İşe girip çalışmalı mıyım yoksa tekrardan üniversite sınavına girip bu sefer 4 yıllık okumalı mıyım?

Şu an 21 yaşındayım. 2 yıllık bir bölümden mezun oldum. Hem dikey geçiş sınavına hem de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Ama kendimde sınavlardan yüksek not alacağıma dair pek bi umut göremiyorum. Arada bir yardıma girdiğim işyerinde ki abi sürekli bana: “boşuna gidip tekrardan üniversiteye gidip zamanını harcama gel burada işe başla İngilizce kursuna da yollatırım ben seni” diyip duruyor. Ve sürekli aklımı çeliyor ne zaman oraya yardıma gitsem bi gram olan ders çalışma motivasyonum var o da gidiyor.
Ama bu şirkette uzun süre kalıp çalışamam çünkü hem maaşları çok düşük hem de orada yükselme olanağım yok. Şöyle söyleyim size 2 dil bilen sabancı üniversitesinden mezun olmuş biri orada 7bin₺ maaş alıyor. Başka yere gitse daha yüksek maaş alır.
Ben liseyi kopyalarla zar zor bitirmiş tembel biriydim. Şu an ders çalışabiliyor olmam bile benim için bir mucize gibi bir şey. Ve ders çalışamıyorum doğru dürüst bir türlü odaklanamıyorum. Çalıştığım zamanlarda da okuduğumu anlamıyorum.

Şimdi ben ders çalışmayı falan bırakıp orada işe mi başlasam yoksa. Yoksa ders çalışmaya gidiyorum odaklanıp üniversiteyi 4 yıllığa mı tamamlasam?
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Güncellemeler
+1 yıl
Eklemeyi unutmuşum. Bu işyerinde yardıma çağıran kişi benim okuduğum bölümden alakasız bir departmanda. Ben dış ticaretten mezun oldum. Ama işe başlayacağım bölüm tekstilde müşteri temsilciliği. (Ofis ortamında)
Güncellemeler
+1 yıl
Hâlâ görüş geliyor o yüzden gelişmelerden sizi haber etmem gerektiğini düşünerek güncelleme ekliyorum.
Ama uzun bir yazı olduğundan buraya sığmıyor o yüzden ben de notlara yazıp ekran resmini aldım:
https://www.hizliresim.com/k95xwqf
İşe girip çalışmalı mıyım yoksa tekrardan üniversite sınavına girip bu sefer 4 yıllık okumalı mıyım?