Merhabaa 🌸
En doğrusu saklama kabına koyup ertesi gün ısıtıp yemek bana göre, çöpe gideceğine iki gün yenmesi çok daha mantıklı ve tasarruflu. 🙂

Merhabaa 🌸
En doğrusu saklama kabına koyup ertesi gün ısıtıp yemek bana göre, çöpe gideceğine iki gün yenmesi çok daha mantıklı ve tasarruflu. 🙂

Artan yemekleri asla çöpe atılmaz hem dinen hemde normalde etik bir hareket değildir. Gerçekten durumu çok kötü olan aileler aklıma gelir ve yemeği her yedikten sonra şükür ederim mesela şöyle bir şey olur iş gereği eve gidemem 2 gün falan bozulmamış sa ısıtıp yerim ama bozulur ise hayvanlara veririm ziyan olmamışta olur ama en mantıklısı tek kişi ise tek kişilik yemek yapılır ve aynı gün tüketilir ben bazı yemekleri bozulmayan yemekleri genelde 2 güne yiyecek şekilde yapmaktayım biraz bulaşık yıkama da ki üşengeçliğim ve zahmeti aza indirmekten kaynaklı ama makarna tarzı yemekleri genelde günlük yapmaktayım ve aynı gün tüketmekteyim çorba kuru fasülye nohut gibi sulu yemekler ise 2 günlük yapmaktayım genelde
Genelde daha sonra yiyebiliyorum değişiyor. aslında yemekleri tabakta bırakmak yani fazla gelmesini sevmiyorum. bu yüzden yiyeceğim miktar kadar kendime hazırlıyorum. eğer yiyemediğim ya da hasta olduğum durumlarda ise. evremdeki sokak hayvanları ile paylaşıyorum yani onları besliyorum. bir yemeği çöpe atmayı sevmiyorum. bunun dışında zaten eğer buz dolabında doğru koşullarda saklanırsa yemek bozulmadan ya da tadı çok değişmeden yemeği daha sonra tüketmek mümkündür. ama yine de kişinin kendi tercihine kalmıştır. ben genelde paketlenmiş ya da hazır gıdalar tükettiğim için daha sonra saklayıp yiyebiliyorum ya da zaten yiyeceğim kadar alıyorum. ama ev de annelerimizin yaptığı ev yemekleri ise bazen tadı bozulabiliyor yani kötü olabiliyor. veya o yemekler bayatlayabiliyor bu gibi durumlarda eğer yiyemeyecek duruma geldiyse maalesef son çare çöpe atmaktır. nimet olduğu ve israf sevmediğim için genelde ben her zaman o yemeği o an yemediysem ya da bitiremediysem bile mutlaka günün ilerleyen saatlerinde yemeğe çalışıyorum böylece boşa gitmemiş oluyor o yemek.
Kalırsa kedilere dağıtıyoruz su falan da koyuyoruz normal yemlerini de alıyorlar kediler.
Fazladan yapmıyorum kendi yiyebileceğim kadarını öngörebiliyorum
Göz kararı miktarı ayarlayabilmek çok önemli ben yapamıyorum mesela elimin ayarı yok bir kişilik olacak yemeği bile iki üç kişilik yapabiliyorum bazen 😅
Bende bazen gerekenken az yapıyorum yanlışlıkla
Cevap
15Cevap
Evde çok fazla yemek yapılmaz miktar olarak fazla yapılmaz Eğer yine de kalıyorsa ertesi gün yine o yemek yenir fakat yemek yapıldıktan 2-3 gün sonra o yemeğin tadı kaçar Böyle durumlarda da baharatlı acı olmadığı sürece sokaktaki minik dostlarımıza vermeyi tercih ediyorum
Günlük yemek yapıyorum. İştahım az bu yüzden mutlaka yemek artıyor. Artan yemekleri ormandaki yemek kaplarına koyuyorum. Hayvanlar o kaplardan beslenebiliyor.
Artan yemekleri bu şekilde değerlendirmiş oluyorum.
Süper 🌸
Teşekkür ederim.
Tek yaşadığım için günlük olarak yemek yapıyorum. Ertesi güne kalmaması için özen gösteriyorum. Kalanları da saklama kapıyla saklıyorum.
Tek yaşayanlar şanslı kendilerine göre yapabilirler ama ailesiyle yaşayanların yemeklerinin artmaması mümkün olmuyor.
Bir gün sonra yiyoruz öğle yemeğinde yine kalırsa üçüncü defa isitmiyoruz bizim evin önü kedi dolu onlara gidiyor
Artan yemekleri bende saklama kabına alıyorum. Ertesi gün tekrar tüketiyorum. Çöpe atmak asla istemem..
Elle tutulur kısımları tekrar yemeğe dönüştürüm kalanları ise minik dostlarıma veriyorum
Süper 🌸
😊😼
ertesi guns saklanacak biseyse saklarim. onun disinda kedilere veriyorum
bir sonraki gün yeniliyor bozulacağı güne kadar yenilmesi lazım israf iyi değildir
Bende pek artmıyor çoğu kez otelde yiyorum.
Mesaide olunca.
Evde isem tek kişilik yapıyorum.
Genelde pek artmaz kedılere verırız (onların yiyeceği şeylerse tbı)
Derin dondurucuya koyarım israf sevmem
1-2 kişilik porsiyonlara bölüp derin dondurucuya atıyorum. Daha sonra çıkarıp ısıtıyorum.
Saklama kabına veya tabağa aktarıp buzdolabına koyuyorum. Ertesi gün ise bazı yemekleri soğuk da yiyorum ki, lezzetli oluyor.
Ertesi güne kalıyor, yani atılmaz. Yine yenir.
Günahtır yemek çöpe atılır mı ya
Atanlar var 😒
Hiç kıyamam ya ben çok çok atmak zorunda kalırsak oda bozulmuş yemek veya küflenmiş ekmek ıslatıp hayvanlara göndeririz nimet çöpe atılmaz bizde
Senin gibi düşünüyorum
Hiç bilmiyorum bizim evde neler oluyor.
Ertesi gün ısıtıp yiyoruz
Etkemikleri kedolere veriyorum
Genellikle artmıyor artarsa da sonra yiyorum
Sokak hayvanlarına yardım.
Yiyerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?