Mantıklı düşünen insanlar yazsın sadece?

merhaba arkadaşlar. Ben 19 yaşındayım ve üniversite sınavına girdim bir sene mezuna kalarak eşit ağırlıkta 370k sıralama yaptım. Evet çok iyi değil ama istediğim bölüm ve şehir tutuyor. Ankara utl istiyodum neredeyse 1.5 saat uzaklıkta falan sehrimize. Anneme söyleyince kabul etmedi illa yaşadığımız şehir olacakmış ama yaşadığım şehirdeki ünilerde tutmuyor yüksek olduğu için. Bana bilerek düşük aldın vb şeyler söyledi ben bunlara falan sesimi çıkarmadım. Tercih zamanı boyunca da küstü bana zaten konuşmuyor şu an benimle. Akrabalar da dolduruyor onu işte şehir dışı olmaz vs ama kuzenim şehir dışında okuyor. Bir sene daha mezuna kalmak istemiyorum çünkü bu sene elimden gelen her şeyi yaptım ben. Sınav her sene daha zor oluyor yığılma oluyor. Bir süre sonra insan bıkıyo sürekli çalışmaktan. Mezuna kaldığımda işte çalıştım derhsnaeye gittim ikisini aynı anda yürütmeye çalıştım. Sonra işten çıktım evde kaldım dershaneye falan gidip geliyodum ama evin tüm yükü yine üzerime kalıyordu. Bir sene daha mezuna kalsam yine aynısı olur. Babamla annem ayrı bu arada biz annemle yaşıyoruz. Annem sürekli kuzenimle kıyaslıyor sırf o 2 yıllık paramedik okuyo diyw banada 2 yıllık sağlık yaz diyip duruyo ama ben istemiyorum. İstediğim bölümü okuyup istediğim mesleği yapmak istiyeoum. Maddi durumumuz çok iyi olmasa da yine idare ediyoruz. Üni zamanı da öyle olur part time işe girerim yani para bir şekilde hallolur ama annem bunj anlamıyo. Her neyse biraz içimi döktüm gibi oldu ama bu kadar işte. Ne yapacağımı bilmiyorum. Geleceğime ben karar vermek istiyorum ama bu karsr elimden alınıyo resmen napmalıyım sizce

Mantıklı düşünen insanlar yazsın sadece?