Evet arkadaşlar, bugün Lazanya yaptım ve onun resimlerini elimden geldiğince açıklama yaparak paylaşmak istedim sizlerle. Hadi başlayalım.
Öncelikle ben işte 1 kg o, 1 kg bu diye bir şey söylemem genelde, onu belirteyim, hani derler ya elinin tadı olur kişinin diye, öyle bir şey bence gerçekten var ve o yüzden ben genelde tariflere çok uymam, gözüme ve elime göre yaparım.
Başlayalım;
- Lazanyamız:

Tabii ki bu kadar kullanmıyoruz, ben kullandıktan sonra kalanı hava almasın diye özel poşete koyarım, kendi kutusuna geri koyarsanız hava alabilir ve bozulabilir.
- Kıyma:

- Domates:

- Taze Kaşar

Tabi bunların yanında Beşamel sosumuz için un, tereyağ, süt gibi malzemelerimiz de mevcut fakat fotoğraflarını almadım. Şimdi elimizin altında 1 tava ve küçük tenceremiz olursa mükemmel olur ki her şeyi aynı anda yapabilelim.
Tavamızda biraz yağ ısıttıktan sonra kıymaları yerleştirerek pişirmeye başlıyoruz, üzerine domates ve baharatları döküyoruz. Baharatlar yine tamamen sizin damak tadınıza kalmış, kimisi kimyon sever, kimisi köri, kimisi bol tuz atar vb. Ben az tuz, az kimyon, az köri ve karabiber kullandım. Kimyon pek sevmem aslında ama az miktarda atınca tat katabiliyor. Bunların birleştirilmesinden sonra pişirmeye devam ediyoruz güzel bir kıvam alana kadar. Ben bu sefer biraz da salçalı su kattım kıyma üzerine, o da sizin tercihiniz olur tabiki.

Küçük tenceremizde ise sosumuzu yapıyoruz aynı zamanda, o sosda bildiğimiz Beşamel Sos, tenceremizde tereyağ kızarttıktan sonra üzerine süt ve un katarak sosumuzu gerçekleştiriyoruz. Kattığımız una göre süt atarak iyice yumuşak ve çok da olmasa da akıcı bir hale getirene kadar pişiriyoruz karıştırarak.
Kıymanın ve sosumuzun olmuş hali de şöyle:


Daha sonra da borcamımıza tek kat lazanya, üzerine kıyma+beşamel+kaşar, üzerini tekrar lazanya ile kapatarak onun üzerine yine kıyma+beşamel+kaşar koyup tekrar üzerini kapıyoruz. Kaç kat yapacağınız tamamen size kalmış. En üst katını kapattıktan sonra üzerine kıyma olmadan beşamel sos ve kaşar serpiştirin, güzel bir kapanış olacaktır.
Yaptığımız ilk kat:

Pişirilmeden önceki son hali:

İşlemlerimiz bittikten sonra fırına veriyoruz, ben 200 derece civarı 15-20 dakika yaptım fakat kullandığınız Lazanya markasına göre bile değişebiliyor pişme süreleri. Piştiğini anlamanız içinde lazanyaların yumuşayıp yumuşamadığına bakabilirsiniz.
Pişmiş hali ve yanına yaptığım yeşillikli, havuçlu, zeytinli ve mısırlı salata:


Afiyet olsun! :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar