Arkadaşlar selam. İlk başta konu başlığı çok saçma gelecektir bundan eminim ancak umarım okumaya devam edersiniz 🙂🙂. Ben 2020 yılında 472 civarı bir puan yaparak bir mühendislik bölümüne yerleştim. Bir yıl hazırlık okudum şuanda 1. sınıf bitmek üzere. Ancak bölüm tam anlamıyla istediğim gibi çıkmadı ve İstanbul dışında yani yaşadığım ailemin arkadaşlarının olduğu şehir dışında bir yerde yaşamak istemediğimin de farkına vardım. Bu sene kesinlikle bölümü değiştirip İstanbul'da bir üniversiteye geçiş yapmayı planlıyorum. Diş ve bilgisayar birbirine inanılmaz zıt bölümler bunun farkındayım. Bilgisayara ilgim hiç yok değil, şuanda gördüğümüz yazılım derslerini seviyorum, dişe göre daha temiz bir ofis ortamında çalışmak, daha rahat bir iş olması, freelance çalışma imkanı vs sebeplerden dolayı beni çekiyor ancak bir yandan da insanların çocuk yaşlarda yazılıma başlaması, çok fazla mezun olması hatta yazılım sektöründe çalışmak için üniversite mezunu olmanın bile şart olmaması gibi rekabeti artıracak faktörler de beni inanılmaz itiyor. Bunun stresine girmek istemiyorum. Öbür tarafta diş hekimliği var. Öncelikle artılarından bahsedeyim. Babam diş teknisyeni ve iki ayrı diş hekimi arkadaşı ile 2 ayrı yerde diş klinikleri var. Yani dişten mezun olunca direkt çalışabileceğim bir yer var. Eksilerine gelecek olursak sağlık alanına ilgi duymuyorum ancak acaba buna zamanla alışabilir miyim? bence alışırım ama yine de pis bir iş sürekli insanların ağız kokusunu çekmek, insanlarla uğraşmak vs vs. Bir de yüzde yüz burslu tutmadığı için yüzde elli burslu okuyacağım bu da bana ayrıca bir yük olacak. yani iki bölümün de kendilerine göre artıları ve eksileri var. karar vermekte aşırı derecede zorlanıyorum. Karar vermeme yardımcı olacak fikrilerinizi bekliyorum arkadaşlar ✌🏻✌🏻
Güncellemeler
+1 yıl
güncel
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar