Hani bunu bekleyen erkekler de var, geçen gördüm bir de ayağına kahve bekliyomuş beyefendi... Vakit varsa yapılır tabi ama her gün de yani ne bileyim, beklemek biraz haince değil mi?
Bu bir zorunluluk değil ekonomik durum ve hayat tarzı etkiler tercihleri zengin olup dışarda yemek yemeği istemeyende var orta gelirli olup ayda bir dışarda yiyende var kişilerin tercihlerine göredir. Kadın olupta evde yemek yapmamak olmaz günümüzde erkekler bile mutfağa giriyor ve aşkla yemek yapıyorlar bu gocunulacak bir durum değil hatta benim için keyif ortaya tertemiz bişey getirip mutlulukla yedikten sonra isteksiz donatılmış sofralara gerek yok. Kısacası bazen dışarda bazen evde anlastiktan sonra gerisi boş kim naparsa yapsın
Ee eşin yani yap bir kahve ne olmuş. :D Valla çalışan kadının bu duruma yaklaşımı; tembellik, üşengeçlik gibi nedenlere dayanıyor, yorgun olmayla pek alakalı değil bence. Emretmesin yeterli bana. Çalışsam da, vakitlice çözerim ben bu işi. :D
Ne alakası var? İki taraf da işten geliyor, iki taraf da yorgun ki "tembellik, üşengeçlik" diyerek genellemeye gerek yok ölü gibi oluyorum işten geldiğimde ben. Yemek yapıyorsam kahveyi de o yapıversin. Eşe hürmeti biraz abartıyosunuz bence.
Sanki çalışmayanlar hergün yapıyor da. Bazen yapılmasa da olur bunu biz erkekler belki biraz büyütüyoruz ama haksızlık yapıyoruz. Çalışan kadın da bu durumun daha da fazla olması ayıplanacak ya da neden yapmazsın diye zorlanacak bir durum olmamalıdır. Ama bence bunların bile hepsi tamamen aile içindeki sevgi saygı ve hoşgürü ile ilişkisi var. Bir yerlerde bir kopukluk varsa her olay insanın gözüne gözüne batar. Küçük ya da büyük bir şey olmasının bir anlamı yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eğer çalışıyorsa mesela pazar günleri iki çeşit yemek yapar 3 gün beraber yiyebiliriz, sonra iki çeşit çarşamba işten sonra yapar ve cumartesiye kadar yeter öyle her gün yapmasına gerek yok... kahve falan zaten sevmem yapmasada olur ancak eve misafir veya anne babamız geldiği zaman bir zahmet bir çay yapsın artık, yani çayı'da erkek ikram edecekse biraz kötü durur misafirin karşısında...
Öncelikle güzel sözlerin için sana tessekkür ediyorum, ama aşağıdaki yorumu eksi veren kişiye cevap vermek için yazdım çünkü çoğu insan maalesef türk erkeğini yabancı erkeklerle kıyaslıyor bende avrupa'da yaşadığım için yabancı erkeklerin öyle dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını bildiğim için böyle bir yorum yaptım... yani yorumumda söylediklerim maalesef gerçektir...
Tabiki bilemem, ama bence eksi veren kişi 2 çeşit yemeği pazar günü yapsın ve 2 çeşitte çarşamba günü yapsın kısmını veya misafir geldiği zaman çayı yapsın dediğim tarafı beğenmediğini düşünüyorum onun için böyle yaptım, belki eksi veren kişinin beklentisi bir gün erkek bir kadın yemek yapsın olabilir onun için eksi verdiğini varsayıyorum... birde çoğu kişi avrupalı erkekler bakın evde yemek yapıyor şöyle yapıyor böyle yapıyor diyorlar ama hiçbirisi kötü taraflarını konuşmuyor bende bunu dile getirmek istedim... yani her milletin kendine göre artı ve eksileri vardır kıyaslama yaparken'de bunu artı ve eksileri ile yapmak lazım...
