12 gü

YKS öncesi stresten mide bulantısı ve kusma korkusu nasıl geçer?

Lütfen biraz vaktinizi ayırıp okuyun yardımcı olun. Şimdi şöyle, ben stres olduğumda, üzgün olduğumda direkt mideme vuruyor, midem bulanıyor. Bu sabah TYT'ye girdim ama uyandım, biraz üstünden vakit geçtikten sonra karnım ağrımaya başladı. Zaten stresten uçuk çıkarmıştım ve ara ara karın ağrılarım oluyordu ama neyse. Sonra sabah midem bulanmaya başladı hafiften, kahvaltı edemedim doğru dürüst, çok az şey yedim, kusmak da istemiyordum çünkü. Sonra birkaç takviye edici gıda aldım, hâlâ midem bulanıyordu. Ben de ilaç içtim, bulantı ilacı ama bu ilaçlar uyku yapıyor, uyku bastırıyor o yüzden içmek istemiyordum normalde ama başka çarem kalmadı. İçtim falan, bir süre sonra geçti ama sınavda hem aç olduğum için hem de ilacın da etkisiyle verimli geçiremedim, süremi yetiştiremedim, iyi geçmedi pek. Yarın da sınav var AYT onun için daha çok korkuyorum ve yine böyle bir durum yaşamak istemiyorum. Ne yapmam lazım, sabah kendimi kusturup rahatlamamın bir yolu ya da önerebileceğiniz bir mide bulantısı ilacı var mı, yan etkisiz.

YKS öncesi stresten mide bulantısı ve kusma korkusu nasıl geçer?