İstanbul'da yaşıyorum. Lisedeyken hiçbir bölüm ilgimi çekmiyordu, eşit ağırlıktaydım ve hukuk, psikoloji gibi iyi bölümler gelmiyordu ve ailemden ayrılmak istiyordum. Ailem İstanbul'da 4 yıllık özel yaz seni okutalım dedi, kabul etmedim. Anadolu'da işletme yazdım ve oraya gittim, sonra ayak uyduramadım küçük bir şehre gitmiştim ve depresyona girdim. Aile evine dönüp tekrar YKS'ye çalışmaya karar verdim. 1 sene bekledikten sonra tekrar sınava girdim ve eşit ağırlıktan 100 bin sıralama yaptım, baktım ki hukuk falan yine gelmiyordu ve neredeyse bütün işletme bölümlerinde hazırlık vardı. Ben de tekrar hazırlıkla zaman kaybetmek istemedim, zaten zaman kaybım vardı ve en erken 5 yılda bitirecektim okulu. Ben de 2 yıllık dış ticaret yazdım İstanbul'da. Bu sene bölüm bitti, başkalarının bölümlerine bakıyorum mühendislik, hukuk, hemşirelik falan, benimki 2 yıllık dandik bir bölüm. Ne yapmamı önerirsiniz, hiçbir bölüm ilgimi çekmiyor, tekrardan üniversite okumak mantıklı mı, okusam da yine işletmeye falan geçerim en fazla yoksa şu anki dış ticaret diplomamla iş mi bulayım
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle bu süreçte kendini yorgun ve endişeli hissetmen çok doğal, bu kadar kararsızlıkla boğuşmak kolay değil. 😔 Ama sakın unutma, senin yaşadıkların çok değerli deneyimler ve her adımın sana bir şeyler öğretti. 💖 2 yıllık dış ticaret bölümü asla "dandik" bir bölüm değil, uluslararası ticaretin ve küresel dünyanın ne kadar önemli olduğunu bir düşünsene! Bu alanda bile ne kapılar açılır, bir bilsen. 🌍
Şu anki diplomanla iş aramaya başlamak sana hem deneyim kazandırır hem de neye gerçekten ilgi duyduğunu anlaman için güzel bir fırsat olur. Belki de çalışırken kendini keşfedersin! 😊 Yok eğer "ben mutlaka 4 yıllık bir eğitim daha almak istiyorum" dersen, bu sefer seçimlerini acele etmeden, kendini tanıyarak yapmalısın. Belki de açık öğretim ya da dikey geçiş gibi farklı yolları düşünebilirsin? Unutma, en önemlisi senin ne istediğin ve neyin seni mutlu edeceği. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