Geçeceğim bölümlerin hepsine baktım genelde hepsinde Fransızca Almanca falan var.
Zor olur mu acaba? Yardımcı olur musunuz?
Zor olur mu acaba? Yardımcı olur musunuz?
Bence havacılık yönetimi ya da işletme oku. Tabii sen kendini hangi bölüme yakın görüyorsan ve hangisini severek yapacaksan ona yönel. Öncellikle hava yönetimi hakkında bilgi vermek istiyorum, iş imkanları gayet güzel.

Havacılık işletmelerinin pazarlama, muhasebe, finansman, uçuş operasyon, kalite ve emniyet yönetimi gibi havacılık sektörünün alt yapısında çalışabilecek insanlar yetiştiriyorlar. Bu bölümden mezun olanların çoğu apron görevlisi oluyor.
Apron görevlisi; Piste park yapacak uçakların organizasyonu ve planlamasını yapar.
İşletme okuyacaksan da muhasebe gibi yerlerde rahatlıkla iş bulabilirsin. Sen çalıştıktan sonra hiçbir şey zor değildir. Yeter ki iste. Bunların haricinde kamu yönetimi de gayet güzel.
Kamu yönetiminde iş imkanları daha çok tabii. Devletin çeşitli kadrolarında iş imkanı sağlıyor. Ama tabii dediğim gibi senin kararın, çünkü seçeceğin meslek geleceğini belirleyecek. Gerçekten istediğin bir bölümü seçmeni tavsiye ederim.
Bölümünüz ile orantılı ve size iş bulma açısından işletmeyi öneririm. İnglizce işletme olması lazım diye hatırlıyorum. Olmasa bile işletme bölümünü seçmenizi öneririm. İkinci alternatif Maliye olabilir. Belirtmiş olduğunuz bölümlerin hepsi matematiğe ve yoruma dayalı bölümler. Zor oluyor başlangıçta, sonra alışıyorsunuz derslere. Günlükte çalıştığınız takdirde başarılı olursunuz inancındayım. Lisanda öğrenmeniz iş bulmanız açısından daha fazla şans oluyor.
Üç dili zorunlu mu tutuyor? Benim bildiğim İngilizce işletme için, İnglizce zorunlu lisan olarak biliyorum. Bir yıl lisan mı öğrenmeniz gerekiyor bu durumda? . Fransız ve Alman Kültürün programları var. Ege Üniversitesinin yabancı diller bölümü ile de isterseniz görüşün. Size fikir verebilir. Kampüsten girince Merkez Kütüphane arkası diye biliyorum yerini.
Üç lisanın zorunlu olması beni biraz şaşırttı. Çünkü, normalde işletme fakültelerinde veya yüksek lisans öğrenimlerinde tek bir lisan ile ve ön programlı İngilizce öğretimini alıp, sınavı geçtikten sonra İşletme derslerine geçiliyor. Sizden ricam, üç lisanınında işletme okuma için zorunlu olup olmadığı konusunda. Teknik olarak da mümkün olamaz. Bir kişi aynı anda 3 lisanı öğrenemez. O kısmı isterseniz Açık Öğretim Bürosundan bilgi almaya çalışınız. Yanlışlık var gibi.
Ben 5. yarıyıldan başlıcam zaten. baktım simdide zorunlu diyor hatta dur linkini atayım.
www.anadolu.edu.tr/.../dersler
Linkini inceledim de zorunlu olduğunu nasıl anladığınızı anlayamadım. Zorunlu olduğunu farz edelim. İnglizce, Fransızca, Almancanız derslerinden hangisi iyi seviyede? Eğer bu dersler zorunlu olur ise lisan öğrenmek gerekiyor. Biraz çalışmalarınızın dozu fazla olacak. Zor olur derseniz İktisat veya Maliye bölümlerinden birisini tercih edebilirsiniz.
bende İnşaat teknikerliğini bitirip açıktan okumaya karar vermiştim :D (askerliği kısa döneme düşürmek için) bu seçenekler benimde önüme çıktı ve benim seçimim: ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER oldu :) çok memnunum walla :)
işletme ama sakın iktisat olmasın yazık edersin benm gibi kendine..
Cevap
3Cevap
İlk önce dış tıcaretten memnun kaldınız mı diye sormak istiyorum arkadaşımda seçecek çünkü ve ben olsam iktisat konaklama maliye bir çizik atardım işletme kamu yönetimi ikilisinde kalırdım çalışma ekon. bilmiyorum uluslarası ilişkilerde sıradan bölüm gibi geliyor
Sayısal yapabiliyor musun?
O zaman senin burada gidebilecegin zaten işletme uluslarası ilişkiler kamu yönetiminde var mı bilmiyorum ama işletme de yabancı dil eklesen iyi oluyor olmuyor mu? bende sözelim ve her bölüm için atama sıkıntısı var dediler bende deli oldum yazdım öyle polislik kafamda var diye
Seninde öyle adalet nasıl sence 2yıllık?
okudu ve bitirdi peki ya şimdi napıyor? :)
Dgs tamamlamadı mı :)
Anladım herkesin öyle olmaz bana göre :)
Buna kendin karar vermelisin burdakilerin şu böyüme git demesiyle hareket etme önce derslerine bak nasıl yapabilicek misin yapabildiğin yabancı dilleri göz önünde bulundurarak tercihini yap..
kamu olabilir

En İyi Cevaplar