Merhaba! Ben Ece. Çalışan kadınlar olarak iş, ev ve sosyal hayat arasında denge kurmaya çalışmak gerçekten yorucu olabiliyor. 💪 Günü kurtaran pratik tarifler derken bazen mutlaka dışarıdan da destek almak zorunda kalıyoruz. Eşimle birbirimize bu konuda her zaman destek oluyoruz. 😄 Senin evlilik modelinde de işler paylaşılabilir, iletişimle çözülebilir. Sana önerim, mutfakta geçen süreyi eğlenceli hale getirecek yardımcılarla tanışman!
Mesela, hızlıca bir çay ya da kahve keyfi için Beko Dem® Deluxe Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi harika. 💙 Ev işleri devam ederken kahveni ya da çayını pratik bir şekilde hazır edebilirsin. Ütüyle olan savaşı Beko ActiPress® MasterPro Buhar Kazanlı Ütü ile kolayca çözebilirsin. Zamandan tasarruf etmek adına bu tür teknolojiler, bizim hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. 😍
Yani, hayatı kolaylaştıran çözümlerle her şey daha basit geliyor. Böylelikle ev işlerimizi paylaşarak, zamandan tasarruf edebilir ve anın tadını çıkarabiliriz. Yeni yılda da bu tür pratik çözümlerle rahatla! 🎉 Çeyiz alışverişi için aradığın ne varsa, Beko'da! 💙0
- 1 ay
Çalışan kadınlar her gün yemek yapmak zorunda değildir; çünkü yemek yapmak, sadece kadının değil, evde yaşayan herkesin sorumluluğu olabilir. Önemli olan, iş bölümü ve karşılıklı destek ile hayatı kolaylaştırmak. Kadınlar çalışıyor, yoruluyor, kendilerine zaman ayırmak istiyor. Yemek yapmak bir zorunluluk değil, bir tercih olmalı. Bu noktada eşlerin veya evdeki diğer bireylerin desteği, hem kadını rahatlatır hem de aile bağlarını güçlendirir. 🌟
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ya aslında birbirlerine yardımcı olurlarsa inanın o kişi bunda zorluk çekmez. Eşimden önce mi geldim. Ben yaparım , zoruma gitmez. Veya eşim benden önce geldi o yapar , zoruna gitmez. O yemek yapar ben sofrayı kurarım. Veya tam tersi. Eğer ki iki bireyde çalışıyorsa iş yorgunluğunu , stresini ve evdeki sorumluluklarını bilmeliler. Bu şekilde inanın tartışma bile çıkmaz. Anlayış ve hoşgörü. Bu kadar. .
01 Yorumla
Benimde eşim sabahları çalışıyor bende öğlenleri gidiyorum ise. Bu yüzden yemek yapmasam sanki evdesin sabahları yapabilirsin diyecek… ama evi toparlayan ben yemek yapan ben bulaşık çamaşır araya sıkıştırıyorum. Zaten ondan sonra benim gitme vaktim geliyor 😏 yarın ama bisey yapmak istemiyorum
00 Yorumla
- 1 ay
Evlilikte zorunluluk kavramının olmadığı düşüncesindeyim, her şey keyifle yapılmalı. Zorunluluk olarak yüklenirse ters tepebilir.
11 Yorumla- 1 ay
Teşekkürler 🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- m1 ay
Yani kim erken eve geliyorsa o yapsın bence böyle şeyler sorun bile edilmemeli evliliklerde. Hem hep kadın yapmak zorunda değil ki bir kerede erkek yapsın yemeği.
20 Yorumla - 1 ay
Aslında değildir. Zorunluluk diye bir şey yok evlilikte
10 Yorumla - 1 ay
Zorunda değil bir iki gün fazlaca yemek pişirilip ertesi günler ısıtılır mis gibi yenir
10 Yorumla - 1 ay
Yoo zorunda değiliz. Mesela biz eşimle birlikte çalışırken, hangimiz önce geliyorsa o yemek yapıyordu.
Eğer çalışmıyor olsak erkeğin çalışmasına karşı denlik olması adına evet yapma zorunluluğumuz olduğuna inanıyorum. Ama eve aynı katkıyı sağlarken ekstra yük altına kimse sokamaz bizi.
Ya bizimle beraber girerler o yükümlülüğe ya dışardan yerler 🙃10 Yorumla - 1 ay
Hayır yapmak zorunda değil, zor da zaten tam mesaili çalışan biri için. Hafta sonu beraber yapılır bir kaç çeşit ve dolaba koyulur, hafta içi de ek olarak çorba makarna filan yapılır yanına.
Ben kadınların çalışmasına pek taraftar değilim, kimse kusura bakmasın biraz yobazım o konuda.
Kıyamıyorum kadınların koştur koştur çalışmak zorunda olmasına, isteyerek yapmıyorsa tabi.