Hm eski evliliğimde eşim ilk başta çalışıyordu, bende. Onun işyeri yakındı ve ben hergün 90 km başka şehre yolculuk yapıyordum. Ortada biyerde ikimizin işyerine yakın bir yer bulacaktık güya ama sonra caydı. Neymiş büyüdüğü şehirden dışarı adım atmazmış hele ki kadının ailesinin yaşadığı şehire gitmek içgüveylilikmiş. Buna rağmen o işten geldikten sonra hep yemeğini önünde hazır bulurdu, ayak banyosu bile eksik olmazdı beyefendinin. Ben 17 de o da 18 de evde olurdu. Hazırlıklarımı önceden yapardım. Azığını çeşit çeşit hazırlardım hiç eksik etmedim Allah biliyor. Sonra işinden çıktı ve ben her gün 90 km hamile halimle yaptım çalıştım evi geçindirdim ama gıkımı çıkartmadım. O evdeydi ve hiçbir şeye katkısı yoktu. Hala temizliği yemeği benden bekliyordu oysaki tüm gün evde idi. Evi temizleyip gidiyordum ama ben geldiğimde viraneye dönüyordu ev. Üstelik dırdırı birde yorgun argın gelip yemek hazırlıyordum birde afra tafrasını çektim. Ben eve bir gün erkenden geldim, beklemediği saatte. Bir telefon konuşmasına kulak misafiri oldum, beni annesine şikayet ediyordu evde iş yapmıyor diye. Annesi de fitliyordu. Ben buna nankörlük diyorum başka bir şey demiyorum. Zaten neden eski evliliğim dediğmi açıklamama gerek yok sanırım.
Eşimde bende çalıştığımız zamanlarda fırsat buldukça ben yapıyordum (bulamıyordum çoğunlukla) yemeği eşim yapıyordu. Bazen birlikte yapıyorduk. Şimdi de öyle 1 aylık bebeğim var bazen yemek yapamıyorum eşim geldikten sonra yapıyor. Henüz aramızda hiç sıkıntı olmadı bu konuda Belkide yemek yapmayı sevdiği içindir bilemiyorum. Ama hiç yapmasamda sıkıntı edeceğini sanmıyorum
Malumunuz toplumun genel kuralı ya da en iyi şekilde baskısı diyelim "kadın yemek yapar nokta..." bu baskı altında olan kadınlar mecbur bir haftalık yemeği düşünmek zorundalar. Bir sürü çalışan kadın tanıdım buzluklarında ne ararsan var. Kadın olmak işte...
Güzel güzel yorum yapmaya gelmiştim ama erkek yorumları acayip sinir etti. Çalışan bir kadınsanız yapmayın her işi yemeği kızlar, anaları böyle alıştırıyor sonra her şeyi bekliyorlar. Öğrensinler paylaşım ne demek biraz.
Yorumlar beni de sinir etti :D Ha yorgun olmadığı gün olur yapar ama her gün ayrı yemek bekleyenden koca olur mu acaba, yapmayana "karı olur mu" diyorlar ama...
Milleti bilmem hem çalışıp hemde aç karın doyurmam biz kendi karnımızı zor doyuruyoruz elin adamının gırtlağını doyuracam diye mesleğimi de bırakmam analarında kabahat şımarık yetiştiriyorlar şımarık veletleriyle uğraşan yine biz kadınlar oluyoruz çok açsalar çıkarsınlar akşam yemeğine hem bizim gönlümüzü hoş tutmuş olurlar hemde mideleri bayram eder
Erkeğin başka isi varsa yemegi kadin yapsın ama yok adam tv izleyecek kadın işten gelip birde yemek yapacak. Oldu.. oyle dunua yok... İkiside calisiyorsa yemektede ikisi yardımlaşarak yapmalı. kadın şef olur erkek yardımcı anlıyorsa ortak.
Bence yapmalı beslenme çok önemli. Öyle arada bir dışardan yemek iyi hoş olurda her gün her gün olmaması gerek bence ben bide organik beslenme konusunda uzmanlastıgım icin sevmiyorum belkide dışarıdan yemeyi. Birde çocukları varsa mecburen yapıyorlar.
