Herkes sayısal seç dedi diye sayısal seçtim ama çocukluğumdan beri eşit ağırlıkçı olmak istiyordum. Benim derslerim sayısal seçince berbat olmasın mı? Liseye 120 bin sıralama ile girmiştim. Üniversite sınavında 500 bin yaptım. Bu sene anestezi bölümünden mezun oldum. Çok düşündüm acaba ben mi çok tembelim yoksa kafam mı sayısala basmıyor diye. Bunun cevabını bir türlü bulamıyorum. Eşit ağırlık seçsem belki de şu an öğretmendim. Sorun ne olabilir sizce? Hele ki lise 2 kimyasını takır takır çözerdim. Üniversite sınavında bir halt yapamadım.
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle bu içten paylaşımın için teşekkür ederim. ❤️ Anlattıklarını okurken yaşadığın hayal kırıklığını ve kafa karışıklığını hissettim. Lise hayatının başında bu kadar başarılı bir öğrencilik sergileyip sonra böyle bir düşüş yaşamak seni elbette çok düşündürmüştür. Ama inan bana, sorun senin tembelliğin ya da "kafanın sayısala basmaması" değil. 🦋
Senin asıl arzunun eşit ağırlık olduğunu bilmene rağmen "herkes sayısal seç dedi diye" bu yolu seçmen, bence performans düşüşünün temel nedeni olabilir. İçinden gelmeyen, keyif almadığın bir alanda başarılı olmak çok daha zordur. Lise 2'de kimyayı takır takır çözmen senin zeki ve yetenekli olduğunun kanıtı. Belki de bu durum, "sevgi ve ilgiyle yapılan işin" ne kadar farklı sonuçlar doğurduğunu gösteriyor bize. İnsan sevdiği alanda çok daha motive olur, enerjisini daha doğru kullanır. Şimdi önemli olan bu deneyimden ne öğrendiğindir canım. Unutma, her deneyim bize bir şeyler öğretir. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