Detay soruda gizli. Sizce çalışmayan kadın eşine kahvaltı hazırlamalı mı?
Evet, hazırlamalı.
Hayır, hazırlamasına gerek yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence çalışmayan bir kadının kahvaltı dışında eşi işe giderken yatması da yanlış geliyor, evlilik denilen şey jestler ile güzelleşir. Eşine kahvaltı hazırlayıp onu kapıdan öperek uğurlamak hayırlı işler dilemek ve camdan el sallamak bir erkeğin isteyeceği güzel şeylerden. Erkek özel hisseder. Yarın öbür gün kıymetin de bilinir, bilmediği zamanlarda aklına gelir pişmanlık duyar. Benim annem babamı işe yolcu etmez kahvaltı hazırlamaz, babam her zaman dert yanar bana, aman kızım annen gibi olma der :) Ben çalıştığım halde eşimi aç yollamam, sabah erken kahvaltı etmediği için ekmek arası hazırlarım, iş yerindekiler söylüyor muş yenge maşallah seni düşünüyor bizim hanımlar umursamıyor diyormuş, bir gurur duydum seninle hatunum dedi antalamam demişti. O zaman bende kendimi özel hissettim. Ben işten geç geldiğimde oda bana akşam yemeğmizi hazırlar, sen yoruluyorsun hatunum der, ev işinde yardım eder. Şükür yani. Kıymet bilmeyene bişi diyemem tabi onlara yapmamak lazım :)
sorudan sadece "kadın" kelimesi çıkınca normal bir soru olabiliyor aslında. ben çalışırken erkek arkadaşım sabah benden önce kalkıp kahve yapıyor ofise götüreyim diye tost hazırlıyordu bana. bugün ilk iş günü onun, dün akşamdan sandviç falan bir şeyler hazırladık beraber, sabah da birlikte kalkıp kahvemizi yaptık. şimdi beni kovsalar mesela ben kalkarım sabahları onunla ne olacak yani. hazırlarım kahvaltıyı falan... bunlar büyük işler değil arkadaşlar delirmeyin iki dakika. kimse buna takılmıyor takılmamalı da.
Ekşi sozlukten mi geldin
Evet aslında. Burada ki kitlenin ne düşündüğünü merak etmiştim. Uzaktan bakınca Ekşi kitlesi ve burasu bir hayli farklı gözüküyor da.
Ekşi ve burası kıyaslanamaz bence
Bazı erkekler hazırlanmasını istemez,
Sabah kalkar kalkmaz yemek istemez çünkü, pastaneden ayak üstü bir şeyler alır yerler..
Bende evde kahvaltı yapmayı seven gillerdenim.. ve hanım Allah razı olsun her sabah hazırlar oturur birlikte kahvaltımızı ederiz.
Her kadın yapar bunu istisnalar olsa da,
Lakin " eşek gibi yapacaksın" dersen yapmaz haklı olarak! Kimse yapmaz..
o evin hanımıdır, yok eşek gibi yok bilmem ne lafları aile kurumuna hakarettir evvala! ( Bunu yorumlara istinaden diyorum) vel hasıl bizim evde hazırlansın isterim, nitekim de öyle oluyor.
Cevap
21Cevap
İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek:
"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm." buyurdular.
Dinleyenlerden cesaretli bir kadın:
"Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz."
Haha ilginç ya gerçekten 😂😂 hadisi bile eksileyen var 😂😂😂 eksileyen kişi hristiyan veya Yahudi sanırım.
Hayır yatsın ahahh 😂😂
Zorunda değil de yapması güzel olur. Kadın zaten dayanamaz. Yanlış işaretledim bea tüh 😱😱
Anlayan çıkar umarım hadi anlayayım ahahhaha 😂😂
Islam'da kadın; ev işi yapmak, bebişini emzirmek, bebişine bakmak zorunda değildir 😊 bunlar için eşinden ücret talep edebilir veya süt anne, temizlikçi isteyebilir. Erkek çalışmak, eşinin ve bebişinin nafakasını karşılamak zorundadır. Lakiiinn 😄 Allah, eşine ve bebişine zorunda olmadığı halde hizmet eden kadını mükafatlandırır.
Ahahha 😂😂😂😂 tabii dengeleri bozma konusunda üstümüze yok bea 😂
abi ne kahvaltı hazırlamakmış :D kadın kahvaltı hazırlasa ölmez keza erkek de öyle ben anlamıyorum bir kahvaltı hazırlamayı köle olarak gördüğünüz üşendiğiniz kişiyle neden evlenirsiniz :D
soru saçma diyecektim ama cevaplardan görüyorum ki ülkede cahillik henüz bitmemiş. Arkadaşlar kadınlar sizin köleniz değil sizde kadınların kölesi değilsiniz. Önemli olan anlayış ister hazırlar ister hazırlamaz kimse böyle mecburiyetlere maruz bırakılamaz. Ama şu var tabiki çalışmıyor bu durumda MÜSAİT olduğu için kahvaltıyı hazırlaması güzel olur
ellerinden öpüyorum
Mmm yani sonuçta o da bir insan ve köle değil arkadaş. Eşine kahvaltı hazırlamak için evlenmedi. Tabii ki hazırlayacağı günler olacak ama her sabah kahvaltı hazırlamak da ne bileyim.. sonuçta o kadınında kendi işleri oluyor evde ve sabah erken uyanmak istemeyebilir.
Bence içinden geliyorsa hazırlasın. Ona değer verdiğini göstersin. Çalışmıyor diye eşine destek olmayacak anlamına gelmiyor. Annemle babam 20 yıldır evli her sabah beraber kalkar kahve içip sohbet ederler babam işe gitmeden önce. O saatte kimse uyanmadığı için birbirlerine zaman ayırıyorlar. Annem uyanmasa babam alınır. Çok minnoşlar ki sormayın :)
Çalışmıyorsa hazırlasın bir zahmet yazık aç mı gitsin işe
Hazırlamalı dedim ama yani romantik olur her sabah baş başa kahvaltı falan yoksa öyle kadın hizmetçi tabi ki yapıcak tarzında değil😂
eşşek gibi hazırlamalı ve insan evladı ise elbette hazırlayabilmeli arasındaki farkı söyleyebildğimde yanıt vereceğim
Çalışsın ya da çalışmasın eşine ilgisinden hazırlayabilir. Tabii istemeyen eşlerde var. Yani bu evli çiftin kararı 😌
Hayat arakadaşı diye söz veriliyor. Böyle şeyler aradaki bağları kuvvetlendirir. Sevgi bağını kuvvetlendirir
Bir kahvaltı bile hazırlamayacaksa...
Ne diye alıyom lan o garıyi...
Eksi verenler...
Sizi hiç sevmiyom 😜
Bir kadının düşmanı yine bir kadındır adlı eserimizi görüyoruz A seçeneğini seçen ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu tabloda.
Uyanmak birlikte kahvaltı yapmak isterse tabi ki de kendi öz iradesiyle bunu yapabilir. Ama sırf çalışmıyor diyede kimse bunu bekleyemez bir kadından. Erkeğin buna hakkı yoktur zaten. Kadın çalışmıyor diyosunuz ama yemek temizlik çamaşır ütü bunları yapan da yine kadın. Sizin o aç karnınızı doyuranda, pis kıyafetlerinizi temizleyen de, etrafa saçıp dağıttıklarınızı toplayan da yine o çalışmıyor diyip iş buyurduğunuz kadın. Yani bir zahmet o koca kıçınızı biraz erken kaldırında kendi kahvaltınızı da kendiniz hazırlayın.
Ben hazırlardım. çalışsamda hazırlarım beraber kahvaltı ederdik.
