Annem endoskopi yaptıralım diyor da faydası ne olacak ki? Strese bağlı olduğunu biliyorum. Stres sebebim de uhrevi olduğundan ölene dek benle olacak. Stresimin ortadan kalkmasına imkan yok. Her sabah istifra ederek kalkıyorum. Gün içinde sadece ölmemek için yiyorum. Ne yapabilirim? İçim bir şey almıyor.
Cevabın nedir?
+1 yılmerhaba , ben 7 yıldır mideden şişkinlik problemi çekiyorum , birçok doktordan birçok mide hapı kullandım fakat fayda etmediler , en son endoskopi yaptırdım mide duvarında küçük bir zedelenme çıktı onu ilaçla düzelttiler yine ama ana probleme çözüm bulamadılar sorunun psikolojik olduğunu söyleselerde ben fazla sakin ve stresi az bir insanım , mide hapları bazen iyi gelebiliyor ancak sen yine de endoskopi mutlaka yaptır gerekli , ben çözüm yolu göremedim ama bahsettiğin sorunları kafanda fazla tutmamaya çalış belki faydası olur ve yiyecekleri azar ye ,yememezlik yapma ,yasaklılarıda yeme bi de şişmanlıktan uzak dur.
13 Yorumla- +1 yıl
demişsin ki sabahları kusma sorunum var peki bu düzenli mi yoksa sen rahat hissettiğin bir zamanda da oluyor mu , bu endişe ile mi yemekten korkuyorsun.
- +1 yıl
bilinçaltı stresi hiç araştırdın mı? sen stres yok sanarsın ama bilinçaltında kronik strese yol açan olaylar vardır ve farkında bile değilsindir. onları silmen gerek. ben stresli değilim demek gerçeği yansıtmıyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılilk öncelikle stres sebebin neyse onu düşünmemeye çalış sonra bi hobi bul bi spor bul kendine ben mesela avcılık yaparım doğada bağırım çağırım avlanırım yürüş yaparım zaten doğada o şehir pisliklerinden kurtulmuş oluyosun önere bilirim stressin azalacağına inanıyorum mesela o tüfekle ateş etmek çok iyi stress alıyor deneyebilirsin :)
20 Yorumla
ben inanan biri degilim. Fakat inandıgınız tanrı sızın ıyılıgınız ısteyen merhametli bir tanrı. Dinine göre sen kendine böyle eziyet edince zaten gunah ıslemıs oluyorsun. Tanrının sana verdıgı bu beden cok kıymetlı. Ona ıyı bakmakla yükümlüsün. Gereksız kuruntularla kendınıze ezıyet etmeyın. Olabıldıgınce iyi biri olmaya ozen gosterın. Merhametli, dürüst biri olup ibadetlerinizi yerine getirin. Sizin inandıgınız tanrı affedicidir de. Eminim boyle bır dunyada iyi kalpli ve doğru olan kullarına karşı daha fazla affedici olur.
25 Yorumla
+1 yılmutlaka endoskopi yaptır ülser oluşmuş olabilir. doktor proton pompa inhibitörü denen ilaçlardan verir ve seni rahatlatır bu ilaç. onun dışında yediğine içtiğine dikkat et kola içme fazla yağlı şeyler kızartma vs. yeme. reflü şikayetin varsa yemekten hemen sonra uyuma. yastığını biraz yükselt. fazla takmama çalış canını sıkan şeyleri eğer sabah mide bulantısı kusma varsa helicobacter pylori enfeksiyonu olabilir o zaman antibiyotik tedavisine başlar doktor. mutlaka doktora gitmelisin. geçmiş olsun.
21 Yorumla- +1 yıl
stresi yok etme ama proton pompa zehrini kullan? :D iyiymiş. kafanız çok değişik ne içiyosun bilemedim. bu ateşe körükle gitmektir. o zehirlerden hayır gelmez vücuda.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
35Cevap
+1 yılAllah korusun eğer önlemini almazsan 4.cü aşama kanser malesef. Anneni dinle. Stres yaptığın anlarda ara sıra derin derin nefes al l ver ve bir şey düşünmeye ara ver.Sakinleşince işine devam et.Zaten topu topu 1-2 dakikanı alacak. Balı çok tüket.Ve aktarcılardan bitkisel gıda takviyesi al.Baharatlı gıdalardan uzak durmalısın.Her şeyi tüketmemelisin.Asitli tüketimi azaltmalısın.2 sene mide ilacı kullandım fakat aktarcılardan aldığım gıda takviyesi kadar faydasını görmedim.O zamandan beri aktarfılardan çıkmıyorum.Çok rahatım.Geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yıldoktor ve ilaçlar...psikolog tarafından depresyon teşhisi konur ve ilaçlar bu kadar derin düşünmezsiniz...ayrıca "Her kim de işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Maide/39"
30 Yorumlastres ve sıkıntıdan reflü oldum..endoskopi midenin ne durumda olduğunu ortaya koyar ve doktor ona göre ilaç ve tedavi şekli önerir..bence fazla beklemeden yaptırt ilermesi daha kötü hale sokar seni.reflüde bana en iyi gelen ilaç nexium oldu..ayrıca dünyaya kendimize işkence çektirmeye gelmiyoruz,sen kendine işkence eder gibisin bundan dolayıda hesaba çekileceğimizi unutma lütfen.Allah şifa versin.