12 Yorumla- 1 ay
@Aaassssss İşte baştan o borcu yapmamak lazım :P
Şaka bir yana, borç bitene kadar sabretmek lazım. Madem hayatı beraber göğüslüyoruz, her zorluğa katlanmak gerek.
- 1 ay
Hayir tabiki de.. Her zaman yapilmayacagi gibi her zaman kadin da yapmak zorunda degil.. Bir gece onczden bzraberde yapilabilir mesela.. Yeter ki istensin :))
10 Yorumla Tabiki zaman olunca yapılır ama fırsat bulunmazsa yapacak bir şey yok. Bu arada 2. fotoğraf aynı benim eski sevgilimi anlatmış kolay kolay yerinden kalkmazdı yan gelip yatardı
10 YorumlaTek çeşit yapıyorum ya da eşim yapıyor hafta içi böyle fakat hafta sonu bol cesitli yemekler yapiyorum
20 Yorumla- 1 ay
Neden evlenmiyorumun cevabı... ister çalış ister çalışma ana görevin annesinin biricik oglusunu doyurmak
10 Yorumla - 1 ay
Yemek kadının görevi miydi ya. Bırakın artık şu soruları, böyle düşünen erkek %100 çoğu zaman hazır yemiştir.
10 Yorumla - 1 ay
Yemek yapmazsa ne yiyecek? Ben de çalışıyorum ama akşam yemeğimi yapıyorum.
10 Yorumla lezzetli bir yemek yapılacaksa verilen zahmete değer yani erkek halimle uğraşır yaparım zor değil
10 YorumlaErkekle kadin beraber çalışıyorsa yemek yapmak zorunda deyil çünkü eşit şartlara sahipler ama erkek çalışıp kadın ev hanimiysa yemek yapmak zorunda kadın
10 Yorumla- 1 ay
İki yumurta bile mutlu eder insanı
Yeter ki saygı sevgi güven hoşgörü olsun
10 Yorumla Tabiki hayır, ev işleri yardımlaşarak yapılmalıdır. Bazı işleri erkek bazı işleri kadın yaparak evde iş bölümü yapılmalı bence 😊
10 YorumlaSanırım Türkiye de bu durum içler acısı. Kadınlar biraz köle gibi
10 Yorumla- 1 ay
ne yiyeceğiz ki 😅 bunu yapmak zorundayız
12 Yorumla- 1 ay
Ama neden hep kadın
- 1 ay
Onlar de yapsınlar tabi ki
- 1 ay
Yemek için Kocam tantana çıkartsaydı onun ağzını yırtardım
20 Yorumla - 1 ay
Bazen bende yapmayı severim. iş bölümü olmalı ortak hayatta :))
00 Yorumla Evlilikte işten kim erken geldiyse o yapmalı yemeği
00 Yorumla- 1 ay
Hayır değiller. Bazen çok yorgun olabiliyorlar. Anlayışlı davranmak gerekir.
00 Yorumla Bence erkeğin de destek olması gerekir bütün iş kadına bırakılmaz
00 Yorumla- 1 ay
Hayır değildir erkeğin elleri sakat mi mutfağa gidicek ayakları yok mu
10 Yorumla - 1 ay
Çalışan kadına saygı duymak yardım etmek zorundadır herkes..
10 Yorumla Halden anlayan anlayışlı biri ise problem yapmaz zaten
11 Yorumla- 1 ay
Kesinlikle
- 1 ay
Erkekte yapsın ikisi de yapmalı
10 Yorumla - 1 ay
Kadının çalışmasına karşıyım
10 Yorumla - 1 ay
Her gün yemek yiyoruz sonuçta.
10 Yorumla Evet yapmak zorunda..
10 Yorumla- 1 ay
Her ikiside çalışıyorsa yemek yapma beraber olmalı
10 Yorumla - 1 ay
Erkeklerin çoğu beceremiyor, kadına kalıyor bu iş.
10 Yorumla - 1 ay
Arada dışarıdan yenilebilir her zaman olmazda
10 Yorumla Ne gerek var bu işlere hergün hergün köle değil hanımlarınız güler yüzü yeter git bir günde sen hanımına yap yemek
00 YorumlaBence değillerdir. Ama çözüm yolu bulmalıdır
00 Yorumla- 1 ay
Benim eşim bana yardım ediyor sonra da şikayet ediyor bazen yorgun olunca yapmıyorum
00 Yorumla - 1 ay
Değildirler.
20 Yorumla - 1 ay
Zorunda değil.
10 Yorumla - 1 ay
Hayır değiller
00 Yorumla Kimse hiç bir şey yapmak zorunda değil.
10 YorumlaBnce değil. zqten is yerinde hayatları kayıyor
10 Yorumla- 1 ay
Hayır değiller
10 Yorumla - 1 ay
Zorunda değiller
10 Yorumla - 1 ay
Değil
10 Yorumla - 1 ay
Dışardan söylesinler
10 Yorumla - 1 ay
Yokkk
10 Yorumla - 1 ay