Kahvaltıda hazırlamayacaksa öyle eş babasının evine dönsün :D
Çok iyi olur aslında ama öyle erkek de yokki kadına kahvaltı hazırlatsın
İster hazırlar, istemezse hazırlamaz. Özgür bir ülkeden yaşıyoruz, herkes eşit.
Eşitlik ile adelet aynı şey değil tabiki. Adaletli olan doğru seçenekler arasında sonuç olarak durumun somut niteliğine göre hak ve hukuka en uygun olan karar ya da davranıştır.
Evliliğin kişilere yüklediği sorumluluklar vardır. Yemek konusu taraflara kalmış bir şey. Eşi hiç yemek yapmayı da bilmeyebilir ama önemli olan iyi anlaşabilmek ve mutlu olmak!..
Ee ogrensin birzahmet.. cocuklar vavalarini mi beklicek yemek yemek icin.. cok var oyle tembel arkadasim.. gezmekten yemek yapmaya firsat bulamiyorlar.. dunyanin en kolay ve zevkli isi yemek. Kadin yapmaktir.. aile hayatini dagitmak icin empize edilmis sozker bunlar.. hayvanlar aleminde bile hercanlinin asli gorevi vardir.. suursuz olduklari halde Allah oyle kodlamis yoksa kaos olur.. sistem coker.. ari kolonisi karinca kolonisi kuslara bakin aslan ailesine bakin.. onu gec enbuyuk aile devlet ordada herkesin gorevi farkli.. kadin cocuk sahibiyse 3 saat calissa yeter gunde.. kocasi orda devreye girsin destek olsun.. aileye fitne sokmayin..
Kesin ve emir kipleri ile konuşmaya gerek yok isterse hazırlar istemezse hazırlamaz
Yok hazırlamasın kocası hazırlasın hatta bir zahmet işten geldiğinde yemekleride pişirsin.. inş.. Bu kafada biriyle evlenmez oğlum... kafaya bak yaa iki günde ayrılırsınız.. burda erkwklwrin hehe demesine bakma..
biraz elinizi vicdanınıza koyun erkek hiç üşenmeden sabahın köründe işe gidiyor afedersiniz it gibi çalışıyor alt tarafı 10 dk sürecek bir kahvaltı hazırlaması çok mu yani
çok geliyorsa evlenmeyin o zaman
Hazırlamalı eğer işe gidicekse adam ztn tm gün yorulur sabah kahvaltıyı akşam masajı yapsın aradada erkek yapar
Hazırlamalı ya bu nasıl feminist bir soru🙄Bazılarınız ağır feminist olma yolunda ilerliyor
Feminizm kadın erkek eşitliğini savunur. Kadını erkekten üstün görmez
Çalisan erkek haftaici sevdigi kadinin erkenden sirf kendisi icin uyanmasini beklemek yerine dolaptan peynir zeytin cikaramiyor mudur
Peki bu eş , evde temizlik yapıyor , yemek yapıyor çocuğa bakıyor.
kahvaltı hazırlamak zorunda değil..
Bence çalışsa bile hazırlamalı ya kahvaltı öneli bir ögün ben seviyorsam beslenmesine dikkat ederim o da yardım eder zaten 🙄
Erkek erkekliğini yapıyorsa hazırlasın yani ben hazırlardım
Bu muhabbetler bir tek beni mi bayıyor ya evlilik bu mu?
Bir zahmet o kadarcık yapsın
Hiç olmasa evde çalışsın.
E yani çalışmıyorsa hazırlasın bir zahmet
E yani zahmet olmazsa
Başkasını bilemem ancak ben hazirlarim
Her sabah olmasada hazirlamali
Karşılıklı sevgi saygıya bağlı
Zahmet olmazsa hazırlasın
Evet hazırlamalı.
hazırlaması hoş olur
Taraf olmamalı
keyfi bilirhelal süt emmişseherşey yapmalı..
Zorunda değil
tabiki hazırlayacak
Hazırlamalı ama ben de yardım ederdim
Ben hazırlardım yani
Bı zahmet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?