00 Yorumla
+1 yılEndoskopi ile hasar tespiti yapılabilir. Ameliyatlık bir durum var mı vs. Strese bağlı mide sorunlarında stresi ortadan kaldırman gerek. Kolay değil istersen bir psikoloğa giderek başlayabilirsin. Hayatında değişiklikler yapabilirsin. (Seni stres yapan iş ve kişileri bırakmak gibi)
Hiç birşey senden değerli değil.00 Yorumla
+1 yılgastrit reflü ve ileri safhalarda strese bağlı mide şikayetleri üzerine araştırılabilecek her şeyi araştırdım diyebilirim ve sonuç olarak. Bununla yaşamaya alış metin ol ! Sadece şiddetli ağrılarını dindirecek bazı ilaçlar var bazıları ağrı esnasında bazılarıysa sabah aç karna gününü rahatlatabilecek ufak neşeli haplar .Doktordan dır yanlış anlaşılmasın.
04 Yorumla- +1 yıl
zaten mien yanıyor bırak her yer alev alsın.. canın sağolsun ancak mieni çok fazla da zorlama belli bir sınırı koru derim çok geçmiş olsun edebiyatçı hastalığıdır bu ne yazıyorsun acep sms falan mı ?
- +1 yıl
iyi benim yazdıklarımı sabah oku aç karnına...iyilik yap denize at niye denizi kirletiyorsun diye küfür etsinler ... dünyaaaa benimle ... geçiyorsun demiş bir eren ona da burdan saygılar ... kötü kızdım amaaa seni daha fazla strese sokmayacağım varsın canın sağolsun değerli soran.
Sağlık konusunda 840 cevap paylaştı. Öyle hobiden endoskopi yaptırılmaz.. Çok yıpratıcı bi tedavi. Su içmek ve yoğurt yemek mideye faydalıdır. Yoğurt şişirirse, laktoza toleransın yoksa keçi peyniri de yiyebilirsin. Bu durumda en iyi çözüm diyetisyene gitmek.
20 Yorumlameliisa cayı mıdeyı rahatlatır ve stresı azaltır ayrıca papatya cayıda stres ve buna baglı rahatsızlıklar ıcın oldukca ıyı ve papatyayı normal cayı demlerken ıcıne bırkac tane papatya atman cayın ıcımını yumusatır ve ıyı gelır ve gunluk su ıhtıyacını karsılarken suyuna bırkac damla elma sırkesı damlatmanda cok cok faydalı olacaktır
00 YorumlaEndoskopi tedavi yöntemi değil ne var ne yok diye bakıyorlar sadece endoskopi yaptırmak bi işe yaramaz haklısın. Sadece stres ve sıkıntıdan olmayabilir başka hastalığında vardır belki onun için birşeyler verirler veya yaparlar stresten dolayı genelde antidepresan verirler. Geçmiş olsun...
00 YorumlaSağlık konusunda 633 cevap paylaştı. gecmıs olsun. öncelikle beslenme alışkanlıgı edin. ölmemek icin yiyyorumda ne demek? sonra doktora git muayene ol. zaten onlar ciddi oldugunu düşünürse endoskopiye alıyorlar. gider gitmez kmse seni endoskopiye almıyor merak etme. strese bağlı olabilir ama yemek yeme alışkanlıgın olmalı. mideni cok fazla boş tutmamalısın. fazla yaglı yeme. protein vitamın kalsiyum tüket ara ögünleri atlama o zaman şikayetlerinde azalma olabilir. :)
00 Yorumlabu durum bende de var içim birşey almıyor ama iştah maşallah tam gaz midem bulanıyor ekşiyor sonra çikolatanın dokundugunu keşfettim yaglı şeyler ve meyveler de dokunuyor daha az tüketmeye calısıyorum..
10 Yorumlabende çok fazla stresli olduğum zaman bel tutulması kasılmalar mide bulantısı gibi şeyler yaşıyorum 2 defa yaşadım daha doğrusu kabul gibiydi , psikolojik olarak halledilmesi gereken birşey yapacak birşey yok .
