)) nerden evlendim evlenmez olaydım diyip hayıflanıyo hepsi tabi eşlerinin yüzlerine karşı değil :))
Ben her düstügümde aglamam. Hayat bu düse kalka ilerliceksin. Kadın da güclüdür belki bedenen degil ama kadının ruhu güclüdür. Kadın her şeydir. İnan bana klişe olsun diye söylemiyorum seni dogurmasının hakkını bile ödeyemezsin. Erkekler okadar dayanıklı olsaydı onlara verilirdi bu yetenek bu lutuf.
Can kardeşim :)) o lütuf ona verilirdi diyosun iyi hoş diyosun da kadınlar deniz atı mı kendi kendine mi oluyo o embriyo kadın erkeğe erkek kadına zaten muhtaç sen kadınları fazlasıyla yücelttin konu nerden nereye geldi egonu yen artık egolu olarak hiç kimse ölmez ha bide doğum acısı çok tamam bişry demiyorum ama sünnetin acısını bilmiyon konuşuyon sen daha 5-6 yaşında çocukken sen hepsi kesilecek sanıyosun korkuyla götürüyorlar seni daha çok can yakan detaylar var ama bu kadarı yeterli bide tavsiye sana olaylara kadın erkek diye bakma insan diye bak hadi uyku vaktim geldi benim
Tövbe estagfurullah hayır kendi kendine olmuyor elbetteki kadınlarında erkeklere ihtiyac duydugu konularda var. Ama daha cok erkeklerin kadınlara ihtiyacı var yaşarken diyorum bunu kast ediyorum. Egoyla ne alakası var yorumuna sinir oldum genelleme yapmana sinir oldum biraz o kadar. Birşeylerin bilincinde olalım karşılıklı ozaman sorun yok :)
La bir takip et bişry dicem
Evde duranlar yapmalı.
Ben yapıyorum
Hayır ben eşime yaptırmam çalışıyorsa
Yapmiycaksan niye evlendin? Kendi yemegini yapicak olsa senle niye evlensin.
Önceden ne yiyordu? Kendisi yapsin?
Ne alaka, yemek yapsın diye mi evleniyosun biriyle? Çalışıyor ve eve geldiğinde yorgun oluyor, senin olduğun gibi.
Disardan yer. Ne anlami var o zman evlenmenin. Ayni evde herkes kendi yasiycaksa
Tasinmasi gereken agir seyleri de kendi tasir o zman elimi sürmem.
Ozaman çalişan kadinin parasinindan bir kuruşunu bile alamzsiniz eğer ev isi ve yemek yapmasini istiyorsunuz. Hem kari parasi yiyeçeksiniz hemde ev hanimi olmasini istiyorsunuz
Yaşın 20, daha çok çocuksun evlilik kafanda oturmamış. Erkek ağır şeyleri taşır, kadın yemek yapar diye oturtmuşsun kafanda. Büyüdükçe geçer, korkma.
Siz her gün ağir şeylermi taşiyorsunuz
Yoo herkes kendi parasini harcar.
Kadinin başka bir ozelligi var mi? Zaten onun diisndaki herseyi makineler yapiyor. Yemek de yapmiycaksa kaidnin rolü ne?
Kadinin başka bir ozelligi var mi? Zaten onun diisndaki herseyi makineler yapiyor. Yemek de yapmiycaksa kaidnin rolü ne?
Öyle olmiyor. Siz bir çalişan bayandan ev hanimi gibi olmasini istiyorsaniz. Kirayi, faturalari falan her şey siz ödemelisiniz. Bedava aşcı, hizmetci ve cocuk bakiçi hic kimse olmaz.
Cocuguna bakmak bir marifet değil. Yemek yapmiyorsa fatiralarida odemek zorunda.
Evet doğru söyliyorsunuz Makineyi çalistirmak için bile bir kadina muhtaçsin. Sizin görevinizde kari parasi yemek değil onun icin çalişmak o mantikla
Sen kendi kafanda biriyle evlen ben de kendi kafamda biriyle. Niye sorun yaratiyosun?
Eğer ikinizde çalişiyorsaniz ikinizde evdeki işleri ve cocuk bakimini üstlenmeniz lazim.
Ama sen köle ariyorsun. Ve zaten çalismayan biri evdeki bütün işleri falan yapmali
Bn herseyi o yapmak zorunda demedim. Yemek yapmak zorunda dedim.
O yemeği yapar bende baska bir , isi yaprim.
Ozaman yanliş anladiğim için özür. Yani o yemek yaptiğinda sen evi topliyorsan sorun yok ozaman
Zaten daginik biri degilim biraz temizlik hastaligi var duzen hastalığı flan. Tek soeunum yemk.
Ozaman sorun yok. O yemek yapa siz ev işi falan
Yapmasada sorun degil
Islatarak döverim!!
Her gün yemek yapmasını bekleyen düşüncesizdir
Yemekten anlamam ama yardım ederim
Yani haklısın.
Zorunlu değil.
Herşeyin üstesinden geliyoz
Keyfi bilir, isterse yapar :)
yapmasına gerek yok
2 günlük yapar😅
hayır
yapmazsa aç kalır diye düşünüyorum :)
Öyle adam aç kaldigina şükret etsin
Yemek yapmazsa ne yiyeceğiz
bir şey dicem ayıp olacak. Elin tutmuyor mu senin?
Ben zaten bekar olduğum için yemek yapıyorum ama evlenince eşim yapsın isterim
Eşin çalışıyor ama eve gelip her gün sana çeşit çeşit yemek çıkaramaz. Bunu beklemek insafsızlık. Kendin yapabiliyorsun ama evlenince eşin yapsın istiyorsan yanına eş değil köle arıyorsun demektir.
