8. sınıf bittiğinde 9. sınıfa 4 yıl önce kayıt yaptırmadım bu süreçte sınıfta kalmış mı sayılıyorum?

8. sınıf bittiğinde çeşitli sebeplerden dolayı kayıt yaptıramadık. 1 Yıl boyunca okula gitmedim ve ardından tekrar okula başladım. Sınıfta kalmış olarak sayılıyor muyum, sayılmıyor muyum diye birçok kaynağı araştırdım fakat neredeyse hiçbir sonuç bulamadım. E-Okul'dan kontrol ettiğimde ise bu konu hakkında devamsızlık ya da sınıfta kalma gibi bir bilgi bulamadım. Bunu sorma sebebim bu sene de aynı sebepten ötürü yeniden tekrar yapmak zorunda kalmam. (Direkt olarak kayıt yaptırmadık. Kayıt yenileme gibi bir şey yok. Ne açığa geçtim ne de bir okula kayıt, tercih vb. yaptım.) Ders notlarım normalde gayet iyi fakat şuanda bulunduğum çevrede çeşitli sebeplerden ötürü kayıt yaptırmaya geç kalmamız yüzünden adam akıllı bir lise yok. Şuanda 11. sınıfa gideceğim ve eğer bu sene sınıf tekrarı yapmazsam imamhatip ya da 200 puanlı bir liseye gitmek zorunda kalacağım. Hiçbir okulun kontenjanı nedense boş değil, boş olanlar da çok uzak okullar. Zaten 11. sınıf önemli olduğu için hem bu fırsatı değerlendirip evde YKS için bayağı bir ders çalışmayı planlıyorum fakat açığa geçmek zorunda kalırsam bu ders çalışmalarımın gelecekte hiçbir etkisi olmayacak. Sonuç olarak eğer 8. sınıfı bitirdikten sonra (ortaokulu) lise için kayıt yaptırmakzsak o sene için sınıfta kalmış mı sayılıyoruz (eğer cevap verirseniz lütfen kaynakçasını yazın). Ayrıca sınıfta kalıp kalmadığımı kontrol etmemi sağlayacak yolları yazarsanız beni çok mutlu edersiniz. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.

8. sınıf bittiğinde 9. sınıfa 4 yıl önce kayıt yaptırmadım bu süreçte sınıfta kalmış mı sayılıyorum?