10 Yorumla
+1 yılOmega 3 takviyesi ile aloe vera çiçeği içeren bitki çayı stres problemlerinize yardımcı olacaktır. Bunun dışında mide ile ilgili stresten kaynaklanmayan bir problem mevcut ise ayrıca özelden yardım isteyebilirsiniz. Geçmiş olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Bana yardım eder misin
Dün annem dr.gitmişti ona "Kefir" diye bir içicek var onu iç demişler.Büyük marketlerde ayranların koyulduğu rafların yanında duruyor bi dene
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle psikiyatrist e gorunmelisin anladigim kadariyla takinti ve saplanti haline gelmis. Zamaninda bende cok cektim tranko buskas diye strese bagli mide kasilmalarina iyi gelen ilac var yalniz sadece receteyle satiliyor. Cok gecmis olsun umarim en kisa surede iyilesirsiniz :)
00 Yorumla
öncelikle endeskopi yaptırman şart hiç ihmale gelmez ve sanılanın aksine çok kolay bir yöntem.aynı sorunu yaşıyorum 15 senedir.evet stresin etkisi var elbet ama bundan emin olabilmen için endeskopi derim.sonra geç olur ve kötü sonuçlara maruz kalablirsin.sağlık şakaya gelmez derim.00 Yorumlaalkolden yağdan kafeinden uzak dur renee at ağzına çiğneme tableti bu herkes kullanabiliyor sonra da psikologa git he baktın olmuyor endoskopi çektir kesinlikle
00 YorumlaBenim de mide sorunum var. Asitli yiyeceklerden uzak duruyorum. Genelde Lansor tarzı proton pompaları kullanıyorum. Uhrevi korku dediğiniz şeyi burada açıklamak istemiyorsunuz sanırım. Konuyu açmanızı isteyeceğim.
01 Yorumla- Sağlık konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılsen şu ilacı iç hiçbirşeyin kalmaz nexium 40 mg 28 tablet bir hafta 10 gün kullan gecerse stresten değil ama gecmezse stresten ozaman bir psikologa gitmekte fayada var derim
00 Yorumla selam.endoskopiden başka çaren yok.strese bağlı deyipte teşhis koymanın anlamıda.önce sebebinin belirlenmesi gerekir.korkacak birşey olmadığını bil.ben altı ayda bir yaptırıyorum.sonra geri dönüşü olmayan bir yol olabilir.g.olsun şimdiden.
10 YorumlaHatasız kul olmaz
Bu kadar takıntı yapma
Nas suresini okumanı tavsiye ederim.20 Yorumlasabahları aç karnına nexium eczanelerde reçetesiz satılır yan etkisi yoktur 40 mg
gün içinde gerekirse gaviskon
bol su tüketimi00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAynı sorun bizim aile ve akrabalarda da var.Teyzem depresan kullanarak midesinin düzeldiğini söylüyor
00 Yorumla endoskopi yaptırmalısın her ihtimale karşı baktın bir şey çıkmıyor. psikologa gidiyorsun ilaç veriyor.
00 Yorumlakesinlikle bir gis uzmanına görünüp endoskopi yaptırmanı öneririm.stere bağlıda olsa vereceği ilaçların faydasını görürsün
11 YorumlaDiskia kan gordun mu hic, kansizlik yorgunluk sikayetin var mi? Midede ulser var mi derin mi kanio munkanamaya yakin mi bunlari ogrenmek icin faydalidir endoskopi. Stresinin tipta tedavisi yok diye ulserinin de yok sanma
00 Yorumlamide deyince aklım ilk gelen talcid. ama bi de doktora gitmelisin
00 Yorumla
+1 yıl3 yıl boyunca aynı sıkıntıyı yasadim hic bisey yiyip icemiyodum her sabah kusarak kalkiyodum. Yemek kokusu bile midemi bulandiriyodu. Bir suru test yaptirdim sonuc vermedi sonnda endoskopi yaptrdim ve strese bagli gastrit cikti.
11 Yorumla- +1 yıl
stres esnasında yükselen kortizol hormonunun ilk vurduğu yer midedir. midenin fonksiyonlarının bozulmasına yol açar. bu çok normal çünkü stres kaç ya da savaş tepkisi için tüm vücudu bloke ediyor fonksiyonlarını durduruyor en başta mide.
kesınlıkle doktora gıt aynısını bende yaşadım ne yedıysem kustum... sonra endoskopı ve mıde fıtıgı.. ıhmal etme derım !
11 Yorumla- +1 yıl
doktor napcak? stresi senin yerine mi azaltacak?
