Merhabalar. Ben 21 yaşındayım. Geçen senelerde yks'ye falan girdim ama hep panikten kaybetmiştim. Hedefimde yüksekti aslında. Zaten ailemin baskıları vardı iş bul falan diye. İş hayatına atıldım. Sonra bıraktım işi ama bir şeyler oldu. Ve ben bu yıl ders çalışmadım.
Haliyle ailemin zoruyla yazfım, uşak 2 yıllık tapuculuk kazandım. (Kazanan varsa yorumun altına yazsın.)
Gittim üniversiteye. Ama beğenmedim. Ailem illa gideceksin, bu şansını tepme diyip, üniversiteye yazdirdilar. Apartta tuttular üstüne üstlük.
Yeri beğenmediğim için gitmek istemedim. Çünkü resmen küçük bir köye giriyorsunuz. Hem bir şey olamamaktan da korkuyorum okuduktan sonra. Ailemse, DGS artık ne varsa oradan ilerlersin. İlla burayı oku demiyoruz ama ayaklarının üzerinde durmak için çabala. Belki mesleğin olur diyorlar.
Şimdi bense, 2 aydır başka bir markette kasiyerlik yapıyorum. Ve paramı da iyi kötü kazanıyorum şu an. Olanakları çok iyi. Ve bilindik marketlere göre, migros gibi sadece kasiyerlik yapıyorum. Siz düşünün yani. Müdürlerim, arkadaşlarımda iyi ayrıca. işimi de seviyorum. İlk defa, daha önce çalıştığım marketten sonra rahatladığımi ve mutlu olduğumu hissediyorum.
Ama ailem bu hafta kesinlikle istifa edeceksin git söyle müdüre diyorlar. Ama işe devam mı etsem, yoksa gitsem okusam, başarabilir miyim, iyi olur mu ki?
Korkusu taşıyorum içimde. Ayrıca ailemin madfi durumu da iyi değil ama ona rağmen ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Onları da zora düşürmekte istemiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
Okul mu?
Yoksa iş mi?
(Ayrıca tapu kadastrodan ilerleyebilir miyim?)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer