Bazen yapılan yemekler artabiliyor, üst üste aynı yemeği yemek istemeyince israf fazlaca görülüyor..

Karın doyurmayı bırakın, tek lokmaya hasret olan bir kesim olduğunu görmezden gelemeyiz 😐

Her gün devlet kurumunlarında personel için yapılan yemeklerin fazla kalan kısmı (ki gerçekten çok büyük bir kısım) çöplere döken bir milletin evinde ki yemeği israf etmemesi kaçınılmaz israfın kralını yapıyoruz malesef milletçe.
Bunu belediyelerin ya da her bölge de kurulacak dernekler bu fazla yemekleri ihtiyaç sahiplerine (insan olur hayvan olur) ulaştırabilmeli. Ayrıca konu gıda olduğu içinde riskli bir konu sağlık açısından.
Hayvanlara verilebilir
teşekkür ederim :)
Hayvan barınaklarına verilebilir 😊
Yiyecegim kadar pisiriyorum.😊
Cevap
37Cevap
İlk başta israfı önlemek adına. o yemek kaç kişilik yapılacaksa ona göre yapılmalı 2 kişiyse 2 kişilik yap yemeği ilk israftan kaçma yöntemi bu olmalı..
Buda yapılamıyorsa kalan yemekleri kapının önüne uygun bir yemek kabı yapılıp ona o yemekler konulmalı kedilerde yesin hiç olmaz ise sevaba girilir ;)
yemek kalmıyor bizde yemek arttırmak yasak
Bizim evde yemek israfı olmaz gadası şükur
Ben yemek israf etmemeye gayret etsem de kalan yemekleri hayvanlara vermeye çalışsam da zaman zaman bunun işe yaramadığı durumlar da oluyor malesef :'(
yıdde en azıdan gonul rahatlıgıyla bırseylere sebep oluyorsun dıye dusun
Evde yemek yapmak yasaklansın. Hükümet manav ve kasapların faaliyetini durdursun ya da çok yüksek vergiler alsın.
Herkes yemeğini dışarıda yesin. Zaten ülkemiz ve insanımız çok zengin kimse itiraz etmez buna.
tabiki.. herkes çok zengin... sebze et fiyatları çok ucuz. evde pişirmeye değmez.
israf diye bişey yoktur evrende fazla olan vardır ve fazla olanıda sokaktaki aç kalan hayvanlara vererek hem onlara faydalı olunuz hemde aclıktan lmek uzere olan bir canı kurtarmıs olursunuz ve aclıktan sağa sola saldıran hayvanlardan kurtulmus olursunuz ayrıca bunun da ayrı bir sevabi vardır ve insanın icine bir huzur gelir bunu yapınca anlarsınız ne demek istediğimi
Her zaman yiyebileceğimiz kadar yapiyorum.😊
😘😘❤️
Geçen gün dolapta 6yemek kaşığı kadar bulgur pilavı vardı ve ben onu çöpe attım üzüldüm de üstelik ve o an farkettim aslında ben israf etmiyormuşum..
Açken yemek yapmayacaksın ve her zaman az yemek yapmak gerekiyor.
O kadar büyük firmaların şirketlerin yaptığı israfların yanında bizim yaptığımız israflar ne kadar kalıyor acaba bunu merak ediyorum
Artan ekmekleri camın önüne ve balkona kuşlara, etli yemekleri (salçasından, soğanından ayırıp) sokakta kedi köpeklere veririm. Eğer yemek ilk piştiğinde baktım çok artacak hemen bir tabak kapıp komşuya gönderirim. 👍🏻
Benim kedi var o yiyor :D
O yemezse horoz ve tavuklar var :D
Onlar yemezse kuşlar var :D
Onlar yemezse karıncalar var :D
Hayvanlara verilmesi güzel bir seçenek gibi görünüyor ama baharatlar ve şeker onlar için çok zararlı, balık kılçıkları da öyle. Bunlara da dikkat etmek lazım
Fazla yemeği dışardaki çöp tenekesinin yanına koyarım, kediler köpekler takılır ordan, ekmekleri ve yediğimiz elma armut çöplerini de pencere kenarına koyarım kuşlar oradan takılır, sıkıntı yok yani.