+1 yılAllah ın şafi ismini zikret dua et stres oldukça bu illet gitmez
30 YorumlaAynı sorun bende de var yapacak birşey yok malesef :(
00 Yorumla- Sağlık konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılStres bitince en basit mantıkla... Ama doktora gidin kesin... Belki başka bir sebep daha vardır...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlabildiğin kadar derin nefes al böle karnın şişsin sonra ağzından yavaş yavaş dışarı ver tekrar burnundan derin derin nefes al 3 kere tekrarla iyi geliyo .
10 YorumlaSağlık konusunda 379 cevap paylaştı. tahin helvası yemeyi düşündünmü hiç özellikle sabahları aç karnına
02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim tahin helvası inan mideye en iyi gelen şeylerden biri babamdan biliyorum midesi 8 yerden delinmişti hastanede yattı kaç gün sonra eve cıktı kendini helvaya verdi resmen 1 ay sonra doktorlar inanamadı sonuclara. bende midem agrıdığı dönemlerde tahin helvası yiyorum iyi geliyo.
Ben de aynı sizin vaziyyetdeyim. Bu tip stresin nedeni çözülmesi güç olan problemlerden geliyor bence. En iyisi kimsenin sizi anlamasını beklemeyin, kendiniz çare üretmeye çalışın.
10 Yorumla
+1 yılMide rahatsızlıklarının %99 sebebi stres ve stresi azaltman mümkün değilse malesef yapacak birşey yok.
11 Yorumlaaynı rtahatsozlığı bende yasadım ama atlattım şükürler olsun çok kötü bi rahatsızlık :(
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba ; nasıl atlattınız
- Sağlık konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılStres sebebini söylemen gerek çözüm için.Mesaj atabilrisin özelse.
00 Yorumla mümkünse özel bir psikiatriye başvur. sana uygun antidepresanı yazsın. 15 20 güne rahatlarsın. ölmemek için değil keyif için yemeye başlarsın..
00 Yorumla
+1 yılkarbonat dene işi yarıyor genelde ama bi araştır iyice netten ona göre suyla karıştır bi çay kaşığı kadarını geçer.
02 Yorumla- +1 yıl
ozamanda migdesinden doktora gider herşeyi benmi düşünecem
Bu bende de var Allah yardimcin olsun öncelikle bir doktora git ve endeskobi yaptır stresten üzüntüden uzak durmaya çalış çok zor biliyorum bunlar tetikliyor
00 Yorumlagastrit weya reflü olacak daimi ilaç içeceksin benim gibi 1 gün iç 3 gün rahat ol :)
00 Yorumlaben de stres yüzünden mideden çıok çektim. sebebi değişikmiş. ilaç kullanman lazım o zaman bir ömür.
00 Yorumlapapatya çayı gecici süreyle agrıyı dindirir sakinlestirici özelligide varmş
20 Yorumlaendoskopi yaptır ve baksınlar neyin ve ve ne aşamada
yoksa mide kanserinden ölürsün00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsana bir doktor tavsiyesi. bi dahiliye uzmanına görün. aksi halde daha stresli durumlarda karın kası kasılmaları ve midenin çeperinin delinmesine kadar sorunlar yaşayabilirsin...
00 Yorumlasebebi öylesene sen mideni söyleyeceğini,
04 Yorumla- +1 yıl
o kadar abartma öyleyse namazını layıkıyla kılan günahlara fazla dalmaz,küçük günahları olur muhakka ama allahın affedeceğini umaraız.hiç günahsız insan olamaz..biz haşa peygamber yada evliya değiliz ki,elimizden geldiğince dinin emrettiği gibi yaşamaya özen göstereceğiz..bu kadar evhama gerek yok
ülser fılan olbaılır sıgara ıcıyomusun ?
11 Yorumla
+1 yılstres geçince o da geçer
00 YorumlaKahve, süt, cikolatadan uzak dur doktor demisdi
00 Yorumlageçmez stres ne zaman geçerse o zman
10 YorumlaStreslen bağlarını koparacaksın ki geçsin ..
00 Yorumla
+1 yılyaşam tarzını değiştirmen lazım..
10 Yorumla
+1 yılbana olmuştu ..mutlu olunca geçiyordu sadce ..
20 YorumlaÖlüyorum midem çok kötü ağrıyo
00 Yorumlastrese girmyrk :D :D
00 Yorumlabu bende de var ya çok kötü
00 YorumlaSağlık konusunda 664 cevap paylaştı. soğuk süt iç
00 Yorumla
+1 yılkafaya takmayarak
02 Yorumla- +1 yıl
doktorculuk oynbamayın piskologluk oynarsan çözüm olur
Yaptırmalısın
10 Yorumlatek çözüm DOKTORRR
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)