Zaten çocuk olunca çalışmaz
Buna kim karar veriyor, sen mi? :)
Evet doğrusu bu
Doğru kişiden kişiye değişir, sana göre doğru olan eşine göre doğru olmayabilir ki bahsettiğin şey bana uygun değil mesela. Çocuğum olunca da çalışmayı düşünüyorum ve buna karşı çıkacak kendine köle arayan beyler mümkünse evlenmesin diyorum.
Öyle bir koca bulursan bana da söyle
var zaten, herkes sizin gibi sığ fikirli değil :)
Seninle aynı fikirde olmayanlar sığ fikirli oluyor
Aklı fikri hala "çocuğa iyi bakmak başında 7/24 beklemekle olur" diyenler sığ fikirli oluyor, benimle zıt fikirde olanlar değil.
Tamam sen öyle bil
Yapmasada olur
Eşim evde çalışsın onun maaşını ben veririm sigortasinı'da yaparım.
Buna karar verecek olan sizler değilsiniz.
Buna karar vericek olan benim baskasi degildir..
Eşin de bir birey ve çalışıp çalışmayacağına kendi karar verir. Onun yerine bu kararı vermek haddine değil, üzgünüm. Kadın senin malın değil.
Hayır bu benim kararım ve bu yönde uygularım sen kendin gibisini bulabilirsin.
Yazık, acınasın. Erkekliğini kadın üzerinden kanıtlamaya çalışıyorsun da bu şekilde ne yazık ki "adamlık" söz konusu olmuyor.
Kadın evinde oturup yemek yapsın.
Evet haince biraz
hayırrr
Olabilir şart değil.
Yoo duruma göre
Çalışan kadın, evinde her gün yemek yapmalı
Calişan adam evinde her gün yemek yapmali
@Shinkay Ne alaka yardım etmeli desen tamam derim
O zaman evlenmenin anlamı kalmaz.
Siz bir kadinlami yoksa köleylemi evleniyorsunuz
@Shinkay kadınla
Çalişan kadin dan sadeçe evdeki işlerin falan yarisini bekliye bilirsiniz. ya da eşiniz yemek yapar, sizde evi toplarsiniz
@Shinkay o yemek yapsa ben tatlı yapsam olur mu
Hahah ben karişmiyorum artik. Sizle evlenen sizi böyle kabul etmis olur. Ve evi kim topliyor
@Shinkay o toplasın ben sadece tatlı yapayım benimde elimden gelen bu
Toplamak o kadar zor değil. her şey ögrenebilirsiniz
@Shinkay evi toplamayı denedim de evi elektrikli süpürgeyle süpürmeyi hiç sevmedim ya
Musik dinleyerek yap. Bende sevmiyorum ama musikle istemezsem bile yapiyorum
*muzik
Türkçem icin özür dilerim, türkiyede yaşamiyorum
@Shinkay önemli değil
@Shinkay hangi ülkedesin?
Avusturya
@Shinkay yaşam standartları nasıl Türkiye ye göre
Viyanada yaşiyorum. Viyana en yaşanabilir şehir seçildi desem. Yani gayet iyi. Burda aç kalamazsin da ama zenginde kolay olamiyorsunuz. Yani nerdese herkes orta sinif ayit
@Shinkay orta sınıf iyidir ne aç sın ne tok Türkiye de orta sınıf bitti peki ırkçılık var mı orada
Var. Aslinda bütün avrupada ne yazikki islamfobi ve irkcilik gittikce artiyorda ama allahtan artik insanlar bunun farkina varib bir şey yapmaya başliyor. Mülteçiler üzünden baya yükseldi
@Shinkay suriyeli orda da mı var
Var. Ama türkiyedeki kadar değil.
@Shinkay öğrenci misin
Neden kadın
hergün yemek yemiyorsa ypmasın
Zorunda değil
Yapmalı tabii ki.
Gercektenmi? Çalişan kadindan bahsediyoruz aslinda... . Yani tabiki yapiçak ama hep değil. Bugün kadın yaptiysa yarin da o yapmali...
Taş mı yiyeceğiz..
Kendin yaptiğini
Yapmalı
yapıcaksın
Sizde kari parasi yiyemezsiniz ozaman
@Shinkay Burası Türkiye. Toplumu iyi analiz edememişsiniz. Yazdığım benim değil toplumun fikridir. bir bayanın agzından da karı parası lafını duymak üzücü.
Yani sen topluma göremi çevap verdiğin? Benim tek anlamadiğim çalişan kadindan bütün evdeki işlerini hepsini beklemek
@Shinkay Evet toplumun değer yargılarına göre, benim çok ünvanlı arkadaşlarım var kadın, maalesef evin tüm işleri onlarda. Hayat müşterek sözünü önemserim ben, herkes elindne geldiği kadar ev işlerini yapmalı.
Açmı kalsın
Siz önçeden ne yiyordunuz?
Nasıl önceden
Annem hazırlar yemeği
Evlenmeden önçe. Neyse eğer kadin çalisiyorsa ikiside yemek yapmali
Öyle bişey olduğunda zaten yardımcı olurum ben eşime hatta bazen dışarıda da yeriz
Ama durumumuz iyiyse eşimin çalışmasından yna değilim ama o isterse ozaman ayrı
Zaten çalismayan birisi yani ev hanimi evdeki işleri ve yemeği falan yapmali. Ama neyse teşekürler cevapiniz icin
Ben teşekkür ederim
Tabiki yapmalı
neden "tabi ki"
Benim fikrimce gerçek güçlü kadın hem evinin işini yapan hemde çalışandır.
Kadınlara güçlü diyeceksiniz diye heba ediyosunuz, üzücü.