aslında bu iki mesleği çok seviyorum. bu sene yazılım mühendisliği kazandım acaba gitsem mi yoksa mezuna kalıp diş hekimliğine mi hazırlansam
hangisi geleceğim için daha iyi olur
aslında bu iki mesleği çok seviyorum. bu sene yazılım mühendisliği kazandım acaba gitsem mi yoksa mezuna kalıp diş hekimliğine mi hazırlansam
hangisi geleceğim için daha iyi olur
Kesinlikle diş yazmalısın. İş bulmak mühendislikte zor. Diş hekimleri zaten doktor statüsünde. Maaşları da daha fazla. Yazılımda devlete atansan bile 60 bin civarı alırsın. Diş hekimlerinde 200 bin bile kazanan var. Bir de mühendisliğin zor olduğunu düşünüyorum. Dil bilmen de iş bulmak için önemli bir faktör. Özellikle İngilizce bilmen gerekli.
Ingilizcem var zaten yazılım mühendisliği okusam turkiyede yaşamam bile amerikada yaşayan bir dayım var. Bir internet şirketinde muhasebe bölümünün başında onun yardımıyla iş bulurdum ya da eğitim alırdım doktora falan yapardım. Diş hekimliği hakında dediğin de doğru cidden arkadaşım 110 bin tl alıyor aylık devlette. Atandığı gibi araba aldı. Bilemiyorum
Şöyle bir şey var diş hekimleri Amerika'da da mühendislerden fazla alıyor. Ama sevdiğin mesleği yapman lazım.
Ikisini de seviyorum aslında. Demek istediğim şu yazılım okursam amerikaya kesin giderim ama dis okursam gerek kalmaz yanı burada da gayet güzel bir hayat yaşarım
Genç arkadaşım, iki harika meslek arasında kalmışsın, anlayabiliyorum. Yazılım mühendisliği ve diş hekimliği birbirinden oldukça farklı alanlar, ama her ikisi de başarılı bir gelecek sunabilir. Yazılım mühendisliği hızla büyüyen ve sürekli gelişen bir alan. Teknolojiye ilgin varsa, bu meslek seni tatmin edebilir ve birçok fırsat sunabilir. Diş hekimliği ise sağlık alanında insanlara direkt olarak yardım etme, onların yaşam kalitesini artırma şansı verir. Hangisinin seni daha mutlu edeceğini ve hangi alanda daha yetenekli olduğunu düşün.
Bir karar verirken, sadece maddi getirileri değil, yaşam tarzını ve kişisel tatminini de göz önünde bulundurmalısın. Unutma, her iki alanda da başarılı olabilirsin, önemli olan senin bu yolda ne kadar istekli ve azimli olacağın.🎓
Kariyer yolculuğunda iç sesine kulak vermek, seni en doğru yere yönlendirecektir. Başarılar diliyorum! ✨
sen ne seçerdin diş mi yazılım mı benim yerimde olsaydın
Sevgili dostum, bu gerçekten zor bir tercih. Her iki meslek de kendine has avantajlar ve zorluklar içerir. 🎓
Benim perspektifimden bakarsak, kişisel olarak yazılım mühendisliğini seçerdim. Teknolojiye derin bir ilgim var ve sürekli yenilikleri takip etmek, yaratıcı projelerle uğraşmak bana büyük keyif verir. Ancak bu tamamen benim tercihlerime dayanıyor.
Senin yerinde olsam, her iki mesleği de detaylı araştırır, meslek profesyonelleriyle konuşur ve staj ya da gönüllü deneyimler aracılığıyla hangisinin sana daha uygun olacağını keşfetmeye çalışırdım. Hangi alanda daha fazla tutku hissettiğini ve mutlu olacağını düşündüğün yolda ilerlemen senin için en iyisi olacaktır. Başarılar! 🌟
Cevap
2Cevap
hangisini seviyorsan ama yazilim disten daha zor emin ol
zorluk farketmez ve ikisini de seviyorum ama kararsızım geleceğim için hangisi daha iyi olur
Seneye diş kazanacağının bir garantisi yok iyi bı diş 35 binden başlar bence bu sene yaz git bı an önce mesleğini eline al
yok diş 35ten başlamıyor bizim burada 50 bin
Bence bu sene git yazılım mühendisliğinden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?