Az yaparım yiyemezsem kedilere köpeklere kuşlara tavuklara vermek lazım
Ben içine et suyu tavuk suyu da koyup köpeğime yediriyorum hepsini yiyor böylece çöpe gitmiyor hayvanda arada sırada kuru mamadan böylece biraz olsun kurtuluyor
Günlük hatta öğünlük yemek yaparım kalmaz tabakta felan kalırsada yenmezse baktığımız sokak kedileri var onlara götürüyorum
Herkes kişi sayısına göre yapmalı. Kalan kemik ya da yiyebilecekleri şeyleri sokaktaki köpeklere götürüyorum.
Var kedime , kuşlara bir kaba koyuyorum bir defa geldiler mi hep yemeğe gelirler. Tabi dikkatte ederiz fazla yemek kalmasın diye
Bu konuda çok bilgili değilim ama israf edilmemesini isterim. İllaki bir şekilde değerlendirilebilir
Askeriye de atılan yemekler ile milyonlarca insan doyar...
cafenin arkasında üç tane kabım var..
hazır yemek mama ve su..
yıllardır devam ettirdiğim bir uygulama..
Ben genelde yiyeceğimiz kadarını yaparım yetmesin az yiyim ama kalmasın düşüncesindeyim.
valaha bence aksamları copculer tolamadan coperın kenarına posete koyup sokak hayvanlarını yemesını saglammak sonuca hayvanlar coperın ıcıne gıremıyor amma tabı yemeklerın ıcınede olduk olmadık yeslerde komamalı hayvanıın bogazına zarar vermemelı
Köpegim var zeytin sağ olsun yardımcı bu konuda bana😎
benim tabağımda yemek yenildiği belli bile olmuyor, israf da ne?
Hic bir zaman yemek israf etmem, edene izin vermem :)
Günlük az yapmak genelde artan oluncada değiştirip tüketmek.
Benim evde israf olmuyor cünkü yiyeceğimiz kadar günlük yapiyorum.
Var elbette mahalledeki kedi ve kopeklere veriyorum arta kalan olunca🐒
Yiyorum yiyerek değerlendiriyorum 😅 etin tavuğun kemiklerinide sokak köpeklerine veriyorum 2 tane köpeğim var sokakta 🐕
Dondurucuya konulup kısa bir süre sonra tekrar tüketilebilir
Israf yapacak kadar yemek yapmıyorum
yiyeceğim kadar pişiriyorum.
Tabi ki sokak hayvanlarına verilmelidir.
Fazla yemek yapmam genelde hiç artmıyor.
Hayvancıklara mama olsun
Ananem ici gecmis karpuUzu bile atmiyor ahh ah :D
Sokakta bir sürü aç kedi köpek var
Barınaklara gider. En çok israf avmlerde
Ben asla yemek yeöek artırmam.
Hepsnj yıyorum ben hıc kalmaz kı
Avuklarimiz var onlara veriyoruz ögutucu gibiler herseyi yiyolar 🤗🤣
Köpegim var kangal ona veririm
Kedilerin canı sağolsun
Ben hayvanlara veriyorum yemek bayat değilse tabi.
Bayatlayan ekmekler değerlendiriliyor sanırım
Ben kedime ya da tavuklarıma veriyorum
az yapmak lazım sonra kalan değerlendirilemiyor
Sonradan yenmeli hayvanlara verilmeli
En iyisi yemek artmayacak kadar yapmak
Az yapabiliriz yaparken
Cok sukir bizde hic yemek atilmaz
Eğer dolaba konulmuyorsa yeteri kadar pişirilmeli
biriktirip barınaklara göndere bilirsiniz
Hayvanlara verin.
Az pişirilerek
En iyisi az az yapmak yemek. kalınca yenmiyor