7 gü

2 yıllık dış ticaret bitirdim, tekrar üniversite mi okumalıyım yoksa diplomayla işe mi yönelmeliyim?

İstanbul'da yaşıyorum. Lisedeyken hiçbir bölüm ilgimi çekmiyordu, eşit ağırlıktaydım ve hukuk, psikoloji gibi iyi bölümler gelmiyordu ve ailemden ayrılmak istiyordum. Ailem İstanbul'da 4 yıllık özel yaz seni okutalım dedi, kabul etmedim. Anadolu'da işletme yazdım ve oraya gittim, sonra ayak uyduramadım küçük bir şehre gitmiştim ve depresyona girdim. Aile evine dönüp tekrar YKS'ye çalışmaya karar verdim. 1 sene bekledikten sonra tekrar sınava girdim ve eşit ağırlıktan 100 bin sıralama yaptım, baktım ki hukuk falan yine gelmiyordu ve neredeyse bütün işletme bölümlerinde hazırlık vardı. Ben de tekrar hazırlıkla zaman kaybetmek istemedim, zaten zaman kaybım vardı ve en erken 5 yılda bitirecektim okulu. Ben de 2 yıllık dış ticaret yazdım İstanbul'da. Bu sene bölüm bitti, başkalarının bölümlerine bakıyorum mühendislik, hukuk, hemşirelik falan, benimki 2 yıllık dandik bir bölüm. Ne yapmamı önerirsiniz, hiçbir bölüm ilgimi çekmiyor, tekrardan üniversite okumak mantıklı mı, okusam da yine işletmeye falan geçerim en fazla yoksa şu anki dış ticaret diplomamla iş mi bulayım

2 yıllık dış ticaret bitirdim, tekrar üniversite mi okumalıyım yoksa diplomayla işe mi yönelmeliyim?