Sadece kadın yapmasın ztn. Mesela kadın yemeyi yapıyorsa erkekde gitsin bir zahmet evin diger sorumluklarımı yerine getirsin alisveris vs. bir evi paylasmak demek birinin herseyi yapması digerinin sadece evin kirasını ödemesi degil. Evin bütün sorumluklarını paylasmak gerekiyor
Oooh ne âla işe gidecek gelecek ev işi, yemek yapacak çocukla vakit gecirecek eşiyle ailesiyle ilgilenecek yok oyle bir dünya. O adam o mutfağa girecek o kadar
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 ya da 3 yapmayabilir ama fazlası zarar. Aile bütçesinden haberdar akıllı bir kadınsa hergün. Tabi ülkeye-yaşadığı lokasyona göre değişebilir bu. Bazı ülkelerde dışardan söylemek evde ypılana göre daha uygun oluyor. Türkiye de böyle bir şey yok tabi. Ayrıca yemeklere erkek de yardım etmeli azcık da olsa yardım lazım ya da görev dağılımı ypılabilir çalışıyorsa kadın. Çalışmıyosa zaten ev işleri onun işdir. Tüm dünyada bu böyle.
Eşim olmadığına ve babamla yaşadığıma göre, bende bu şekilde cevap verdim. Ha eş, ha baba, düzenli bir evde her gün yemek pişmeli ve sofraya beraber oturulmalı. Kendinden 20 yaş büyük babaya yemek yapmayanda var, hemde fazlasıyla.
Tek derdi yemek, çamaşır, bulaşık vs. ise evlenme zahmetine girip milletin kızının başını yakmasın gitsin bir çalışan tutsun. Hayat arkadaşı mı ediniyor köle mi belli değil.
Çalışan kadın her gün evinde yemek yapamaz ya kadınını çalıştırmayacaksın evinde yemek eksik olmasın istiyorsan ya da çalışan kadını zorlamayacaksın. Erkeklerde çalışıyorlar çalışanın halinden onlarında anlaması gerek
Canım ne isterse onu söylerim keyfimin kahyası oldundanda benim mi haberim yok. Bir sürü öğretmen arkadaşım var benim ve yakın arkadaşlarım gayet iyi biliyorum
Yoo keyfinin kahyası değilim, benim de öğretmen arkadaşlarım var hiçbiri rahat değil. Seninkiler öğretmen olup öğretmenlik mesleğini gereğiyle icra edemeyenlerden demek ki.
Biz ona işini severek yapmak diyoruz kendine cehennem etmeyip işini severek yapmak diyoruz orda burda temizlikçilik yapıp hizmetçilik yapıp bulaşık yıkayan imsanları düşünerek haline şükür etmek diyoruz ikimizde öğretmen değiliz bu mesleği neden bu kadar uzattık şu an
Calisan hanimlar icin soyluyorum. Yemek konusu onemli hanimlar. Temizligi siz yapmasaniz olur ama yemegi sizin yapmaniz onemli. Ha hergun degil de iki gunde bir filan da yapabilirsiniz size kalmis.
Objektif bakmalıyız her gün yemeği kadının yapması adil olmuyor zaten yaparken yardım edilmeli ki bazen böyle durumlarda kolay kahvaltı felan da olabiliyor yapacak bir şey yok
Çalışan bir hanımın o planlamayi basaracagina inanıyorum. Her sey sisteme oturtulur ve üstesinden gelinir akşamında da evde mis gibi yemek yenir. Ama bu bir zorunluluk haline getirilirse tadı kaçar. Evlilik ortak sorumluluk alani olmalı.
Eskiden erkek eve bakardı kadın yemek yapardı ama artık kadınlar da çalışıyor bu yüzden erkeklerin yardımcı olmaları gerekiyor. Yemek gibi konularda eşlerine kızma hakları yok.
Bütçeye göre değişir. Dışarıda yiyebilecek durumlar varsa her gün yapmasına gerek yoktur, paraları yoksa en azından bir çorba da olsa evde yapılıp yenilmelidir.
Her gün evde yemek zorunda değiller. Şayet evde yenecekse ortaklaşa da yapabilirler, dönüşümlü de yapabilirler. Okuduğunuzu anlamıyorsanız gelmeyin görüşüme.
Calismayan kadinlar bile hergun yapamiyor aslinda bakarsaniz ev hanimi kadinlar daha cok yoruluyor o yuzden haftanin birkac gunu yemek disarda yenilebilir esler yardim edebilir
Yapmak zorunda değil, vakti varsa yorgun da değilse yapar zaten. Ayrıca çalışan kadın isteyen erkekler de bu detayı göz önünde bulundurarak evlenmeli bence.
kadın yemeği, kahveyi veya hangi iş varsa içinden geldiği için ve seve seve yapmalıdır bence. ev hanımlılığı zorla olmuyor hem öyle tadı da olmaz ki :)
Yemek yapmak kadının görevi diye birşey değil ama yorgan kemirerek doyan canlılar olmadığımız için ya kadın ya erkek yemek yapmalı :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben sahsen cebimde anahtar var zile basarim yemek yapmasini biliyorum ama esimin yapmasini istiyorum bana kiziyo ama ben boyle doyuyorum ilk kapida onu gormek hosuma gidiyor kendim acinca eksik hissediyorum okadarda halkimiz vardir heralde mutlu olmaya dimi
Hayatlarını birleştirip ortak noktaya adım attılarsa kanımca neyi kimin yaptığı ayırt edilmemeli. Mesela yemek kadınındır diye bir şey olmamalı. Erkek eve erken geliyorsa kadın gelene kadar yemeği hazırlayabilir.
Konu kaos yaratmış aslında kadın güleryüzlü anlayışlı işe huzur veriyorsa kendi açımdan sesli düşünüyorum her akşam yemekleri ben yaparım hiç sorun olmaz
İlla sıramı olmalı yani , 3 kere üst üste yapsan o sonra yapsa veya yapmıyorsa hoşgörünle alıştırsan daha şık olmazmı? illa böyle saçma bir konudan kavga etmek güzel mi?
Çalişan bir bayandan bütün ev işlerini, yemeği falan beklemek haince. Ikisi çalişiyorsa, ikiside bütün evdeki işleri yari bölüb yapmali. Ne sirada yaptiklari onlara kalmiş bir şey.
@Shinkay bence sen türk erkeğiyle evlenme çünkü sen avrupada yaşadığın için ordaki insanlar gibi düşünüyorsun, türk erkeğinden evde yemek yapmasını beklemen bence seni hayal kırıklığına uğratır çünkü kültürden dolayı ya yapmazlar ya da çok az yardım ederler... ama yabancı erkekler yapar yalan yok ama kültür olarak aynı olmadığımız için sorunlar yaşarsın, mesela türk televizyonu seyredemezsin veya türkçe müzik rahatlıkla dinleyemezsin ve avrupalı erkeklerin türk erkeğine göre bir dezavantajı var o da pek sıkıntıya gelemeyişleri ve onlar evlilikten çok dost hayatını benimsemiş olmaları onların kötü tarafları...
Mümkünse çalışmamalı ya da tüm kadınlar bir kanun düzenlenip, yarım gün çalıştırılmalı. Ev öncelik olmalı kadın için, kadın olmadımı ev olmuyor orası, ne biliyim sığınak gibi bir şey oluyor.
Niye yemek yapmayi ögrenmiyorsunuz. O kadar zor değil ki. Ozaman dişarda falan yemek yapmak zorunda da kalmiyorsun ve eşine arada sirada yemek yapib evliliğinizi güzelleştirmiş oluyorsunuz.
Arada sirada derken, sirayla yemek yapmayi kastediyorum 😅. Yani bügün eşniz yapiyorsa yarin da siz yapmaniz lazim ama çalişmayan biri evdeki işleri falan hepsini kendisi yapmali tabikide
Manyakmisiniz. Siz nasil yaşiyorsunuz. Dişardaki yemek yenilirmi? Bençe hemen ögrenin, kendi yemeyiniz kendiniz yapin. Hasta falan olursunuz bu gidisle. Ben bir gün dişarda yedimi midem ağriyor..
Ben avrupada yaşiyorum ve türk lokantalari genelde bir menü için ortalama 15 euro istiyorlar. Pişirmesini bilmiyorlar. Burda uçuz pahali diye bir şey pek yok.
En İyi Cevaplar